Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Thermona a Wilo: radost ze Zlatých medailí

Zeptali jsme se zástupců firem THERMONA a WILO Praha na pocity z ocenění jejich výrobků Zlatými medailemi na letošním Aqua-thermu.

Firma THERMONA získala Zlatou medaili za kondenzační kotel THERM 28 KDZ. Zeptali jsme se jejího ředitele Jaroslava Fily na jeho pocity z takového ocenění.
Zlatá medaile je vyvrcholením naší práce a těší nás, že jsme tímto výrobkem předehnali přední světové firmy.

Myslíte si, že Vám toto ocenění doširoka otevře dveře k zákazníkům?
Každé ocenění jsou vlastně body navíc. Každý zákazník musí mít přece důvěru ve výrobek, který si chce zakoupit. Proto se snažíme být natolik perfektní v dlouhodobém horizontu, abychom tuto důvěru zákazníků neztratili.

Co byste o svém výrobku mohl říci ve vztahu k životnímu prostředí?
V kondenzačním kotli dochází k vysoké kvalitě spalování s nízkými emisemi škodlivých látek. Tato kvalita je zajištěna předmícháváním směsi plynu se vzduchem v mixéru v součinnosti s plynovou armaturou. Variabilní množství vzduchu pro spalování dle požadovaného výkonu dodává speciální ventilátor s regulovanými otáčkami. Celá sestava umožňuje činnost kotle v širokém výkonovém rozsahu (5 - 28 kW) s automatickou adaptací dle potřeb otopného systému. Myslím si, že právě nízké emise škodlivých látek při spalování byl dostatečný argument pro vyznamenání, kterého se nám dostalo.


Také firma WILO Praha, s.r.o. si odnesla "zlato" za oběhové čerpadlo Wilo-Stratos. Ing. Petr Vacek z této firmy se nám svěřil se svými pocity.
Z ocenění máme radost, aby ne... Je to momentálně nejlepší výrobek, který se na trhu objevuje. Je úsporný, nabízí spotřebiteli za relativně nízké náklady vysokou efektivitu. Je úsporný proto, že odebírá málo vlastní energie za práci, kterou vydává. Je vyráběn úspornými technologiemi jak z ekonomického hlediska, tak z hlediska šetrnosti k životnímu prostředí. Také je úsporný z hlediska provozovatele, protože nevznikají velké náklady na zaškolování obsluhy tohoto zařízení. Ve světě jsou tato čerpadla bezkonkurenční a jsem rád, že jsme tento výrobek mohli představit české odborné i laické veřejnosti. Velmi stručně bych chtěl říci, že v čerpadle Wilo-Stratos vyvinuli naši inženýři mokroběžné čerpadlo, které využívá technologii elektronicky komutovaného motoru. Je vybaveno integrovanou regulační technikou a tím vyhovuje nárokům na použití v topných i chladicích soustavách, snižuje však provozní náklady až o 80%.

 
 
Reklama