Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinka firmy Alfa Laval - předávací stanice Cetetherm Micro

Letošní rok je ostrým startem pro předávací stanici Cetetherm Micro, která byla představena v rámci loňského veletrhu Aqua-therm.

Jedná se o teplovodní jednotku s přípravou teplé vody a jedním okruhem pro vytápění. Alfa Laval se při vývoji této stanice soustředila především na kvalitní a rychlou regulaci teplé vody pomocí přímočinné regulace.

Přes sedm let vývoje vyústilo od počáteční myšlenky v inovativní patentovanou změnu způsobu přímočinné regulace teploty teplé vody. Srdcem celé stanice je deskový nerezový výměník a přímočinná regulační armatura s integrovaným čidlem. A právě integrované čidlo představuje onu změnu. Výměník je oproti standardní konstrukci vybaven jednou nerezovou deskou navíc a takto vzniklý kanál je vyplněn teplonosnou látkou (plynem).

Princip regulace je standardní - látka v závislosti na změně teploty mění svůj objem a přímočinně tak reguluje zdvih kuželky u regulační armatury na primární straně. Přidáním desky k výměníku je však získáno čidlo s mnohonásobně větší teplosměnnou plochou ve srovnání se standardním čidlem a teplota je snímána po celé délce výměníku.

Dalším neméně významným rozdílem je absence ochranného kovového pláště čidla a přestup tepla je tak výrazně intenzivnější. V kombinaci s vhodným typem výměníku s dostatečnou termickou délkou je dosaženo velice spolehlivé a rychlé přípravy teplé vody.


Alfa Laval spol. s r.o.
logo Alfa Laval spol. s r.o.

Alfa Laval - výměníky tepla, vzduchové chladiče, kondenzátory a kompaktní předávací stanice tepla pro vytápění, chlazení, chladírenství, přípravu teplé vody, využití odpadního tepla, ohřev bazénové vody, solární systémy, chlazení olejů, lehký průmysl, ...

 
 
Reklama