Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Energetický projekt roku s regulátory Siemens

Společnost Siemens se prostřednictvím dodávky ekvitermních regulátorů řady Albatros podílela na realizaci projektu energetické revitalizace Zimního stadionu v Mostě, který získal prestižní ocenění Energetický projekt roku 2006.

Ve stejnojmenné soutěži pořádané společností ABF, a.s., jsou oceňovány projekty významně přispívající ke zlepšení životního prostředí.

Projekt energetické revitalizace Zimního stadionu v Mostě byl realizován metodou Energy Performance Contracting, jejíž podstatou je splácení počáteční investice po dobu několika let z dosažených úspor energie s tím, že poskytovatel služby EPC za tyto úspory ručí. Energetickou revitalizaci Zimního stadionu v Mostě zainvestovala firma Středisko pro úspory energie, spol. s.r.o., technické řešení navrhla, vyprojektovala a realizaci provedla firma EKOREGULA, s.r.o.

Společnost Siemens dodala ekvitermní regulátory Albatros do technologie regulace teplé vody. Nejzajímavějším prvkem technologických úprav v areálu zimního stadionu je využití odpadního tepla z technologie chlazení ledové plochy pomocí tepelného čerpadla. Výsledkem projektu energetické revitalizace Zimního stadionu v Mostě je úspora spotřeby energie o více než 25 % za rok, což představuje roční snížení provozních nákladů přibližně o 300.000 Kč.

Siemens se soutěže Energetický projekt roku zúčastnil v roce 2006, kdy získal jedno z hlavních ocenění za realizaci energetické revitalizace areálu psychiatrické léčebny Kosmonosy. Také tento projekt byl řešen pomocí metody Energy Performance Contracting.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 
Reklama