Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

O Novou zelenou úsporám je zájem, lidé chtějí čtvrt miliardy

O dotace z programu Nová zelená úsporám je obrovský zájem. Během prvního dne podalo žádost 1213 zájemců, kteří chtějí celkem 275 milionů korun.

ČTK dnes o tom informoval mluvčí ministerstva životního prostředí (MŽP) Matyáš Vitík. "Od dnešních 10:00 do 16:00 podalo celkem 1213 zájemců o dotaci z programu Nová zelená úsporám žádosti za 275 milionů korun," řekl mluvčí.

Dnešek je přitom prvním dnem, kdy mohou zájemci o dotaci v první výzvě programu Nová zelená úsporám, která je zaměřena na podporu ekologického bydlení v rodinných domech, podávat své žádosti.

MŽP na podporu vyčlenilo miliardu korun, dalších 800 milionů plánuje přidat z emisních povolenek a od úřednické vlády v demisi má slíbenu jednu až dvě miliardy korun z prostředků státního podniku Lesy ČR.

Zvýhodněny jsou v programu domácnosti postižené záplavami, kterým stát slibuje až dvacetiprocentní slevu na všechny typy daných opatření. První výplaty peněz plánuje MŽP na podzim a ukončení příjmu žádostí nastane až vyčerpáním stanovené alokace, nejpozději však 29. listopadu.

 
 
Reklama