Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kryté výstavní plochy téměř vyprodány

Výstavní plocha veletrhů MSV a IMT v přízemí všech pavilonů je již téměř vyprodána, takže kdo chce své zboží a služby prezentovat ještě na letošním ročníku, neměl by s přihláškou dlouho váhat.

Pokračuje trend z posledních let a nadále přibývá firem, které chtějí vystavovat "pod střechou". Přestože společnost Veletrhy Brno v posledních letech významně rozšířila nabídku kvalitních výstavních ploch, poptávce při MSV a IMT to stále nestačí. Každoročně pořadatelé evidují několik desítek firem, které se přihlásí pozdě a pak marně čekají na uvolnění plochy v pavilonech. Čtyři měsíce před zahájením veletrhů MSV a IMT v Brně je výstavní plocha v přízemí všech pavilonů téměř vyprodána, takže kdo chce své zboží a služby prezentovat ještě na letošním ročníku, neměl by s přihláškou dlouho váhat.

Od 20. do 24. září se na brněnské výstaviště sjede elita českého i evropského průmyslu, aby se zúčastnila již 46. mezinárodního strojírenského veletrhu MSV. Mezi vystavovanými komoditami budou hrát prim obráběcí a tvářecí stroje, které se po dvou letech opět představí v plném lesku - souběžně s MSV se totiž uskuteční 4. ročník bienálního mezinárodního veletrhu obráběcích a tvářecích strojů IMT. Významné zastoupení budou mít také další obory, především materiály a komponenty pro strojírenství, energetika, elektrotechnika, průmyslová elektronika, měřicí a automatizační technika, stroje a zařízení pro plastikářský průmysl nebo dopravní a manipulační technika.

Zájem zahraničí roste
V souvislosti s rozšířením Evropské unie projevují zvýšený zájem o účast zahraniční firmy, které na českém a celém východoevropském trhu hledají nové obchodní příležitosti. Ve značném předstihu se na veletrhy MSV a IMT hlásí několik desítek nových vystavovatelů především z patnácti původních členských zemí EU. Poprvé bude vystavovat čtyřicet firem z Německa a několika desítek nových vystavovatelů mimo jiné z Rakouska, Itálie, Nizozemí, Polska, Indie, Turecka a Japonska, Švédska a Španělska. Vedle jednotlivých firem se na veletrhu představí také kolektivní expozice zaštítěné ministerstvem, obchodní komorou nebo jinou institucí zabývající se zahraničním obchodem. Zájem již projevila například obchodní komora z Jižního Vestfálska, opět se chystá prezentace Jižního Durynska, rozsáhlou společnou expozici připravují firmy ze Slovenska.

Kolektivní účast bude mít Nizozemská agentura zahraničního obchodu, v jejíž expozici se představí nejméně devět nových vystavovatelů. Na trojnásobek plochy by se měla rozrůst oficiální účast Francie, kterou pod záštitou státu připravují tři obchodní komory.

Vysoká zahraniční účast na IMT
Bienální veletrh IMT na rozdíl od minulého ročníku obsazuje prostor nového pavilonu F, který byl dokončen v září 2003 a nabízí více než 5 000 metrů čtverečních čisté výstavní plochy nejkvalitnějších parametrů. Díky tomu může dále rozšířit svůj mezinárodní záběr. Již v roce 2002 dosáhl jeho podíl zahraničních vystavovatelů 45,5 %. Letos pořadatelé evidují desítky nových zájemců především ze zemí, které jsou nejvýznamnějšími evropskými producenty obráběcích a tvářecích strojů, tj. Německa a Itálie. Noví vystavovatelé jsou evidováni také z Rakouska a Nizozemí a zcela poprvé budou vystavovat firmy z Indie, Turecka a Maďarska. Samozřejmě nebudou chybět ani všichni významní výrobci z České republiky v čele se Svazem výrobců a dodavatelů strojírenské techniky, který je spolupořadatelem veletrhu IMT.

 
 
Reklama