Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Energy Centre ČB v centru města

Dne 11.12.2002 se konala valná hromada a zasedání představenstva sdružení Energy Centre České Budějovice.

Toto sdružení, jehož hlavním úkolem je přispívat svými činnostmi ke snižování spotřeby energií a k ochraně životního prostředí, je v rámci spolupráce mezi jižními Čechami a Horním Rakouskem z větší části podporováno hornorakouskou vládou.

Při příležitosti této valné hromady bylo schváleno nové sídlo tohoto sdružení, jež se nyní nachází na Náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích a nově byli jmenováni do funkce jednatele sdružení Energy Centre ČB pan Mag. Walter Wöss a do funkce technické ředitelky Mgr. Ivana Hlinková.

Sdružení Energy Centre ČB nabízí soukromému a podnikatelskému sektoru i veřejné správě energetické poradenství a provádí osvětu podporující efektivní využívání energií a ochranu životního prostředí.

ECČB vítá záměr vypracovat "Územní energetickou koncepci Jihočeského kraje" a v rámci svých možností bude tuto snahu podporovat – mohou zde být využity především zkušenosti z jiných regionů, např. dobrá spolupráce s Horním Rakouskem.

Územní energetická koncepce Jihočeského kraje by měla být v souladu s ustanovením zákona č. 406/2000 Sb. O hospodaření energií a její zpracování by mělo vycházet z aktuální státní energetické politiky přijaté usnesením vlády České republiky a jejích případných aktualizovaných verzí. Tato energetická koncepce se zpracovává na období 20 let a v případě potřeby se doplňuje a upravuje.

Nová energetická koncepce by měla podporovat zejména využívání obnovitelných zdrojů energie a napomáhat zvyšování efektivity využití energie. V této souvislosti přijdou ke slovu také evropské směrnice a zkušenosti.

Pokud i vy chcete přispět k vyššímu využívání obnovitelných zdrojů energie a nebo přemýšlíte o tom, jakým způsobem snížit své náklady za energie, navštivte Energy Centre České Budějovice v jeho novém sídle na Náměstí Přemysla Otakara II. 87/25 v Českých Budějovicích, kde vám vyškolení energetičtí poradci s dlouholetou praxí zdarma poradí, jak například správně postupovat při rekonstrukci bytu nebo domu, jakým způsobem a z jakých materiálů postavit nový dům nebo čím jej vytápět. Dozvíte se také mimo jiné, o jaké finanční dotace je možno požádat například při instalaci kotle na dřevo, slunečního zařízení nebo tepelného čerpadla.


V Českých Budějovicích dne 12.12.2002


Valné hromadě ECČB předsedal Dr. Norbert Achleitner jakožto zástupce hornorakouského zemského rady KR Josefa Filla (uprostřed). Po jeho pravici sedí Ing. Ladislav Fňouka, člen představenstva ECČB, který se jednání zúčastnil také jakožto zástupce jihočeského hejtmana, RNDr. Zahradníka a Ing. Josef Vlček, zplnomocněný zástupce českobudějovického primátora, Doc. Tettera. Po levé straně sedí zástupce předsedkyně zemského sněmu Horního Rakouska paní A. Orthnerové, pan dvorní rada Ing. Dr. Felbermayr a zástupce Ing. E. Haidera, dvorní rada Dr. Nagel.


Na fotografii zprava: Mag. Walter Wöss, nově zvolený jednatel ECČB, Ing. Ladislav Fňouka, člen představenstva ECČB, který se valné hromady ECČB zúčastnil také jakožto zástupce jihočeského hejtmana, RNDr. Zahradníka a Mgr. Ivana Hlinková, nově zvolená technická ředitelka ECČB.

 
 
Reklama