Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

FOR ARCH Praha 2012 - Virtuální hala

Zveme Vás k návštěvě webových stránek firem, které se letošního veletrhu For Arch nebudou účastnit vlastní expozicí, ale nabízejí Vám své novinky.
Tiskové materiály si můžete v průběhu výstavy vyzvednout na stánku TZB-info.



ASIO, spol. s r.o.
Brilon CZ a.s.
Českomoravský cement, a.s.
DAIKIN AIRCONDITIONING CENTRAL EUROPE - CZECH REPUBLIC spol. s r.o.
EFFE DUE s.r.o.
EUROPANEL s.r.o.
Entech-Group s.r.o.
GAS KOMPLET s.r.o.
PROCOM BOHEMIA, s. r. o. – GEMINOX
GLYNWED s.r.o.
JESY, spol. s r.o.
JOYCE ČR, s. r. o.
PREFA Aluminiumprodukte s.r.o.
PROFI am BAU CM, spol. s r.o.
Schiedel, s.r.o.
SOLODOOR, a. s.
STAEG facility, spol. s.r.o.
Tepelná čerpadla Spirála
Thermotip s.r.o.
TONDACH Česká republika, s.r.o.

 
logo

ASIO, spol. s r.o. | www.asio.cz

Program pro znovuvyužití šedých vod

Společnost ASIO spol. s r.o. patří mezi přední dodavatele technologií pro čištění odpadních vod, úpravu vod a čištění vzduchu.

Recyklace šedé vody pomocí systému AS-GW/AQUALOOP umožňuje velice sofistikované řešení, které kombinuje biologické čištění a ultrafiltraci produkující vysoce kvalitní, hygienicky zabezpečenou procesní vodu pro další využití. Jedná se o kompaktní čistírny šedých vod jak pro rodinné domy a bytové domy. Velikostní řady čistíren jsou od 4 až po 144 EO. Jedná se typové prvky, které jsou výhodně kombinovatelné a tím pádem vhodné jak pro novostavby, tak i pro rekonstrukce.

Pro větší objemy šedých vod, které jsou produkovány v hotelech, wellness centrech, ubytovnách a bazénech je vhodný systém AS-GW/MARTIN. Jedná se o čistírny kombinující biologické čištění a ultrafiltraci. Velikostní řady se dodávají od 4 000 l šedé vody za den.

Společnost ASIO spol. s r.o. Vám může v oblasti hospodaření s šedou vodou nabídnout:

  • návrh ekonomicky vhodné technologie pro čištění šedých vod,
  • ekonomické zhodnocení navrhované technologie úpravy šedé vody,
  • detailní zpracování provozních nákladů,
  • návrh racionálního řešení, technologického schématu, provozních parametrů a provozního režimu,
  • posouzení vhodnosti instalace pro různé typy objektů.
Systém AS-GW/AQUALOOP pro 2–6 EO
Systém AS-GW/AQUALOOP pro 2–6 EO
Vestavba AQUALOOP
Vestavba AQUALOOP


ČOV na šedé vody Potsdam
Vestavba MARTIN
Vestavba MARTIN


 

logo BRILON CZ

Brilon CZ a.s. | www.brilon.cz

Brilon CZ, a. s. je moderní, dynamicky se rozvíjející společnost, která systematicky přináší na český a slovenský trh nové technologie v oboru TZB. Sídlí spolu s autorizovaným dovozcem kondenzační techniky GEMINOX v průmyslové zóně v Praze 9 - Horních Počernicích, kde má umístěny kanceláře, sklady i špičkově vybavené školící centrum.

Neměnnou filozofií společnosti je nabízet pouze takové výrobky, které jsou při zachování nadstandardní kvality a účinnosti maximálně šetrné k životnímu prostředí a podporují zdravý životní styl.
Produkty nejlépe reprezentujícími tento přístup jsou špičkové alternativní zdroje tepla – severoirské vakuové solární kolektory Thermomax a francouzsko-japonská tepelná čerpadla s invertorovou technologií Atlantic ALFÉA.

Tepelná čerpadla Atlantic ALFEA jsou společným projektem firem Atlantic a Fujitsu, ve kterém#se zúročily zkušenosti firmy Atlantic s tepelnou technikou (koaxiální tepelný výměník, regulace Siemens) a společnosti Fujitsu s chladící a klimatizační technikou (DC invertor, chladivo R410A). Výsledkem jsou tepelná čerpadla VZDUCH-VODA s kontinuálním řízením výkonu a vysokou účinností zisku tepelné energie předurčená pro moderní topné systémy novostaveb rodinných domů.

