Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Veletrh Aqua-therm Praha 2009 slavnostně zahájen

"Šestnáctý veletrh Aqua-therm sice o cca 15% zeštíhlel, ale podařilo se na jednom místě skloubit důležité subjekty současného dění v oblasti stavebnictví - Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo životního prostředí, Státní fond životního prostředí a technická zařízení. Podařilo se vytvořit důstojnou prezentaci dotačního titulu Zelená úsporám a projektu Energeticky šetrný výrobek. V tomto projektu se prezentuje 40 firem v hale 7, které nabízejí konzultace, poradenství a tento směr je výzva i pro příští rok. Věříme, že se tento záměr setká i se zájmem veřejnosti," řekl při zahájení ředitel Progres Partners Advertising, Ing. František Kočí a popřál všem vystavovatelům úspěšný veletržní týden.

Dipl. Ing. Matthias Limbeck, generální ředitel CEE/SEE Reed Exhibition Wien ocenil pražský veletrh, jeho tradici, význam a komplexnost. Zdůraznil význam veletrhu jako místa pro úzký a přímý kontakt dodavatelů a obchodních partnerů, což považuje za nejefektivnější formu komunikace.

I další významní hosté zahájení veletrhu uvítali letošní zaměření na úspory, dotační tituly a operační programy. Kromě Zelené úsporám se na veletrhu prezentuje projekt Partnerství, který vychází z principu ekoznačení a doplní tak cíle Zelené úsporám především o domácí spotřebiče. Na společném stánku MŽP a SFŽP je možné získat informace o čerpání dotací z úspěšného Operačního programu Životní prostředí.


Ing. František Kočí popřál všem vystavovatelům úspěšný veletržní týden


 
 
Reklama