Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinka firmy TC MACH

Firma TC MACH, s.r.o. začala vyrábět dvoustupňová tepelná čerpadla MACH.

První výkonový stupeň s teplotními parametry pro podlahové vytápění (32/36°C až 45°C), druhý výkonový stupeň pro vysokoteplotní systémy (50/60°C až 65°C). Výkonové stupně je možné volit v libovolném poměru topných výkonů. Například 8 kW topného výkonu pro podlahové vytápění a 5 kW pro vysokoteplotní systém.

Toto řešení je výhodné zejména tam, kde je otopný systém tvořen kombinací podlahového vytápění, radiátorů, zemních fancoilů, ohřevu TUV. Tímto řešením je docíleno lepšího průměrného topného faktoru, nižších provozních nákladů.

Systém spočívá v tom, že v akumulační nádrži tepelného čerpadla prvního výkonového stupně je umístěn výparník druhého výkonového stupně. Tímto způsobem je možné mimo topné období ohřívat TUV bez použití hlavního TČ. Stačí zapnout oběhové čerpadlo otopného systému, které ohřeje akumulační nádrž např. na 25°C a (odvede teplo z otopného systému - otopný systém částečně ochladí) a přemístí teplo s vyšší teplotou pro ohřev TUV.

Toto řešení umožní projektantům vytápění lépe navrhnout a optimalizovat otopný systém s přihlédnutím k ceně otopných těles a požadovanému topnému výkonu.

Cena druhého výkonového stupně pro topný výkon 5 kW je plus 38.500,- Kč k ceně tepelného čerpadla MACH kompakt.

 
 
Reklama