Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové závěsné kotle Eurostar konstrukční řady 4

V letních měsících firma JUNKERS - BOSCH THERMOTECHNIK nahradí závěsné kotle Eurostar řady 3 novou konstrukční řadou 4.

Jednou ze zásadních změn kotle Eurostar řady 4 s průtokovým ohřevem TUV (provedení ZWE) je nahrazení vodní armatury ověřenou funkcí turbínky (známé již z kotlů Novastar a Euromaxx). Tato vodní turbínka, jakožto převratná technická novinka, umožňuje okamžité přizpůsobení výkonu kotle na požadované množství a teplotu TUV bez odchylek.

Dále nový trojcestný ventil v případě provedení ZSE, který slouží k přepínání provozu topení a teplé vody.

Nové je také oběhové čerpadlo, které svým složením odolává vyšším teplotám, zajímavostí je odvzdušňovací zařízení přímo na tělese čerpadla. Samotné řízení plynulého výkonu na hořáku obstarává plynová armatura SIT.

Další významnou změnou je úprava uložení vnitřního potrubí v měděném tepelném výměníku.

Topný výkon 8-24 kW zůstal zachován. Provedení s výkonem 28 kW již nebude v nabídce u těchto řad, bude však k dispozici v případě řady kotlů Euromaxx (ZWC 28-1 ...).

Nové závěsné kotle Eurostar řady 4 budou nadále v typových variantách ZWE pro topení a teplou vodu průtokem nebo ZE pro samostatné topení s možností přestavění na provedení ZSE (pro topení a teplou vodu přes zásobník) pomocí příslušenství přestavbové sady. Všechny varianty se budou dodávat v provedení MFK s odtahem spalin do komína a MFA s odtahem spalin vnější obvodovou zdí (tzv. turbo).

Vylepšení konstrukce výměníku a použití vodní turbínky vyneslo EUROSTARu "čtyřce" ohodnocení podle normy EN 13203 (EU) dvěmi hvězdičkami kvality dodávky teplé vody průtokovým režimem. Toto ohodnocení posoudí všichni ti, kteří z důvodu velikosti místnosti či z důvodů finančních upřednostní průtokový ohřev před zásobníkem.


Více informací:
JUNKERS - BOSCH THERMOTECHNIK
Pod Višňovkou 25/1661
142 01 Praha 4
tel.: 02/61 30 04 61-6
e-mail: junkers.cz@bosch.com
www.junkers.cz

Informace o firmě v TZB-adresáři

 
 
Reklama