Při volbě účinných a finančně efektivních řešení pro snižování účtů za energie patří v Evropě solární kolektory Thermomax mezi horké favority více než 25 let. Kolektory Thermomax jsou nejlepším řešením pro přeměnu sluneční energie v energii tepelnou sloužící pro vytápění a ohřev vody. Kolektory Thermomax vyráběné společností Kingspan SOLAR jsou evropským výrobkem osvědčeným v evropských klimatických podmínkách. Nová generace systému Varisol (DF, HP) umožňuje snadné dimenzování výkonu kolektoru prostým spojením požadovaného počtu trubic pomocí segmentového sběrače.

Nosným programem společnosti jsou plastové systémy odvodů spalin Brilon SERIO. Systémy SERIO nachází široké uplatnění při aplikacích ekologicky nejšetrnějšího zdroje tepla na fosilní paliva – plynových kondenzačních kotlů. Kompletní nabídka komponent podpořená více než 15 lety zkušeností s aplikacemi odvodů spalin kondenzační techniky garantuje optimální řešení odvodů spalin pro většinu kondenzačních kotlů dostupných na trhu.

V komerční sféře nacházejí uplatnění plynové kondenzační kotle Hamworthy CONDENSINOX, které se vyznačují maximální účinností a minimálními rozměry. Emisní třída 5 předurčuje tyto kotle k bezproblémovému použití i v těch regionech, kde je vyžadováno splnění těch nejpřísnějších emisních limitů.

Doplňkovým programem jsou změkčovače vody Softena, Maxima určené pro centrální úpravu pitné vody v domácnostech. Výrazně omezují spotřebu pracích prostředků a ostatních saponátů a snižují spotřebu energie pro vytápění a přípravu teplé vody.


 

logo

Českomoravský cement, a.s. | www.cmcem.cz
www.facebook.com/heidelbergcementcr

Českomoravský cement je největším výrobcem cementu v ČR a je součástí nadnárodní skupiny HeidelbergCement, která se řadí k předním výrobcům stavebních hmot ve světě.

Z nabídky široké škály balených a volně ložených cementů představujeme tyto vybrané inovativní materiály:

TioCem® – fotokatalytický cement s technologií TX Active – www.txactive.cz

Charakteristika materiálů TX Active

  • Čistí samy sebe i okolní prostředí
  • Udržují estetické hodnoty staveb
  • Rozkládají většinu škodlivých látek v ovzduší
  • Zabraňují rozvoji řas, mechů a lišejníků
  • Pomáhají bránit vzniku přízemního ozónu

Použití TX Active

  • Pohledové betony
  • Fasádní panely, střešní krytiny
  • Objekty městského mobiliáře
  • Betonové dlažby, povrchy vozovek, protihlukové stěny
  • Omítky, malty a nátěry
ThermoCem® – suché injektáží směsi s vynikající tepelnou vodivostí – www.thermocem.cz
800X800__thermocem_plus-447-mb

Hydraulické pojivo s vysokou tepelnou vodivostí a chemickou odolností určené především pro injektování geotermálních vrtů, např. vrtů tepelných čerpadel.


  • Zvyšuje účinnost tepelného čerpadla díky lepšímu přenosu tepla z horninového prostředí
  • Spolehlivě těsní konstrukci vrtu
  • Vyroben z pečlivě vybraných surovin, neohrožuje kvalitu podzemní vody
  • Odolný proti chemicky agresivní podzemní vodě
  • Vysoce mrazuvzdorný
  • Odpovídá požadavkům směrnice VDI 4640
Bílý portlandský cement

Novinkou v sortimentu je bílý cement určený především pro pohledové betony v architektuře.

