Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové vedení AOV

V Praze se dne 4. dubna 2007 konala 14. valná hromada Asociace odborných velkoobchodů plyn, voda, topení, vzduchotechnika. Asociaci tvoří 40 členů, kteří jsou páteří českého obchodu s komoditami TZB.

V roce 1993 Asociace odborných velkoobchodů vznikala jako otevřená organizace. Otevřená každému velkoobchodu, který vstup považoval za účelný. Všichni začínali skoro z nuly a v nelehkých podmínkách. V průběhu dalších let, některé velkoobchody neustály tlak trhu a přestaly existovat, jiné úspěšně pokračovaly v činnosti a další na trhu výrazně expandovaly. Dnes členové asociace představují ideální průřez tržního segmentu obchodu v oboru technických zařízení.

Asociace sdružuje, tak jako podobné organizace v Česku i v Evropě, konkurenty na trhu. A to od leadrů trhu, až po střední a malé obchodníky. Jejím cílem je, aby poskytovala ochranný deštník, prostor a služby všem členům tak, aby mohli na trhu působit i ti malí a střední hráči, kteří si dokáží najít svůj prostor k podnikatelskému úspěchu.

Dnes české velkoobchody fungují na stejné odborné úrovni jako ve starých členských zemí. Je to dáno tím, že v Česku byl obchod od roku 1990 naprosto liberalizovaný, čehož členové AOV náležitě využili. Někteří řádní i čestní členové úspěšně expandují na nové trhy, zejména ve východní Evropě, jiní hledají cestu k opodstatnění svého místa a existence na českém trhu.

V Česku, stejně jako v Evropě a ve světě, probíhá proces fůzí a koncentrace.

V oboru obchodu TZB se tato tendence projevuje tak, že vedoucí velkoobchody na trhu rozšiřují síť svých poboček i do okresních nebo menších, ekonomicky zajímavých měst. Přitom používají metodu zakládání nových poboček nebo přátelského či nepřátelského převzetí již zde existujících obchodních společností. Teprve nyní tak dochází k doobsazování českého trhu TZB.

Valná hromada zvolila nové vedení AOV:

Prezidentem AOV Dr. Ivana Bohatu, dosavadního ředitele kanceláře AOV
Viceprezidentem Antonína Šťastného z firmy Aquathermo Praha
Viceprezidentem Ing. Vítězslava Hanáka z firmy Gienger
Členem Rady Ing. Jana Dvořáka z firmy Richter + Frenzel
Členem Rady Jaroslava Filingera z firmy Vodocentrum W a M Karlovy Vary
Členem Rady Ing. Zdeňka Meteláka z firmy Wärme Brno
Členem Rady Mgr. Jaroslava Vykydala z firmy Enbra Pražská

Jeden ze zakladatelů AOV a její dlouholetý lídr pan Antonín Vaněk byl jmenován čestným prezidentem AOV.

 
 
Reklama