Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tisková zpráva TZB-info ze dne 13. 9. 2001

Dnes ve 13 hodin proběhla v Praze v internetové kavárně Cybeteria tisková konference, na které byl portál TZB-info oficiálně představen veřejnosti.

TZB-info je český oborový internetový portál pro oblast TZB - technická zařízení budov, který najdete na adrese www.tzb-info.cz.

Pojmem technická zařízení budov se rozumí především vytápění, rozvody vody, plynu, kanalizace, elektroinstalace, v rozsáhlejších budovách pak ještě výtah, nucené větrání, popř. klimatizace. V dnešní době se obor TZB stále více rozšiřuje a nabývá na významu. Tradiční prvky technického zařízení budovy se modernizují a integrují do společných instalačních kanálů a bloků. Přibývá k nim celá řada dalších zařízení a rozvodných sítí po budově. Příkladem může být centrální vysavač, rozvody chladicího média pro klimatizační jednotky, slaboproudé rozvody pro zabezpečovací systémy, telefonní, televizní a počítačové sítě a celá řada dalších nových prvků.

Internetový portál TZB-info vznikl ze serveru tematicky zaměřeného na obor vytápění Topinfo.cz, který byl již dobře zaveden a serveru www.aqua-therm.cz, který byl spojen s největším oborovým veletrhem v České republice. Díky spolupráci se širokým okruhem odborníků, především z řad Českého vysokého učení technického v Praze, a s pomocí managementu a technických útvarů firem rychle svůj odborný "záběr" rozšiřuje do dalších oblastí oboru TZB. Realizační tým nového portálu si klade za cíl informace nejen prezentovat, ale i pečlivě zpracovat, utřídit a v řadě případů je doplnit o vlastní názor - tedy přidat faktům hodnotu. Chceme vytvořit zdroj zajímavých a aktuálních informací pro odbornou i laickou veřejnost a zároveň i praktickou pomůcku pro projektanty, montážníky a studenty.

TZB-info je do určité míry internetovým deníkem pro zvolený obor. Od začátku usilujeme o to, aby se uživatelé a návštěvníci na TZB-info pravidelně vraceli. Proto každý den vychází na serveru nový odborný nebo informační, širší veřejnosti určený, článek.

Obsah portálu je strukturován na:

  • Články uspořádané tematicky - ceny paliv a energií, projektování, úspory energií, měření a regulace, obnovitelné zdroje energií apod.
  • Monitoring tisku a internetového zpravodajství - vždy v pondělí vychází v přehledné formě spolu s anotacemi zpráv
  • Diskusní fórum - poskytujeme prostor na výměnu názorů mezi čtenáři a odborníky, vedeme diskuse o vybraných tématech
  • Kalendář akcí - přehledně všechny výstavy, konference, semináře, školení tento týden, příští měsíc
  • Adresář firem - snadné vyhledávání, podrobné informace o firmách působících v oboru TZB, vhodný prostor pro prezentaci firem
  • Katalog výrobků - popisy výrobků, přehledně zpracované technické údaje mnoha značek, fotogalerie, technické nákresy, ceny
  • Technické tabulky - sekce určená projektantům a odborné veřejnosti, např. přehledy potrubí dle ČSN, součinitelé místních odporů tvarovek
  • Interaktivní výpočty - porovnání nákladů na vytápění, převody jednotek, přepočet tepelných výkonů otopných těles, výpočet pojistného ventilu pro kotle a výměníky tepla
  • Legislativa, normy - zákony a hygienické předpisy v plném znění

První ohlasy na nově spuštěný portál TZB-info jsou vesměs kladné a rostoucí počet návštěvníků ukazuje (v současné době stabilně více než 200 návštěvníků denně a více jak 30 000 shlédnutých stránek za měsíc), že nový portál našel mezeru na zaplněném informačním trhu, je o něj zájem a má před sebou perspektivní budoucnost.

 
 
Reklama