Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

V Jílovém u Prahy roste jeden z prvních bytových domů z broušených cihel

Bytový dům, jehož stavba finišuje v Jílovém u Prahy v lokalitě Na Pískách, nabídne budoucím uživatelům mnohé zajímavé parametry. Komplex se šestadvaceti bytovými jednotkami je jako jeden z prvních u nás proveden z broušených cihel POROTHERM CB.

Při realizaci stavby se uplatnily i další zajímavé architektonické prvky. Například byla při hrubé stavbě domu využita speciální technologie zdění na tenkou spáru, která se používá při zdění s broušenými cihlami POROTHERM CB. Vrstva malty v ložné spáře má při tomto postupu tloušťku pouze jeden milimetr a nanáší se pomocí speciálního válce. V rámci systému broušených cihel POROTHERM CB přitom byla provedena celá stavba včetně příček.

Kromě toho v sobě nový bytový dům snoubí i mnohé další architektonicky zajímavé prvky, jež zdůrazňují vlastní snahu autora projektu o přiblížení se přírodě. Podkroví je řešeno pomocí viditelného dřevěného krovu ve spojení s OSB deskami. Dřevem bude částečně obložena i zateplená venkovní fasáda s pastózní probarvenou omítkou. Svým pojetím zaujmou také lehké dělené balkóny provedené v systému CETRIS a dřevěné terasy. Všechny venkovní dřevěné prvky jsou přitom chráněny tlakovou impregnací.

 

Veškeré venkovní ocelové konstrukce a zejména konce balkonů a venkovních schodišť jsou žárově zinkované. Díky tomu zaručují vysokou odolnost vůči povětrnostním vlivům a dlouhou životnost.

Výstavba bytového domu byla zahájena v červnu 2006, s jeho dokončením se počítá v září 2007. Přístup do domu je bezbariérový, zájemci o bydlení si mohou vybrat ze sedmi typů bytů o rozměrech 40 m2 až 100 m2. Během stavby mohou pod dohledem stavbyvedoucího i nahlédnout do prostor stavby a sledovat a kontrolovat vlastní výstavbu i použité materiály. Pro možnost zpětné kontroly jsou také pořizovány digitální záznamy o vlastním průběhu výstavby. Investorem díla je firma SABLE spol. s r.o., vlastní výstavbu realizuje firma Klodo spol. s r.o. Bližší informace o projektu jsou k dispozici na www.napiskach.cz.


Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 
Reklama