Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Společnost Siemens na veletrhu Pyros 2004

Společnost Siemens se zúčastní 12. ročníku mezinárodního veletrhu požární techniky Pyros. Divize Technologie budov na veletrhu představí aktuální novinky ze své produkce v oblasti bezpečnostních systémů. Expozici společnosti naleznete v hale F, stáne č. 10.

Veletrh se uskuteční pod záštitou generálního ředitelství Ministerstva vnitra a Hasičského záchranného sboru ČR na brněnském výstavišti ve dnech 18. až 21. května 2004.

Elektrická požární signalizace
V oblasti bezpečnostních systémů bude největší zajímavostí systém elektrické požární signalizace AlgoRex. Jedná se o poslední verzi osvědčené řady ústředen a hlásičů, které jsou již několik let úspěšně využívány v široké škále aplikací – od jednoduchých prostředí bez rušivých vlivů až po sofistikovaná řešení instalovaná v náročném průmyslovém prostředí a historicky cenných objektech. Vedle tradiční nabídky automatických a tlačítkových hlásičů budou prezentovány i speciální hlásiče – kombinovaný hlásič DOTE1152A, bezdrátový opticko-kouřový hlásič DOW1171 a teplotní kabel FibroLaser II.

Stabilní hasicí systémy
V expozici Siemens bude prezentován vysokotlaký systém stabilního hašení využívající plynné hasební médium FM200, které vedle svých mimořádných hasebních vlastností splňuje i přísná kritéria ochrany zdraví a životního prostředí. Tento systém je v kombinaci s elektrickou požární signalizací vhodný zejména pro použití v místnostech vybavených elektronikou, u níž je nezbytné udržení nepřetržitého provozu. V návaznosti na logickou kombinaci signálů elektrické požární signalizace je chráněný prostor během 10 vteřin naplněn hasivem FM200, které požár velmi rychle zlikviduje. Při hašení navíc nedochází ke vzniku chemických reakcí produkujících korozivní látky.

Nadstavbové řídicí systémy
Na veletrhu Pyros představí společnost Siemens poprvé v České republice produkty nové generace nadstavbových systémů DMS8000 – systém MM8000 a nadstavbový terminál MT8001. Tyto produkty mají uspokojit stále narůstající zájem uživatelů bezpečnostních systémů o jejich integraci do nadřízeného pracoviště s jednotným interface, které umožňuje rychlé a přehledné ovládání a současně minimalizuje možnost chyby při obsluze. Oba zmíněné systémy splňují nejnáročnější požadavky na moderní bezpečnostní řídicí systém – nabízejí otevřenost, flexibilitu, používání standardních softwarových a IT prostředků a jednoduché ovládání.

Ostatní bezpečnostní systémy
V expozici Siemens budou prezentovány i další bezpečnostní systémy. Vedle detekce plynu se představí systémy elektrické zabezpečovací signalizace, systém kontroly vstupu a systém průmyslové televize.

Další informace o aktuálních produktech a novinkách divize Technologie budov společnosti Siemens naleznete na internetové adrese: www.siemens.cz/sbt.

 
 
Reklama