 
Gare des Guillemins_ Liege (B) S. Calatrava photo CBR

Charakteristické vlastnosti

  • Vysoká bělost
  • Rychlý nárůst pevností
  • Vysoká počáteční pevnost
  • Rychlý vývin hydratačního tepla

Použití

  • Bílé a barevné betony
  • Betonové zboží
  • Suché směsi

 

logo DAIKIN

DAIKIN AIRCONDITIONING CENTRAL EUROPE -
CZECH REPUBLIC spol. s r.o.
| www.daikin.cz

DAIKIN - lídr v kvalitě produktů

Společnost Daikin vyrábí vysoce energeticky účinnou a komplexní řadu kvalitních výrobků pro řízení klimatu uvnitř budov a systémů pro komerční, rezidenční a průmyslové účely. Klimatizační jednotky, tepelná čerpadla a chillery se vyrábějí v Evropě. Některé komponenty v českých továrnách Daikin v Brně a Plzni.

Portfolio našich výrobků vychází ze čtyř základních „pilířů“, které ilustrují diverzifikace společnosti Daikin:

Vytápění – Optimalizovaná řešení pro vytápění: vzduch-vzduch (rezidenční a komerční aplikace) a vzduch-voda (rezidenční aplikace s volitelným ohřevem teplé užitkové vody).


Nízkoteplotní tepelné čerpadlo Daikin Altherma vzduch – voda (vnitřní a venkovní jednotka)

Klimatizace – Nejmodernější klimatizace s přímým výparem pro rezidenční a komerční účely.


Vnitřní klimatizační jednotky Daikin chladí i vytápí

Aplikované systémy – Aplikované systémy pro centrální chlazení a vytápění pro průmyslové a komfortní aplikace.


Vzduchem chlazená chladicí jednotka s invertorem

Ukázka venkovní instalace systému Conveni-pack

Chladírenství – Chlazení a mrazení pro maloobchod.

Každý z pilířů využívá moderní technologie k dosažení maximální energetické účinnosti, minimální spotřeby energií a minimálních provozních nákladů během životnosti zařízení. Také náš výrobní sortiment je velmi široký a obsáhlý, pokud jde o pokrytí klíčových oblastí řízení klimatu uvnitř místností, přičemž jsme si jisti, že vždy dokáže splnit požadavky našich koncových zákazníků, zadavatelů, zhotovitelů a montážních firem.


 

EFFE DUE s.r.o. | www.efedue.cz

Keramický komínový systém EFFE DUE SPLNÍ TO,
CO JINDE MOHOU JEDINĚ SLÍBIT

Effe Due komín Domus
Effe Due Ultra a Domus komplet
Effe Due Domus a Ultra komplet
Effe Due komín

Komínový systém EFFE DUE je vyráběn v Itálii firmou Gruppo effe 2 S.p.A. a do ČR dovážen od roku 1999. Ročně se v mateřském závodě vyrobí přes 300.000 metrů komínových tvarovek, z čehož je větší část určena pro export.

Komínový systém EFFE DUE má CE certifikaci, je vyráběn již přes 50 let, v současné době podle standardů ISO 9001 na plně automatizované počítačově řízené lince s teplotou vypalování přes 1000 °C a s kusovou kontrolou.

Komínový systém EFFE DUE je certifikován pro podtlakové, přetlakové nebo atmosférické komíny a lze ho použít bez dalších úprav pro všechny druhy paliv (kapalná, plynná, pevná) a spotřebičů (kotle, i TURBO a kondenzační, krby, kamna ….).

Komínový systém EFFE DUE má vynikající vlastnosti, jako např. plynotěsnost, která zabrání úniku škodlivých výparů, odolnost proti kondenzaci a vodě, odolnost proti kyselinám, žárová odolnost, pevnost v tlaku a tahu, která zajistí stabilitu i při bočním zatížení, odolnost proti otěru, která zabrání opotřebení během čištění, apod. Všechny tyto vlastnosti má systém EFFE DUE z vnitřní i vnější strany.

Komínový systém EFFE DUE umožňuje zcela nové, netradiční a nepoměrně lacinější způsoby řešení:
  1. při projektu se komín přizpůsobuje stavbě a nikoliv naopak.
  2. při stavbě je možné ušetřit až 80 % nákladů – což jsou v řádu desítky tisíc korun.
  3. použití komínu EFFE DUE zajistí kvalitní a bezproblémovou spalinovou cestu, a to po celou dobu životnosti objektu.

Závěrem lze shrnout, že komínový systém EFFE DUE, při dodržení všech provozních vlastností komínu, dokáže stavebníkovi, realizátorovi i projektantovi ušetřit čas i značnou část výdajů.

