Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Siemens přihlásil v roce 2006 více než 6200 patentů

Siemens v loňském roce investoval do výzkumu a vývoje 5,7 miliardy eur. Se současnými 6200 patenty je tak společnost Siemens celosvětovým lídrem v oblasti inovací.

V loňském roce vzrostl počet vynálezů, které společnost Siemens přihlásila, o 8 % na 6200 a počet interně registrovaných patentů se zvýšil o 17 % na 10.410. Siemens je tak ve statistice patentů první v Německu, druhý u Evropského patentového úřadu a v první desítce ve Spojených státech. Společnost Siemens zaměstnává ve výzkumu a vývoji celosvětově téměř 50.000 lidí. V obchodním roce 2005/2006 investoval koncern Siemens do výzkumu a vývoje 5,7 miliardy eur (téměř 160 miliard korun).

Každý rok předává společnost Siemens svým dvanácti nejúspěšnějším výzkumníkům ocenění „Vynálezce roku“. Výzkumníci ocenění v letošním roce mají na svém kontě více než 600 vynálezů. Tento rok vynálezy zahrnují multifunkční radiové antény pro automobily, navigační systém, který navádí chirurgy lidským tělem, a technologie grafického displeje pro automatizaci, která je vstřícná vůči uživatelům.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 
Reklama