Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zajímavosti veletrhu: "Teplo do vánoc" a topné rohože do kostela

V hale D probíhá akce, jejímž smyslem je pomoci lidem postiženým letošními povodněmi. Další zajímavostí jsou elektrické topné rohože určené speciálně do kostelů.

Jak hřeje "Teplo do vánoc"
V hale D probíhá akce, jejímž smyslem je pomoci lidem postiženým letošními povodněmi. Popravdě řečeno, těch výrobců, kteří poskytnou určité slevy zákazníkům není mnoho. Nicméně podařilo se nám oslovit jednoho z vystavovatelů, který se této bohulibé akce zúčastnil. Je jím Jaroslav Procházka, majitel firmy PROCALOR s.r.o., který poskytuje slevu na přenosná kamna na kapalná paliva. "O naše výrobky je mezi lidmi velký zájem, protože jsou úsporná, snadno přenosná a produkují teplo skutečně tam, kde je potřeba. Tím jsou právě byty a domy, které zaplavila voda a potřebují nyní vysušit. Já osobně z toho mám příjemný pocit, protože zisk je sice zisk, ale pomáhat lidem má také svojí hodnotu."

Docela dobrý nápad do kostela
Elektrické topné rohože na kostelní lavice, pod koberce k oltáři, do zpovědnic a zákristií, pro varhaníka, případně pro stání ministrantů - METALVATEDINO, které vyrábí firma I.T.I. Works Brno, jistě potěší řadu věřících občanů. Jak řekla majitelka této firmy Ivona Tichá, kostely ve Slavkově, Hovoranech, Oldřichovicích u Zlína, Strachotíně, koncertní síň v Uničově a Ústí nad Labem, už takovou tepelnou pohodu pocítily a také památkáři jsou rádi, že tyto topné rohože nahradí vytápění celkových prostor kostelů. Mimochodem celkové vytápění kostelů právě ochránci památek zrovna nepreferují. Dobrý nápad je tedy na světě, teď jde jen o to, aby teplo stačilo k víře, že i svět ateistů bude lepší a hřejivější...

 
 
Reklama