Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zlatá medaile veletrhu SHK Brno 2002

Na 3. ročníku mezinárodního veletrhu SHK Brno, zaměřeného na vytápění a sanitární techniku, získaly Zlatou medaili SHK Brno 2002 české vodovodní baterie METALIA. Jsou to výrobky METALu Znojmo a.s., dceřinné společnosti firmy NOVASERVIS.

Baterie METALIA byly vyvinuty právě pro český trh. Poprvé byly představeny zákazníkům v roce 2001. V současné době jich firma METAL ZNOJMO produkuje měsíčně cca 17000 kusů.

K zákazníkům se dostávají prostřednictvím 1110 stálých obchodních partnerů firmy NOVASERVIS. Baterie METALIA odebírá i největší výrobce kuchyní v České republice, firma Koryna. Exportují se na Slovensko, do Ruska, Chorvatska a dalších zemí světa.

Baterie METALIA jsou vyráběny jak ve standardních typech, tak v atypickém provedení určeném například pro panelové domy.

Produkují se v roztečích 100 i 150 mm, a to ve trojím barevném provedení: chrom, bílá-chrom a nově i žádaná kombinace satino-chrom. Jsou přizpůsobeny koupelnovým doplňkům značky Novatorre, které byly jako první ve svém oboru oceněny značkou Czech Made (vyrábí METAL ZNOJMO a.s.).


Baterie METALIA mají originální design vytvořený v národním programu MPO ČR. Byly také posouzeny odbornou komisí Design Centra ČR. Hygienickou nezávadnost baterií ověřilo schvalovací řízení Hlavního hygienika ČR, bezpečnost garantuje certifikát Státního zkušebního ústavu v Brně.

Jejich obaly jsou ekologické a recyklovatelné, proto mají baterie METALIA právo užívat nadnárodní ekologickou značku Der grüne Punkt.

Zlatá medaile SHK Brno 2002 není první ocenění baterií METALIA. V loňském roce získaly také Čestné uznání jako nejlepší exponát veletrhu Aquatherm Praha.



Baterie METALIA jsou vybaveny spolehlivou rakouskou keramickou kartuší KEROX. Nový typ kartuše snižuje hluk při provozu baterie. Jejich životnost prodlužují ochranná vstupní sítka. Samočisticí sprchová růžice je konstruována s "anticalc" systémem zabraňujícím usazování vodního kamene.

Základní výhodou proti konkurenčním výrobkům je prodloužená šestiletá záruka.

Záruční i pozáruční servis zajišťují smluvní partneři firmy NOVASERVIS s.r.o. do 24 hodin.




Výroba a distribuce

Výrobce baterií METALIA, firma METAL ZNOJMO a.s., je dceřinnou společností firmy NOVASERVIS. Obě společnosti jsou kapitálově 100% české.

METAL ZNOJMO a.s. je největším producentem mosazných koupelnových doplňků v České republice. Ve svém výrobním programu má kromě baterií METALIA například oblíbené koupelnové doplňky značky NOVATORRE. Část výrobků METALU ZNOJMO a.s. využívá zahraniční komponenty, ale převážná část výroby se realizuje ve znojemském závodě.

Firma NOVASERVIS vznikla v roce 1990 a v současné době má dominantní postavení na trhu sanitární techniky v ČR. Její výrobky distribuuje přibližně 1100 stálých partnerů. Prosadila se i v zahraničí - pravidelně obchoduje např.: základ jejího sortimentu tvoří nejen výrobky METALU ZNOJMO a.s., ale také několik řad vodovodních baterií italské firmy LA TORRE. Vlastníkem METALU ZNOJMO a.s. se stala firma NOVASERVIS s.r.o. v polovině devadesátých let.



Ukázka z expozice na veletrhu SHK Brno 2002



Kontakt:
NOVASERVIS, s.r.o.
Merhautova 208
613 00 Brno
tel.: 05/48 42 80 11
e-mail: novaservis@novaservis.cz
www.novaservis.cz
www.metalznojmo.cz

Informace o firmě v TZB-adresáři firem