Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Hejtman navštívil nové sídlo Energy Centre

Tisková zpráva vydaná u příležitosti návštěvy hejtmana Jihočeského kraje v Energy Centre České Budějovice dne 28. ledna 2003.

S pracovním programem Energy Centre České Budějovice (ECČB) na letošní rok se minulý týden seznámil hejtman Jihočeského kraje Jan Zahradník, který je místopředsedou tohoto občanského sdružení. Mimo jiné se tak dozvěděl, že ECČB počítá pro rok 2003 s akcemi na podporu úspory energií, využívání obnovitelných zdrojů energie a ochranu životního prostředí jak v Jihočeském kraji, tak i v oblasti přeshraniční spolupráce s Horními Rakousy i na úrovni EU.

Svou podporu Jan Zahradník během návštěvy nového sídla tohoto sdružení přitom vyslovil konkrétně dvěma projektům, plánovaným právě na letošní rok. Jedná se o soutěž pro školy v Jihočeském kraji na téma "Úspory energií", která by se měla uskutečnit v polovině roku, a pak také o mapu a informační brožuru, mapující vybraná zařízení na využití obnovitelných zdrojů energie (solární zařízení, biomasa a bioplyn, malé vodní elektrárny a větrné elektrárny). Mapa a brožura by měly být vytištěny na jaře.


Hejtman Jihočeského kraje, RNDr. Jan Zahradník navštívil 28. ledna 2003 nové sídlo Energy Centre České Budějovice (ECČB).
Zleva: RNDr. Jan Zahradník, dále Mgr. Ivana Hlinková, ředitelka ECČB a Mag. Walter Wöss, jednatel ECČB.

 
 
Reklama