Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové technické řešení pro tepelná čerpadla vzduch/voda

Firma IVT vyvinula nové technické řešení pro instalace tepelných čerpadel systému vzduch/voda v nízkoenergetických domech.

IVT přišlo s řešením, kdy je tepelné čerpadlo s kompresorem a ventilátorem umístěno celé mimo dům a uvnitř domu je pak instalována jednotka IVT 290. Je v ní nerezový 163litrový bojler, který zároveň plní funkci akumulátoru, vestavěný elektrokotel, elektrorozváděč a ekvitermní regulace. Součástí jednotky IVT 290 je i oběhové čerpadlo, pojistný ventil, manometr a expanzní nádoba topného systému a pojistný ventil pro bojler.

V jednotce je již instalováno i dopouštění vody do topného systému a odkapy od pojistných ventilů jsou svedeny na jedno místo. Prakticky to znamená, že celá kotelna včetně všech armatur se v domě vejde na plochu 60 x 60 cm. Tato 166 cm vysoká jednotka může být navíc umístěna kdekoliv v domě, protože nevydává žádný hluk. Nová tepelná čerpadla IVT Optima 500 a 700 jsou určena pro domy s tepelnou ztrátou do 9 kW.


GT Energy s.r.o.
logo GT Energy s.r.o.

Společnost GT ENERGY s.r.o. se zabývá zpracováním energetických koncepcí a dále návrhem a dodávkami úsporných technologií pro vytápění, ohřev teplé vody, chlazení a zpětné využití odpadního tepla. Pro nové budovy zabezpečuje návrhy energetické koncepce ...

 
 
Reklama