Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Více o nejlepším exponátu Aqua-thermu 2016

Plynový kondenzační kotel Logamax plus GB192iT značky Buderus se těšil značné pozornosti odborníků i laické veřejnosti již při své premiéře na loňském ISH ve Frankfurtu. Na veletrhu Aqua-therm 2016 tomu nebylo jinak, o čemž bezpochyby svědčí získaná zlatá medaile za nejlepší exponát.

Segment plynových kotlů zažil na území států Evropské unie v uplynulém roce malou revoluci. V platnost totiž vstoupila další část ErP stanovující limity účinností, které jsou nepodkročitelné pro vyjmenované zdroje uváděné na evropský trh. A zřejmě nejcitelněji toto pravidlo zasáhlo oblast zdrojů vyrábějících teplo ze zemního plynu. V propadlišti dějin tak téměř ze dne na den mizí oblíbené a velice rozšíření kotle s atmosférickými hořáky, jejichž pozici do budoucna převezmou dosud minoritní kondenzační kotle.

Změna zásadní pro uživatele, menší již pro výrobce. Ti se na ni pečlivě připravovali a včas upravili skladbu svých portfolií tak, aby nabídka kotlů s kondenzační technologií byla dostatečná a nevznikly žádné potíže na straně zákazníků. Mezi největší světové výrobce patří německý Buderus, značka spadající do skupiny Bosch Termotechnika. A právě s vedoucím technického oddělení této společnosti, Ing. Janem Eisnerem, si na Aqua-thermu 2016 povídala ředitelka portálu TZB-info, Ing. Dagmar Kopačková, Ph.D.

Tématem rozhovoru byl pochopitelně oceněný model Logamax plus GB192iT. Pan Eisner nejenže představil tento designově velice povedený výrobek, ale pohovořil rovněž o některých technických vylepšeních, na která se mohou zájemci těšit. A řeč přišla také na výměnu starých kotlů za nové.

 
 
Reklama