Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Siemens zaměstná dalších 1500 lidí

Skupina Siemens v České republice zaměstná do konce září příštího roku přes 1500 lidí. V současnosti v ČR pro Siemens pracuje téměř 16 000 zaměstnanců. Rozšiřování kapacit se týká většiny výrobních závodů po celé republice.

V Praze nabízí stovky nových pracovních míst jak účetní centrum, které zpracovává účetní operace pro několik evropských poboček koncernu, tak výrobní závod Siemens Kolejová vozidla. Ten vyrábí nejmodernější vlaky pro celý svět.

Dalších několik set nových míst vzniká ve společnosti Siemens VDO. Přední výrobce automobilové techniky a příslušenství, který v ČR vyrábí například součástky do vozů Škoda, ale i Porsche, Lamborghini nebo Rolls-Royce, hledá zaměstnance do závodů v Brandýse nad Labem, Trutnově, Adršpachu a Frenštátě pod Radhoštěm. Právě ve Frenštátě totiž vzniká nové vývojové a výzkumné centrum.

Nové pozice přináší také brněnský výrobce turbín, společnost Siemens Industrial Turbomachinery. Noví zaměstnanci najdou uplatnění také při výrobě elektromotorů v závodech Siemens v Mohelnici a opět ve Frenštátě. Nové příležitosti nabízí i přední výrobce osvětlovací techniky, společnost OSRAM v Bruntále. OSRAM je od roku 1978 stoprocentní dceřinou společností koncernu Siemens.

„Hledáme nové kolegy v podstatě na všechny pozice,“ říká Pavel Kafka, generální ředitel společnosti Siemens. „Uplatnění najdou jak kvalifikované dělnické profese, tak konstruktéři, vývojáři, projektoví manažeři nebo účetní. Nabízíme perspektivní zaměstnání zkušeným pracovníkům i nadějným absolventům škol. Všechny naše výrobní závody mají vlastní výzkum a vývoj. Práce u skupiny Siemens tak znamená možnost podílet se na výrobě nejmodernějších produktů. Ti nejlepší pak mají neomezenou možnost kariérního růstu nejen v České republice, ale v rámci skupiny Siemens na celém světě.“


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 
Reklama