Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Karma preferuje alternativní zdroje

Systém, který zabezpečuje vytápění v celém domě a preferuje alternativní zdroje energie, nabízí na veletrhu Aqua-therm společnost KARMA z Českého Brodu.

Manažer prodeje Ing. Václav Bartoš vysvětluje: "Náš systém dává přednost alternativním zdrojům jako jsou solární panely nebo kotle na zplynování dřeva, které jsou až v druhé řadě doplněny plynovým kotlem. Alternativní zdroje nahřívají vodu v akumulační nádrži, která může mít až 1000 litrů. Teplota vody v nádrži může v závislosti na vnějších podmínkách dosáhnout až 95 °C. Pokud je však třeba ji dohřívat na potřebnou teplotu, zajistí to plynový kotel."

Výhodou tohoto systému je úspora energie, kdy je plyn využíván k topení jen tehdy, kdy už alternativní zdroje nestačí.
Speciálně pro použití v tomto systému byl zkonstruován kondenzační kotel Solar, v němž jsou již zabudována všechna potřebná zařízení, takže ho lze jednoduše propojit se stávajícími armaturami a není třeba do systému montovat další čerpadla atd. Karma tak dává zelenou k přestavbám vytápění i ve starších domech, kde je již namontován méně efektivní způsob vytápění. Z tohoto důvodu je systém nastaven tak, aby mohl topit jak do podlahového vytápění, tak do radiátorů. Úpravu teploty vody pro oba systémy zajišťuje podlahová sada Floor kit. Stavebnicový systém umožňuje sestavit jednotlivá zařízení (solární panely, zplynovací kotel, akumulační nádrž, radiátory, podlahové vytápění) podle konkrétních možností a požadavků.

- jst -


Stánek společnosti KARMA Český Brod

Inovovaný typ plynového topidla, které společnost Karma představila na veletrhu


Schéma systému vytápění s kombinovanými zdroji, nabízený společností Karma
 
 
Reklama