Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zlatá medaile Aqua-thermu potěšila i firmu DAKON

Ptáme se vedoucí obchodně-marketingového oddělení firmy DAKON Ing. Dany Ligocké na pocity z ocenění závěsného kondenzačního kotle KZ 15.

Žhavou novinkou pro rok 2003 je závěsný kondenzační kotel KZ 15. Slouží vytápění objektů s nízkou energetickou spotřebou, jako jsou malé byty nebo moderní rodinné domy s nízkými tepelnými ztrátami. A také jako doplňkový zdroj tepla pro tepelná čerpadla.


Ing. Dana Ligocká
Je Zlatá medaile Aqua-thermu pro vás překvapením, když jste toto ocenění získali již poněkolikáté? ptáme se vedoucí obchodně-marketingového oddělení DAKONu Ing. Dany Ligocké.
Určitě to pro nás není samozřejmost, je to pro nás již třetí ocenění za celou řadu kondenzačních kotlů. Kondenzační kotle naší firmy jsou nejprodávanějšími kotli na českém trhu. Jsme rádi, že jsme učinili v tomto směru správný krok do budoucnosti.

Proč dnes kondenzační kotle tzv. "letí"?
Je to dáno tím, že cena plynu u nás v minulém roce vzrostla téměř dvojnásobně a kondenzační kotle pro konečného uživatele znamenají úsporu až 30 procent nákladů na vytápění. Navíc jsou vybaveny velmi dobrou regulací, která umožňuje ten nejvyšší komfort v přípravě teplé užitkové vody a rovněž rychlé reakce na venkovní změny počasí.

Myslíte si, že momentální obliba kondenzačních kotlů vydrží i do dalších let?
Určitě ano, protože sice v letošním roce došlo ke snížení cen plynu, nicméně je avizováno její opětné zvýšení a kondenzační technika může tuto nepříznivou situaci výrazně kompenzovat.

 
 
Reklama