Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Registrace účastníků na konferenci INSPO 2017 byla spuštěna

Registraci účastníků konference INSPO 2017 spustilo pořádající BMI sdružení. Již 17. ročník konference o informačních a komunikačních technologiích pro osoby se specifickými potřebami se uskuteční v sobotu 25. března 2017 v Kongresovém centru Praha.

Jedním ze zásadních témat bude internet věcí. Generálním partnerem konference INSPO je Nadace Vodafone, partnery jsou AutoCont, ČSOB a Teiresiás, mediálními partnery ČTK Protext a portál Helpnet.

V dopoledním programu se účastníci seznámí kromě několika nových řešení z oblasti internetu věcí také s aplikací EVA Facial Mouse pro ovládání mobilního zařízení pomocí sledování obličeje uživatele, kterou představí její tvůrce Cesar Mauri ze Španělska.

Odpoledne bude jednání rozděleno do tří sekcí. První se zaměří na přístupnost webu a mobilních aplikací, druhá na využití informačních technologií při vzdělávání a zaměstnávání osob se zdravotním postižením a třetí na technologie pro neslyšící uživatele.

Generálním partnerem konference INSPO jsme již čtvrtým rokem, protože zaměření konference úzce koresponduje s naší dlouhodobou podporou projektů usnadňujících život lidem se zdravotním postižením,“ říká Adriana Dergam, místopředsedkyně správní rady Nadace Vodafone. „A již třetím rokem bude na konferenci předána Cena Nadace Vodafone Rafael za ICT inovace pro plnohodnotnější život lidí se zdravotním postižením,“ dodává Adriana Dergam.

Kontakt:
Jaroslav Winter
winter@brezen.cz
777 807 727

 
 
Reklama