Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pozvánka ECCB na výstavu Střechy Praha

Srdečně Vás zveme na výstavu Střechy Praha (29. - 31.1.2004), kde bude v rámci doprovodného programu letos mimo jiné nabízeno bezplatné poradenství a organizovány semináře v oblasti úspor energií a využití obnovitelných zdrojů energie se zvláštním důrazem na energii sluneční.

Ve dnech 29. - 31.1.2004 se bude konat na Výstavišti v Praze - Holešovicích výstava "Střechy Praha". Jedná se o akci zaměřenou na problematiku střech a souvisejících konstrukcí. Střešní plášť budovy si bezesporu specializovanou výstavu zaslouží. Nejen že chrání interiér stavby před nepřízní počasí, ale má i značný vliv na zajištění optimálního vnitřního klimatu. Proto musí splňovat i řadu požadavků souvisejících s tepelnou technikou a úsporami energie.

Nosnými tématy výstavy jsou střešní krytiny, doplňkové konstrukce střech, střešní okna, zasklení, tepelné izolace, půdní vestavby, solární systémy apod. Své místo na výstavě má i prezentace řemesel, nářadí a nástrojů, v neposlední řadě rovněž odborná literatura, specializovaný software a poradenské služby.

Stejně jako v letech minulých bude navázáno na tradici energetického poradenství prováděného v rámci výstavy. Úspory energie s problematikou zastřešení budov velmi úzce souvisejí. Nejedná se jen o splnění požadavků na tepelnou izolaci. Střecha je často využívána pro instalaci zařízení na využití energie slunce.

V letošním roce nebude chybět stánek Energy Centra České Budějovice. Jedná se o sdružení, které je jedním z poradenských středisek, která se zabývají širokou škálou činností v oblasti úspor energie. Jeho aktivity zahrnují propagaci úspor energie, bezplatné energetické poradenství, energetické studie a analýzy, publikační činnost na téma efektivního hospodaření s energií, organizování seminářů, exkurzí apod. Tyto služby jsou poskytované jak fyzickým osobám, stavebníkům a majitelům nemovitostí, tak i zástupcům samospráv privatizovaných bytových domů, bytovým družstvům, obcím i dalším zájemcům o objektivní a nezávislé informace.

Je již vžitou tradicí, že součástí odborných výstav je bohatý doprovodný program. Ten letošní bude kromě řady přednášek, prezentací a praktických ukázek střech zahrnovat i témata obnovitelných zdrojů energie se zaměřením na solární zařízení. Přednášet budou odborní pracovníci a poradci Energy Centra České Budějovice. Semináře na téma "Využití solární energie v praxi" budou zaměřeny na význam, možnosti a perspektivy využití obnovitelných zdrojů energie. Účastníkům budou představeny praktické příklady, rady, zkušenosti z realizací a informace o možnosti financování a získání dotací ze Státního fondu životního prostředí pro solární zařízení a další zařízení využívající obnovitelné zdroje energie.

Na přednášky, které se budou konat v konferenčním sále v Pravém křídle holešovického výstaviště ve čtvrtek 29.1.2004 od 13.30 hod. a v sobotu 31.1.2004 od 12.30 hod., jsou zváni především zájemci o problematiku z řad široké veřejnosti.

Bližší informace lze získat na adrese www.strechy-praha.cz nebo v Energy Centru České Budějovice (ECČB).

 
 
Reklama