Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tepelná čerpadla IVT ve sportovní hale

Jednou z nejzajímavějších instalací tepelných čerpadel v ČR, bude v letošním roce zcela jistě výstavba kotelny pro Městskou víceúčelovou halu v Opavě.

Komplex sportovní haly pro sálové sporty a pro 3 500 diváků, hotelu a venkovního koupaliště bude vytápěn a chlazen pomocí švédských tepelných čerpadel IVT Greenline s odběrem tepla z 81 svislých vrtů o celkové hloubce 8 100 m.

Pro vytápění a ohřev teplé vody, je v objektu použito 8 tepelných čerpadel o celkovém výkonu 455 kW. Tato čerpadla jsou doplněna elektrokotli o výkonu 360 kW. Kotelna bude produkovat vodu o maximální teplotě 55 °C pro topný systém a vzduchotechniku a pro předehřev TUV. Pro dohřev TUV je použito vysokoteplotní tepelné čerpadlo IVT Greenline G s maximální výstupní teplotou 65 °C. V letním období bude kotelna ohřívat vodu v nedalekém koupališti a současně dodávat 85 kW chladu pro některé provozy haly a hotelu.

Hlavním dodavatelem technologie včetně inteligentního systému měření a regulace celé haly je Severomoravská energetika a.s. Subdodavatelem technologie tepelných čerpadel IVT je ostravská firma TALPA-RPF s.r.o., vrtné práce prováděly OKD - Důlní průzkum a bezpečnost, a.s.

Kotelna bude uvedena do provozu v září letošního roku.


 
 
Reklama