Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Položení základního kamene Centra Krakov

Položení základního kamene objektu se konalo zhruba rok před jeho otevřením, které je plánováno na podzim roku 2013 a akce se zúčastnilo na sto lidí z řad budoucích nájemců obchodního centra, dodavatelů stavby a dalších obchodních partnerů developera.

Slavnostní akce začala proslovem investora projektu. Martin Kubišta, předseda představenstva společnosti Centrum Krakov, jenž uvítal hosty, zmínil kladné stránky chystaného projektu a někdy bolestivé dopady období hospodářské recese.
„Centrum vzniká v nelehké době, ale pevně věřím, že bude úspěšné. Koncept Krakova je v mnohém odlišný od ostatních obchodních center v Praze – už jen svým umístěním na sídlišti. Je naším cílem, aby se prostor co nejvíce přizpůsobil požadavkům a potřebám zdejších obyvatel a aby residenti vzali centrum jako přirozenou součást této lokality a chodili sem rádi,“ řekl Martin Kubišta.
Ocenil také přínos a přístup partnerů, se kterými tým zajišťující projekt přichází dennodenně do styku. „Jsme rádi, že se dnešní slavnostní akce zúčastnila řada významných hostů, jmenovitě například starosta městské části Praha 8 pan Jiří Janků, generální ředitel S group holding Martin Borovička nebo člen představenstva Raiffeisenbank, pan Rudolf Rabiňák, bez kterých by realizace tohoto projektu nebyla úplně možná,“ uvedl Kubišta.

Po jednotlivých projevech následovalo slavnostní poklepání na základní kámen nově budovaného Centra Krakov a krátká prohlídka stavby.

Poklep Základního kamene Centra Krakov
Poklep Základního kamene Centra Krakov: zleva: Jiří Janků, starosta Městské části Praha 8, Martin Kubišta, předseda představenstva společnosti Centrum Krakov, Martin Borovička, generální ředitel společnosti Syner a Rudolf Rabiňák, výkonný ředitel Raiffeisenbank

Podle slov pana starosty bude Centrum Krakov pro Bohnice a blízké okolí velkým přínosem. Nejen že se stane místem, kam budou moci lidé vyrazit za nákupy, zábavou i odpočinkem, přinese také zlepšení životního prostředí lokality a nabídne až na 500 nových pracovních míst. „Nové centrum již pomalu roste do své konečné podoby, hrubá stavba by měla být hotova v průběhu následujících dvou měsíců a následovat pak budou především práce v interiéru,“ uvedl Martin Borovička, generální ředitel S group holding, jenž projekt spoluvlastní a jehož dceřinou firmou je generální dodavatel stavby společnost Syner.

Lidé se tak mohou již za rok těšit na nové moderní centrum. Centrum Krakov nabídne ve třech nadzemních patrech přibližně 100 jednotek na 14 000 m2 obchodních ploch včetně prostor k parkování; z hlediska velikosti se tedy bude jednat o menší (lokální) centrum, které má ambici oslovit spádovou oblast, která čítá přibližně 70 000 obyvatel, a v té se stát centrem hlavním.

obchodní Centrum Krakov - vizualizace
Obchodní centrum Krakov - vizualizace

V současné době je pronajato více než 50 % plochy a s řadou dalších nájemců se vedou jednání. Vedle supermarketu BILLA se tu objeví rovněž pobočky bank, pojišťoven, prodejny domácích potřeb, drogerie, místa běžných služeb, odchody se sportovními potřebami, módou a domácími spotřebiči, restaurace a provozovny rychlého občerstvení. Centrum tak nabídne návštěvníkům vhodný a dostatečně rozsáhlý mix obchodů a služeb včetně míst k oddechu, zábavě či odpočinku.

obchodní Centrum Krakov
obchodní Centrum Krakov
 
 
Reklama