Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vyhláška č. 107/2003 Sb.

Upozorňujeme na novou Vyhlášku č. 107/2003 Sb., o podílu krajských úřadů na rozdělování dotací na zjištění rizika vyplývajícího z přítomnosti radonu.

Vyhláška č. 107/2003 Sb. ze dne 31. března 2003 řeší podíl krajských úřadů na rozdělování dotací na zjištění rizika vyplývajícího z přítomnosti radonu a jeho dceřiných produktů ve vnitřním ovzduší staveb a ve vodách pro veřejné zásobování a na přijetí opatření s tím spojených.

Dotace mohou být poskytnuty příjemcům na základě jejich žádostí podaných Ministerstvu financí prostřednictvím krajských úřadů.

Žádosti se podávají nejpozději do 30. září roku, v němž má být dotace poskytnuta. Vzor žádosti je uveden v příloze této vyhlášky.

Dotace může být poskytnuta vlastníkovi:
a) bytu, bytového nebo rodinného domu užívaného k trvalému bydlení, k jehož výstavbě bylo vydáno stavební povolení do 28. února 1991, jestliže průměr hodnot objemové aktivity radonu ze všech obytných místností a kuchyní bytu, bytového nebo rodinného domu je vyšší než 1000 Bq/m3,

b) budov škol, školských a předškolních zařízení a budov sloužících pro zabezpečení sociálních nebo zdravotních služeb při dlouhodobém pobytu dětí a mládeže, k jejichž výstavbě bylo vydáno stavební povolení do 28. února 1991, jestliže v ovzduší některé pobytové místnosti v době pobytu dětí a mládeže dosáhl průměr naměřených hodnot objemové aktivity radonu více než 400 Bq/m3,

c) budov sloužících pro zabezpečení sociálních nebo zdravotních služeb neuvedených v odstavci 1 písm. b), k jejichž výstavbě bylo vydáno stavební povolení do 28. února 1991, jestliže v ovzduší některé pobytové místnosti dosáhl průměr naměřených hodnot objemové aktivity radonu více než 1000 Bq/m3,

d) vodovodu pro veřejnou potřebu ke snížení obsahu radonu a dalších přírodních radionuklidů ve vodě dodávané pro veřejné zásobování, jestliže obsah přírodních radionuklidů překročil mezní hodnoty stanovené zvláštním právním předpisem.

 
 
Reklama