Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pozvánka na seminář a exkurzi Ökoenergiecluster

Srdečně vás zveme na seminář s možností navázání kontaktů s rakouskými výrobci a dodavateli zařízení na využívání obnovitelných zdrojů energie (zejména sluneční zařízení a zařízení na spalování biomasy) ve čtvrtek 5. února v Českých Budějovicích.

Datum konání: čtvrtek 5. února 2004
Místo konání: DK Metropol, kruhový salonek v 1. patře, České Budějovice


Ökoenergiecluster je sdružení hornorakouských firem - výrobců a dodavatelů zařízení na využívání obnovitelných zdrojů energie (sluneční kolektory, fotovoltaické panely, zařízení na spalování biomasy, malé vodní elektrárny, větrné elektrárny apod.). Od loňského roku se na základě dohody jihočeského hejtmana, RNDr. Jana Zahradníka, a hornorakouského hejtmana Dr. Josefa Pühringera členy tohoto sdružení mohou stát i jihočeské firmy.

Koordinátorem sdružení Ökoenergiecluster je Hornorakouský svaz pro úspory energií (OÖ Energiesparverband) a na české straně sdružení Energy Centre České Budějovice (ECČB).

Seminář je určen pro rakouské firmy vyrábějící a dodávající sluneční zařízení a zařízení na spalování biomasy. Současně se semináře mohou zúčastnit také čeští zájemci o navázání kontaktů s těmito firmami. Pro české firmy to představuje možnost navázat obchodní styky s rakouskými dodavateli a dodávat jejich produkty na český trh a montovat je zákazníkům.

Cílem semináře je seznámit účastníky se současnou situací na českém trhu v oblasti využívání sluneční energie a biomasy, s podpůrnými programy pro instalaci těchto zařízení a s platnou legislativou a podmínkami pro certifikaci těchto zařízení pro prodej na českém trhu (přednese zástupce Strojírenského zkušebního ústavu Brno, zkušebny tepelných a ekologických zařízení).

Program semináře:
10:00 - 13:00 hod.: seminář
10:00 - 10:10 hod.: uvítání účastníků, úvod (Mag. Walter Wöss, jednatel ECČB)
10:10 - 10:30 hod.: současná situace v ČR, podpora pro obnovitelné zdroje energie (Mgr. Ivana Klobušníková, ředitelka ECČB)
10:30 - 11:00 hod.: český trh se slunečními zařízeními a zařízeními na spalování biomasy (Ing. Josef Šťastný, energetický poradce ECČB)
11:00 - 11:20 hod.: certifikace slunečních kolektorů a kotlů na biomasu, podmínky pro jejich dovoz do ČR, platná a připravovaná legislativa (Ing. Aleš Onderek a Ing. Tomáš Hruška, Strojírenský zkušební ústav Brno)
11:20 - 11:40 hod.: přestávka s občerstvením
11:40 - 12:20 hod.: systém podpor ze Státního fondu životního prostředí ČR (Ing. Pavel Houška, SFŽP ČR)
12:20 - 12:50 hod.: diskuze
13:00 - 14:00 hod.: společný oběd

14:00 - 16:00 hod.: exkurze - návštěva již provedených instalací slunečních zařízení v okolí Českých Budějovic.

Seminář i exkurze jsou tlumočeny do češtiny / němčiny.

Účast na semináři a exkurzi je bezplatná. Zájemci nechť se prosím přihlásí nejpozději do 4.2.2004 na adrese:

Energy Centre České Budějovice
Náměstí Přemysla Otakara II. 87/25
370 01 České Budějovice
tel.: 387 312 580, fax: 387 312 581
www.eccb.cz
eccb@eccb.cz.

 
 
Reklama