Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ocenění pro Rockwool International

Dánský Rockwool International získal na Stavebním veletrhu ocenění pro nejlepší středoevropskou firmu ze stavebnictví. Ocenění pro společnost s mimořádným významem pro obor uděluje organizace Czech Top 100.

Dánský Rockwool International získal na brněnském Stavebním veletrhu ocenění pro nejlepší středoevropskou firmu ze stavebnictví.
Ocenění pro společnost s mimořádným významem pro obor uděluje organizace Czech Top 100.

Největší světový výrobce izolací z kamenné vlny, který má závod také v Česku, zvýšil loni o 15 procent tržby a o 41 procent zisk. Zaujal i firemní plán rozvoje a důraz na ekologii, řekl včera mluvčí veletrhu David Pokorný.
Rockwool International působí v Česku od roku 1993, o pět let později koupila v Bohumíně na Karvinsku výrobní závod. Nyní v něm zaměstnává 270 pracovníků a plánuje ještě mírné rozšíření. Do modernizace továrny investovala firma v součtu 721 milionů korun. Letos plánuje další investice přes půl miliardy. Firma působí ve 30 zemích. Loni zvýšila svůj předloňský obrat deset miliard dánských korun (zhruba 38 miliard Kč) o 15 procent. Největší nárůst zaznamenala ve střední a východní Evropě.

 
 
Reklama