Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinky Geberit představené na SHK v Brně

Na stavebním veletrhu SHK, který proběhl ve dnech 25.-29.4.2006 v Brně, představil Geberit celou řadu inovovaných produktů a potvrdil tak svoje vedoucí postavení mezi evropskými výrobci zdravotně technických instalací.

Nové montážní prvky Geberit pro nízkou stavební výšku UP200

Koupelna v podkroví má svoji osobitou atmosféru. Pokud ovšem chceme umístit některé zařizovací předměty jako závěsné WC nebo bidet u šikmé střechy, může nastat problém. Pro tento účel je možné použít speciální montážní prvky pro nízkou stavební výšku. Firma Geberit představila na stavebním veletrhu v Brně inovované prvky s montážní výškou 82 cm a 98 cm. Prvky se sníženou stavební výškou najdou uplatnění také v koupelnách a WC, kde jsou zařizovací předměty umístěny před parapety nízkých oken. Pro tyto montážní prvky byly vyvinuty nové tvary tlačítek pro dvě množství splachování. Plastové tlačítko s oválnými ovládacími prvky - Kappa20 a nerezové Kappa50 s hranatými tlačítky. Obě tlačítka jsou určena jak pro montáž shora, tak i zepředu. S ohledem na sjednocení stavebních výšek předstěnových instalací je u prvků Duofix pro umyvadlo a bidet k dispozici stavební výška 98cm. Změnou neprošla jen ovládací tlačítka, ale i některé vnitřní díly. Na nový integrovaný rohový ventil je možné napojit napouštěcí ventil bez použití nářadí. Také montáž a nastavení tyček ovládání bylo podstatně zjednodušeno.

Splachovací nádržky na omítku

Firma Geberit je uznávaná pro svoje inovativní řešení v oblasti sanitárních technologií. Nyní přichází s dalším zlepšením vlastností svých splachovacích nádržek na stěnu.

Použití splachovacích nádržek na omítku je velmi jednoduché a cenově dostupné řešení. Firma Geberit dokáže i zde nabídnout hospodárný způsob splachování (splachování dvojím množstvím vody nebo systém Start – Stop), který šetří cenné zdroje pitné vody a v neposlední řadě také peníze zákazníků. Spotřebu vody je tak možné snížit až o 60%. Všechny nádržky Geberit jsou vybaveny izolací, která zabraňuje orosení jejich vnějšího povrchu.

Splachovací nádržka AP117 představuje to nejlepší z Geberit produkce nádržek na omítku. Je vyrobena ze speciálního plastu (ASA), který nezežloutne a jen ztěží je možné ho poškrábat. I při dlouholetém vystavení UV záření zůstane taková, jaká byla na začátku – zářivě bílá.

Díky konstrukčním úpravám bylo dále sníženo zanášení vypouštěcích ventilů na minimum. Plně automatické zkoušení (200 000 cyklů) v našich zkušebních laboratořích zaručuje dlouhodobou životnost nádržky a vnitřních ventilů.

Odpadní soupravy Uniflex pro sprchové vaničky

Zápachové uzávěrky pro sprchové vaničky Uniflex typ D52 a D90 odpovídají moderním trendům v zařizování koupelen. Nízká stavební výška 85mm u modelu Uniflex D52 a 80mm u Uniflex D90 umožňuje jejich použití i u velmi plochých sprchových vaniček. Díky vysoké průtočné kapacitě (0,3 l/s u typu D52 a 0,5 l/s u typu D90 - vyšší než udává norma) se tyto odpadní soupravy mohou použít i u hlavových sprch s velkým výtokovým množstvím. Vysoká průtočná kapacita umožní rychlé vyprázdnění vaničky a zamezuje ucpání uzávěrky – má samočistící efekt. Přesto zůstává sifon i pro případ zanesení snadno přístupný pro vyčištění – po sejmutí krytky je přístupný vnitřní prostor zápachové uzávěrky. Kulový kloub (patentované řešení) umožňuje bezproblémové připojení na připojovací potrubí.

Zápachové uzávěrky pod omítku pro umyvadla pro tělesně postižené

Běžná zápachová uzávěrka brání postiženým na invalidním vozíčku přístupu k umyvadlu. Tento problém řeší zápachová uzávěrka Geberit pod omítku, která je zcela skrytá ve stěně a uvolňuje tak prostor pod umyvadlem. V poslední době je toto řešení velmi oblíbené i v běžných domácnostech, protože umožňuje umístit pod umyvadlo koupelnový nábytek. Pro tento nový model je možné použít kryt plastový (bílý nebo pochromovaný) nebo kovový z nerezového plechu.

Geberit Isol bez olověné vložky a PVC

Nová izolace potrubí Geberit Isol pro tlumení hluku poskytuje optimální protihlukovou ochranu, snadno se montuje, je ekologicky nezávadná, neobsahuje olovo ani PVC, je samolepící a má příznivou cenu.

Nopková technologie snižuje hodnoty hluku v závislosti na použití o 10 – 18 dBA. Nejlepších hodnot zvukové izolace je možné dosáhnout při kombinaci odhlučněného odpadního potrubí Geberit SilentDB20 a izolace Isol.

Izolace Isol bez olověné vložky je složena z krycí těžké fólie, která slouží jako izolace proti hluku šířícímu se vzduchem a zároveň zabraňuje pronikání vlhkosti. Pěnová vrstva s nopky slouží jako zvuková izolace proti hluku šířenému konstrukcemi.

Montáž na potrubí je díky předpřipraveným přířezům mnohem jednodušší. Protože izolace Isol je dodávána se samolepící vrstvou, není nutná u přímých úseků potrubí lepicí páska. Pro fixaci stačí obyčejný vázací drát.

Geberit klade velký důraz na ekologickou nezávadnost svých výrobků. Isol bez olověné vložky a PVC je ekologicky naprosto vyhovující a může být likvidován jako běžný odpad.

 
 
Reklama