ZÁRUKA NA MATERIÁL – 40 LET

AKČNÍ CENOVÁ NABÍDKA
  • sleva 10% z ceny materiálu
  • doprava zdarma
  • 8 m komínu na pevná paliva již od 14.500 Kč bez DPH

Vypracování položkového rozpočtu ZDARMA na WWW.EFFEDUE.CZ


 

logo

EUROPANEL s.r.o. | www.europanel.cz

Společnost EUROPANEL přichází s filozofií „lehkého stavění“ LIGHT BUILDING

Natura Space
Natura Space

Společnost EUROPANEL s.r.o. je tradičním výrobcem energeticky vysoce účinného stavebního systému pro nízkoenergetickou a pasivní výstavbu. Technický vývoj a inovace firmy sledují dva základní cíle.

„Prvním je uvádět na trh výrobky na stále vyšší technické a kvalitativní úrovni s minimální spotřebou primární energie při jejich výrobě i zabudování do stavby a s minimální spotřebou energie na vytápění realizované stavby. Druhým cílem je optimalizace procesu výstavby. Zrychlujeme a zjednodušujeme výstavbu použitím nejmodernějších dostupných technologií k zakládání staveb i jejich dokončování,“ vysvětluje technologický posun ing. Luděk Liška, vedoucí obchodního oddělení spol. Europanel.

 
Dům Lupo
Dům Lupo
Dům Nano
Dům Nano

V letošním roce přichází Europanel s novou filozofií výstavby, kterou nazval Light Building. Definice tohoto způsobu výstavby je obsažena už v jejím názvu. „Lehká stavba pro nás znamená posun staveb od složitých, technologicky náročných mokrých procesů a kombinací často nesourodých technologií k suchým procesům výstavby,“ definuje ing. Liška specifika nové filozofie. Light Building odstraňuje ze stavby vše složité, zdlouhavé, pracné a komplikované, tedy materiály a technologie, které stavbu prodlužují, prodražují a zvyšují riziko nekvality.

  • Light Building odstraňuje ze stavby masivní výkopové práce a terénní úpravy.
  • Light Building je moderní způsob stavění, který nezatíží investora a nezničí přírodu.

První dům navržený filozofií výstavby Light Building je dům Natura Space.

Podle filozofie Light Building vznikly i projekty domů Nano a Lupo.

Více informací získáte na:
www.europanel.cz
www.lightbuilding.cz
www.montovanedomy.cz
www.naturaspace.com


 

logo Entech-Group

Entech-Group s.r.o. | www.entech-group.cz

Nabízíme nezávislé komplexní poradenství z oblasti hospodaření s energií. Specializujeme se převážně na soukromý sektor, a to na malé a střední podniky a provozovny. Z veřejného sektoru jsou to pak převážně obce nebo jednotlivé městské části.

  • Zavádění energetického managementu.
  • Zpracování optimalizačních studií.
  • Služby externího energetika. Jednorázové i pravidelné vyhodnocení provozních nákladů za kalendářní rok s návrhem opatření.
  • Konzultační činnost při prodeji nebo při pronájmu nemovitostí z pohledu provozních nákladů.
  • Dodávka systému monitoringu spotřeby energie - rádiové dálkové odečty vodoměrů, elektroměrů, plynoměrů a indikátorů tepla s online přístupem.
  • Energetické audity, průkazy budov pro nové i stávající budovy.
  • Jednorázové a pravidelné kontroly kotlů ze zákona 406/2000 Sb.
  • Diagnostika budov - termovizní měření, měření součinitele prostupu tepla U obvodových konstrukcí, monitoring tepelně vlhkostních parametrů vnitřního prostředí.


 

logo GAS KOMPLET

GAS KOMPLET s.r.o. | www.MujKotel.cz

Vytápíte, efektivně, úsporně a čistě? Pořiďte si automatický kotel nebo tepelné čerpadlo od těch, kteří jim opravdu rozumí!

Společnost GAS KOMPLET patří mezi přední odborníky na vytápění českých domácností. Zákazníkům nabízí především oblíbené automatické kotle na tuhá paliva a kvalitní krbové vložky HKS Lazar a tepelná čerpadla vzduch/voda českého výrobce.

