Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

JUNKERS Tipy pro topenáře (XVI) - Dálkové spínání vytápění po telefonu

Dálkové telefonické spínání je vhodné pro kotle ve sklepě, v jiné budově nebo na chatě, časové spínání je vhodné pro v čase rozdílné požadavky na teplou vodu. Spínání a regulace je cestou k úspornému vytápění a komfortnímu nebo energeticky úspornému režimu teplé vody.

Obsluha regulátorů Junkers je díky velkému a přehlednému multifunkčnímu displeji stále jednodušší. Jasné textové informace umožňují snadnou orientaci v nastavených hodnotách či jejich změnách.

1 Přepínač topných režimů pro vytápění:
Automatický provoz (dle nastaveného programu), Trvalé vytápění, Úsporný provoz, Ochrana proti mrazu
2 Nastavení hodnot:
Nastavení teploty, Ovládání menu, Nastavení parametrů (otáčením), Potvrzení volby (stiskem)
3 Ovládací tlačítka
4 „Příchod/Odchod“
(Rychlá změna režimu vytápění)

5 „Teplá voda ihned“
(Okamžitá aktivace přípravy teplé vody)

Dálkové ovládání po telefonu Netcom100

Vlastníte chatu, ale když přijedete, je tam vždy nepříjemná zima? Když se vrátíte z dovolené, vítá Vás nevytopený byt? Netcom100 s tím skoncuje pomocí nového komfortního dálkového telefonického spínání. Na zařízení Netcom100 můžete volat prostřednictvím pevné linky nebo mobilního telefonu. Spínač umožňuje zapnutí či vypnutí plynového kotle, v případě poruchy zavolá na zadaný telefon (pevnou linku nebo mobil) namluvené hlášení poruchy ve zvolené jazykové verzi.

Telefonní spínač Netcom100 je připojen k pevné lince a přístup je chráněn pomocí PIN kódu. Vy si pak určíte, na jaké telefonní číslo bude informace o poruše hlášena a současně potvrdíte její převzetí. Při neuskutečněném spojení nebo nepotvrzení převzaté zprávy bude volání opakováno max. 14x. V případě Vaší přítomnosti v objektu můžete kotel přímo na zařízení Netcom100 zapnout nebo vypnout s tím, že funkce hlášení poruchy na zadaný telefon bude stále aktivní. Současně lze tlačítkem na zařízení hlášení poruchy po telefonu deaktivovat. O provozním stavu informují 4 LED diody

  • Jednotka Netcom100 umožňuje přepínání topných zařízení mezi denním, nočním a automatickým provozem vytápění, jakož i jejich hlídání prostřednictvím telefonu. Přístup k ovládání jednotky je chráněn kódem PIN.
  • Telefon, jehož pomocí si přejete Netcom100 ovládat, musí být vybaven možností vícetónové tlačítkové volby (multifrekvenční volby, MFV).
  • Chcete-li jednotkou Netcom100 ovládat i přípravu teplé vody, musí být program teplé vody spojen v regulátoru vytápění s programem vytápění otopných okruhů.

PROJEKČNÍ PODKLADY JUNKERS


Bosch Termotechnika s.r.o. - obchodní divize Bosch Junkers
logo Bosch Termotechnika s.r.o. - obchodní divize Bosch Junkers

Tepelná čerpadla, klimatizace, plynové kondenzační kotle, atmosférické kotle, elektrokotle, plynové průtokové ohřívače, zásobníky TUV, regulace, solární systémy.