Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Elektřina z obnovitelných zdrojů od PRE

Do poloviny března 2006 probíhá lhůta pro podávání žádostí o prostředky na budování obnovitelných zdrojů. Projekty budou podpořeny z částky nashromážděné Pražskou energetikou z přirážky tarifu PREKO.

Pražská energetika, a. s., nabízí svým odběratelům od května 2004 dodávku elektřiny z obnovitelných zdrojů energie pod názvem Made in PREKO. Jedná se o přirážku 0,10 Kč/kWh ke standardním cenám silové elektřiny. Získané prostředky budou použity na rozvoj obnovitelných zdrojů.
Ke konci roku 2005 byla z přirážky PREKO nashromážděna částka 131 346 Kč. Nyní je na účtu, jehož základním vkladem byl příspěvek PRE ve výši 100 000 Kč, částka 231 346 Kč.

Rádi bychom Vás informovali, že od ledna 2006 probíhá lhůta pro podávání žádostí o prostředky na budování obnovitelných zdrojů. Zájemci se mohou hlásit do poloviny března 2006. O tom, které projekty budou podpořeny, rozhodne z hlediska efektivnosti investice komise složená nejen ze zástupců PRE. Na vyhodnocování projektů se budou podílet i společnosti Centrum pro obnovitelné zdroje a úspory energie EkoWATT a Středisko pro efektivní využívání energie SEVEn, o.p.s.

Více informací naleznete na internetové adrese www.pre.cz/preko.

 
 
Reklama