Kotle s automatickým podáváním jsou novou normou mezi kotli na tuhá paliva. Na rozdíl od svých mnohogeneračně staších sourozenců – kotlů s ručním přikládáním – nabízí cca 30% úsporu nákladů na palivu, 40x menší produkci poletavého prachu a výrazně jednodušší provoz a pohodlnou obsluhu. Příkladem může být litinový automatický kotel na tuhá paliva EKO PERFEKT na uhlí s možností ručního přitápění uhlím nebo dřevem. Unikátní pístové podávání paliva umožňuje používat také palivo horší kvality. Tento automatický kotel pochází z portfolia značky HKS Lazar – kompletní nabídku této kvalitní značky naleznete na www.mujkotel.cz.

Tepelné čerpadlo je nejvhodnější variantou pro všechny nové domy nebo kvalitně zrekonstruované stavby, pracující s topnými systémy s nízkým tepelným spádem. Nabízí nepřekonatelně pohodlnou obsluhu, nízké provozní náklady a ekologický elektrický provoz. Portfolio čerpadel vzduch/voda s různými výkony včetně užitečných informací naleznete na www.mojecerpadlo.cz.

Nevíte, jaký druh vytápění je pro Vaši domácnost nejlepší? Poradí Vám chytrá kalkulačka! Zpracuje náklady na vytápění i ostatní náklady domácnosti a dovolí je jednoduše porovnávat mezi sebou. Vaši nejoptimálnější variantu tedy hledejte na www.mojekalkulacka.com.


 

logo

PROCOM BOHEMIA, s. r. o. – GEMINOX | www.geminox.cz

Kondenzační kotle Geminox THRs

Kondenzační kotel Geminox THRs
Kondenzační kotel Geminox THRs
Moderní technika a životní prostředí

Třicetiletý vývoj a výroba kondenzační techniky, od samého počátku zaměřené pouze na ta nejlepší řešení, přivedly výrobky na excelentní technickou úroveň. Současným trendem již nejsou jen samotné technologie, ale špičkové technologie bezpodmínečně respektující naše životní prostředí.

Výrobce se drží motta Ecoefficience, což ve skutečnosti znamená maximální účinnost, nejnižší možná spotřeba energií a podlimitní množství škodlivých emisí při nadstandardním uživatelském komfortu. Základem úspěchu je dokonalá konstrukce kondenzačního kotle Geminox vybaveného nejmodernější řídící jednotkou Siemens LMS. Již základní integrovaný regulační systém je vybaven funkcemi pro snadné rozšíření o alternativní zdroje energie, jako jsou například solární kolektory, tepelná čerpadla atd.

Web server – Dálkové ovládání topného systému přes internet

Ideální nástroj pro pohodlnou kontrolu a ovládání regulačního systému kotle z jakéhokoliv místa na zemi. V případě chyby je alarm odeslán e-mailem nebo přes SMS předem definovaným příjemcům. Instalací Web serveru získává uživatel možnost zapojení do systému komplexních servisních služeb včetně vzdáleného dohledu centrálním dispečinkem.

Web server OZW672 nabízí uživateli možnost vzdáleného ovládání a příjem alarmových hlášení přes internet pomocí PC nebo Smartphonu. Uvedení do provozu a ovládání jsou velmi jednoduché.

Jelikož je přímo v OZW672 integrován web server, stačí mít v domě internetové připojení.

Používání web serveru tedy nevyžaduje žádné další provozní náklady. Jestliže se OZW672 propojí s řídící jednotkou kotle, všechny změny nastavení se automaticky přejímají a jsou ihned k dispozici online. Pro snadné a rychlé zprovoznění přístroje je dispozici startovací stránka s nejdůležitějšími datovými body.

Solární sety Gemelios

Solární sety Gemelios, hlavně ve spojení s vakuovými kolektory Thermomax a Varisol, jsou výborným řešením přípravy teplé vody v novostavbách, ale i ve stávajících rodinných domech. Tyto solární sety průměrně uspoří 60 % nákladů na ohřev vody.

Pokud nevyhovuje žádný z doporučených solární setů Gemelios, je možné sestavit solární set „na míru“.

Kotel Geminox s regulací + solární zásobník + solární sestava. Jedinečný systém „plug and play“ konstrukce kolektorů Thermomax a Varisol činí jejich montáž jednoduchou a tedy velmi rychlou. Trubice jsou dopravovány na střechu jednotlivě a kolektory Thermomax a Varisol jsou poté sestavovány až na místě vlastní instalace. Na klasické střechy jsou připevňovány pomocí univerzálních úchytů, které lze snadno přizpůsobit dané střešní krytině.

