Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Top Investors Award pro Rockwool International

ČR udělila cenu Top Investors Award pro společnosti s největším dopadem na místní ekonomiku. Mezi oceněnými je společnost Rockwool International, v ČR působící jako Rockwool, a.s.

Deset miliard dánských korun za posledních 14 let investovalo do České republiky dvanáct významných dánských společností, kterým Česká republika udělila 20. června na Českém velvyslanectví v Kodani cenu Top Investors Award. Ocenění nemusel získat největší investor, ale spíš ten, jehož investice měla největší význam a dopad pro místní ekonomiku. To posuzovali členové Dánské obchodní komunity, Czechinvestu, Dánsko-českého obchodního fóra a několik občanských sdružení.

Mezi oceněnými byla i společnost Rockwool International. Ta působí v Česku prostřednictvím pobočky Rockwool, a.s., která byla založena v roce 1993. Rockwool, a.s. od roku 1998 postupně modernizuje svou výrobní linku v Bohumíně, do níž vložila přes jednu miliardu korun. Investice je zásadní pro rozvoj Moravskoslezského kraje, kde je dlouhodobě jedna z nejvyšších nezaměstnaností.

 
 
Reklama