Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Seminář pro jihočeské starostky na téma Hospodaření s energiemi v budovách

V šumavské obci Borová Lada bude od čtvrtka 16.10. do soboty 18.10.2003 probíhat sněm jihočeských starostek, v jehož rámci se uskuteční seminář na téma "Hospodaření s energiemi v budovách".

Iniciátorkou a hlavní organizátorkou akce je místní starostka, paní Stanislava Barantálová. Na základě její žádosti uspořádá občanské sdružení Energy Centre České Budějovice (ECČB) v rámci tohoto sněmu seminář na téma Hospodaření s energiemi v budovách. Seminář je určen pro účastnice sněmu, starostky obcí a měst Jihočeského kraje, další případní zájemci jsou srdečně vítáni.

Seminář se uskuteční 16.10. od 13.40 do 15.30 hod. ve společenské místnosti v prvním patře budovy mateřské školky v Borové Ladě. Většinu témat volili poradci ECČB tak, aby je starostky mohly ve své praxi využít. Částky vydané za energii na provoz veřejných budov nejsou totiž mnohdy malé a snížení těchto částek se jistě v rozpočtu měst a obcí projeví.

V průběhu přednášky se zúčastnění dozví bližší informace o energeticky úsporných opatřeních a jejich výhodách či nevýhodách se zvláštním zřetelem na chování uživatelů budov, za účelem snížení spotřeby energie v objektu.

Poradci podají informace o současných cenách paliv a energií, o množství emisí, které konkrétní paliva produkují a jaký zdroj tepla je v daném případě vhodný. Důležité jsou i informace o tepelně technických parametrech budov v kombinaci s technickým zařízením a otázky legislativy a možnosti financování energeticky úsporných opatření.

 
 
Reklama