Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tepelná čerpadla ve velkých komerčních aplikacích

Včera proběhla v Parkhotelu Praha prezentace firmy Master Therm CZ - tepelná čerpadla jako standardní zdroje topení i chlazení ve velkých komerčních aplikacích.

Na prezentaci byla představena tepelná čerpadla výrobců Multi Clima a Climate Master (oba součástí LSB Industry), které na českém trhu zastupuje firma Master Therm CZ. Novinky představili zahraniční hosté - Brian C Thompson (Climate Master) a Stephane Wary (Multi Clima).

Výhody tepelných čerpadel Climate Master byly ukázány na praktickém příkladu zajištění tepelné pohody v kanceláři s orientací východ-západ. Příklady realizovaných čerpadel byly doplněny konkrétním hodnocením.
Nový způsob klimatizování komerčních budov tepelnými čerpadly

Představení technických parametrů jednotlivých tepelných čerpadel Multi Clima bylo doplněno zajímavými grafy evropského trhu v oblasti tepelných čerpadel.

Ing. Jiří Jiránek ze společnosti Master Therm CZ popsal jednotlivé důležité kroky při návrhu systému s tepelným čerpadlem. Podle požadavku investora (pouze vytápění, nebo vytápění i chlazení) a po zjištění tepelné ztráty a zátěže objektu lze zvolit výkon tepelného čerpadla a počet jednotek. Po volbě přírodního zdroje (země, voda) a potřebných legislativních kroků (vodoprávní řízení) je možné navrhnout nízkoteplotní otopnou soustavu a strojovnu.


 
 
Reklama