Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Mezinárodní veletrh v Káhiře

Agentura Progres Partners Advertising, s.r.o., která je mimo jiné pořadatelem mezinárodních odborných veletrhů Aqua-therm Praha a Aqua-therm Nitra, byla pověřena Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR realizací české oficiální účasti na Mezinárodním veletrhu v Káhiře. Veletrh, jenž už má šestatřicetiletou historii, se koná ve dnech 19. - 28. března 2003. Česká (Československá) republika zatím nechyběla ani na jediném ročníku.

Veletrh, kterého se například v roce 2002 zúčastnilo přes 60 států a na dva tisíce vystavovatelů, je největší marketingovou akcí nejen v Egyptské arabské republice, ale zároveň v arabských a afrických zemích. Káhirský mezinárodní veletrh (CIF) se koná na ploše téměř 100.000 m2.



První polovina veletrhu je vyhrazena pouze obchodníkům, druhou část navštěvuje již nejširší veřejnost. Veletrh není nomenklaturně vymezen, ale je tradičně považován za ideální příležitost jak vstoupit na egyptský a arabský trh. Veletrh totiž navštěvují nejen egyptští obchodníci, ale také obchodníci z dalších arabských i afrických zemí. Oficiální zahraniční expozice jsou tradičně umisťovány vcelku do jedné haly. Česká republika například již několik let má vyhrazenu (spolu s několika dalšími státy jako jsou např. Čína, Švédsko nebo Mexiko) klimatizovanou halu č.6. Je zajímavé, že v poslední době přibývá oficiálních - státem podporovaných - zahraničních expozic. Vloni se například poprvé veletrhu oficiálně zúčastnilo Japonsko, Holandsko, Kuba a Chile. V roce 2001 Česká republika vystavovala na ploše 215 m2 a expozice zahrnovala devět stánků, o které se podělilo 16 vystavovatelů.

Česká republika přikládá oficiální účasti na veletrhu velkou důležitost. Proto jsou také na veletrhu přítomni pracovníci Ministerstva průmyslu a obchodu, obchodního úseku našeho velvyslanectví v Káhiře a delegát CzechTrade. Ti všichni jsou českým vystavovatelům nápomocni při navazování prvních kontaktů či při jejich prohlubování. Česká expozice je v posledních letech i předmětem zvýšeného zájmu vládních představitelů (což je v této zemi velmi důležité) počínaje prezidentem Mubarakem a konče rezortními ministry.

Z hlediska obchodního je Egypt tradičně našim největším partnerem z arabských a afrických zemí. Vývoz se uskutečňuje prakticky proti hotovému placení, jsou tu velké možnosti reexportu a šanci má investiční i spotřební zboží. (Obě kategorie jsou vždy také nejvíce zastoupeny v české expozici na veletrhu.) A navíc: Egypt je partnerem, u kterého máme stále dobrou obchodní pověst.

Česká oficiální účast na káhirském veletrhu se i v roce 2003 uskuteční pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu. Znamená to, že MPO přispěje každému českému vystavovateli (má-li firma méně než 250 zaměstnanců) dotací ve výši 100 % na úhradu pronájmu za výstavní plochu. Maximálně ale do výše 100.000,- Kč. V praxi to znamená, že například objednáte-li si stánek o velikosti 16 m2, nebudete platit za nájemné plochy požadovaných 1.920 USD, protože jej za Vás uhradí ministerstvo. Za firmy nad 250 zaměstnanců zaplatí ministerstvo polovinu nájemného za plochu. Tedy například u zmiňovaného stánku o velikosti 16 m2 zaplatí tento vystavovatel pouze 960 USD.

Vzhledem k tomu, že Progres Partners Advertising má s káhirským veletrhem již sedmileté zkušenosti, může českým vystavovatelům na veletrhu nabídnout i nadstandardní servis. Tradičně zajišťuje pro vystavovatele letenky, hotel evropského vyššího standardu blízko výstaviště, transfer z letiště do hotelu a zpět, každodenní odvoz vystavovatelů z hotelu na výstaviště a zpět atd.

Chcete-li tedy úspěšně obchodovat v Egyptě a na Blízkém východě a začít na káhirském veletrhu, kontaktujte realizátora české oficiální účasti na e-mailové adrese: kopacek@ppa.cz


Kontakt:
Progres Partners Advertising, spol. s r.o.
Opletalova 55, 111 21 Praha 1
tel.: 224 218 403, 224 234 274, 224 236 506
www: www.ppa.cz

Informace o firmě v TZB-adresáři firem
Vyžádat další informace nebo podklady

 
 
Reklama