Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový systém splachování WC Geberit Powerflush

Mimořádně účinné splachování pro čistější toalety zajišťuje nový systém splachování WC Geberit Powerflush.

Jak funguje Powerflush?
Systém Powerflush chytře využívá energie stlačeného vzduchu. Při napouštění vody do splachovací nádržky dochází v uzavřeném prostoru ke kompresi vzduchu v její horní části. Napouštění se zastaví automaticky poté, co tlak vzduchu dosáhne určité hodnoty. Uživatel WC pak jedním stlačením ovládacího tlačítka uvolní energetický potenciál stlačeného vzduchu, který do WC mísy pod velkým tlakem vstříkne dva proudy vody. Jeden proud vody vytéká z okrajů WC mísy a čistí její stěny. Druhý proud tryská ve spodní části a vytlačuje obsah mísy do kanalizačního potrubí. Tlak vody je srovnatelný s účinkem, který by mělo spláchnutí z nádržky umístěné 20 m vysoko. Zvýšenou razantnost splachování ocení zvlášť veřejný sektor (letiště, školy, nemocnice, restaurace).

Srovnání s běžnými systémy splachování
Technika Powerflush používá pro spláchnutí stejné množství vody jako běžné splachovací systémy, tedy 6 litrů. Může být ale nastavena i na splachování se 4 litry vody. Rozdíl oproti běžným systémům spočívá v mimořádném tlaku splachovací vody. Splachování Powerflush je kratší, ale mnohem účinnější než běžný systém splachování. Proud vody je natolik silný, že jedním spláchnutím dokáže odstranit i plovoucí nečistoty, např. nedopalky cigaret. Tam, kde je nutné u běžných systémů spláchnutí opakovat, stačí technice Powerflush jediné spuštění splachovací vody. To zaručuje nejen více čistoty a hygieny, ale také šetří vodu a provozní náklady. Geberit Powerflush znamená více síly v kratším čase při stejné spotřebě vody.

Způsob použití
Pro Geberit Powerflush byly vyvinuty speciální WC mísy, které mají ve spodní části vyústění trysky pro hlavní tlakový proud vody. Jsou to modely Bellevue od firmy Villeroy Boch a San Remo od firmy Ideal Standard. Nádržka Powerflush se dodává jako součást montážního prvku pro závěsné WC Geberit Duofix. Pro splachování je možné použít pouze ovládací tlačítka s funkcí Stop - např. Rumba, Mambo nebo Tango.


Geberit spol. s r.o.
logo Geberit spol. s r.o.

Systémy zdravotně technických instalací, vnitřní rozvody vody, kanalizace, instalační systémy, předstěnové instalace, splachovací systémy, armatury s automatickým uzavíráním, WC s integrovanými sprchovacími funkcemi Geberit AquaClean.

 
 
Reklama