Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Panelové a bytové domy - Energeticky úsporná opatření a možnosti jejich financování

Seminář "Panelové a bytové domy - Energeticky úsporná opatření a možnosti jejich financování" se koná ve čtvrtek 3. června 2004, 16:00 - 19:00 hod. v DK Metropol, České Budějovice.

v Jihočeském kraji je každý třetí byt v panelovém domě. Z celkového bytového fondu 242 000 bytů v našem kraji je téměř 30 % v panelových domech, z toho bylo cca 20 % bytů postaveno v šedesátých letech a cca 40 % v sedmdesátých letech. Neuspokojivý technický stav panelových domů dopadá na majitele a obyvatele těchto domů. Poradenské středisko Energy Centre České Budějovice se v posledních letech setkává s čím dál větším množstvím dotazů ze strany obyvatel a správců panelových domů, kteří žádají o radu, konzultaci a doporučení vhodných opatření pro snížení spotřeby tepelné energie pro vytápění jejich panelového domu. Nejčastějším dotazem je otázka, zda je vhodné (z energetické hlediska, z hlediska finanční návratnosti atd.) provést zateplení panelového domu, či zda je vhodnější pouze utěsnit spáry mezi panely, provést výměnu oken nebo meziokenních vložek, uvést do provozu objektovou směšovací stanici atd. Z tohoto důvodu se občanské sdružení Energy Centre České Budějovice rozhodlo uspořádat tento seminář.

Cílem semináře bude zejména propagace technických opatření, která vedou ke snížení spotřeb energií a k vyšší efektivnosti při jejich využití v panelových a bytových domech, možnosti financování těchto opatření a poskytnutí potřebných informací účastníkům semináře.

Na tento seminář se přihlásilo více než 100 zájemců - členů bytových družstev a společenství vlastníků bytových jednotek z celého Jihočeského kraje.

V rámci semináře budou mimo jiné předneseny příspěvky na téma:
- bydlení v panelových a bytových domech
- nejčastější problémy při jejich řešení, energeticky úsporná opatření - energetické audity
- zateplování budov, platné normy a doporučení
- možnosti financování energeticky úsporných opatření v panelových a bytových domech.

Bližší informace o semináři naleznete na www.eccb.cz. Pro všechny zájemce o problematiku rekonstrukce panelových domů a úspor energií připravuje Energy Centre České Budějovice za finanční podpory České energetické agentury rozhlasový seriál a příručku "Úspory energií v panelových domech", která vyjde na podzim tohoto roku.

 
 
Reklama