Pro montáž kolektorů na ploché střechy nebo fasády jsou dodávány speciální montážní sady a rámy.

Kondenzační kotle Geminox THRs jsou vybaveny nejmodernější řídící jednotkou Siemens LMS umožňující řízení solárního systému bez nutnosti doplnění další regulace. Stačí zapojit jen dvě čidla.

Další informace naleznete na www.geminox.cz.


 

logo

GLYNWED s.r.o. | www.glynwed.cz

K nízkoenergetickému domu patří akumulační nádrž na využívání dešťové vody

Zásobování pitnou vodou z vodovodů je v České republice oproti některým evropským sousedům na velmi vysoké úrovni. K roku 2010 bylo připojeno 93,1 % všech obyvatel, většina naší populace si tedy může užívat komfortu, kdy pouhým otočením kohoutku se do domácností dostává ve většině případů kvalitní pitná voda, jejíž spotřebované množství je limitováno pouze stavem naší peněženky. Díky této dostupnosti si ale jako spotřebitelé často neuvědomujeme, kolik problémů je potřeba při výrobě pitné vody řešit a drahocenná pitná voda se zbytečně používá tam, kde postačuje či dokonce lépe slouží voda nepitná, získaná například akumulací vod srážkových.

Snižování spotřeby pitné vody znamená v globálním měřítku velké úspory energie potřebné na čerpání, čištění a rozvod vody, omezení množství odpadních vod a tím pádem i úspory za menší dimenze kanalizačních sítí, šetření přírodního bohatství vodních zdrojů, menší narušování ekosystémů vodních tokůa v neposlední řadě možné výrazné snížení nákladů za vodné a stočné. Z celkového množství pitné vody je jen malá část spotřebována skutečně na pití, vaření či umývání nádobí (v domácnostech je to méně než 10 l ze 110 l na osobu). Pro mnoho účelů by stačila voda nižší kvality (dešťová, šedá voda…), kterou by nebylo třeba upravovat jako vodu pitnou.

Graf DV

Jednou z možností, jak snížit spotřebu pitné vody, je využívání dešťové vody. Tu je možné používat nejen na splachování toalet, zavlažování zahrady, uklízení, ale i na praní prádla.

Současná legislativa postupně také implementuje požadavky na hospodaření s dešťovými vodami při stavbě nových objektů a stále více preferuje decentrální nakládání s dešťovou vodou před jejím prostým odvodem do kanalizace. V současnosti podle novely „vodního“ zákona v kombinaci se stavebním zákonem nesmí stavební úřad vydat stavební povolení, koulaudační souhlas, ani rozhodnutí o dodatečném povolení stavby, případně o změně stavby bez vyřešení hospodaření se srážkovými vodami na pozemku stavby.

Jak tedy využívat dešťovou vodu?

Základem je nádrž pro shromažďování a uchovávání dešťové vody svedené ze střech a zpevněných ploch. Vhodné je využití plastových podzemních nádrží, které se instalují do nezámrzné hloubky, což umožňuje prakticky celoroční využití vody. Velkou výhodou podzemních nádrží je zamezení přístupu UV záření. Tím nedochází ke zkáze vody. Ideální jsou v tomto ohledu bezešvé (monolitické) samonosné nádrže, které se snadno instalují bez nutnosti dalšího obetonování a také odolávají velkému tlaku zeminy. Kromě samotné nádrže je třeba instalovat příslušenství sloužící k mechanické filtraci vody, čerpadlo a také bezpečnostní přepad do vsakování či dešťové kanalizace. Již ve fázi projektu je vhodné počítat s dvojím rozvodem vody. Užitková voda musí mít svůj okruh pro zásobování odběrných míst.

Nádrž upravená copyPaket Premium Haus Garten

Důležitou součástí přípravy je návrh vhodné velikosti akumulační nádrže. Je třeba si uvědomit, na co vše bude užitková voda využívána, a spočítat její přibližnou roční potřebu. Podle plochy střechy a zbylých odvodňovaných zpevněných ploch a množství srážek v dané oblasti je třeba spočítat roční dostupné množství vody. Návrh nádrže zvolíme dle menší z obou hodnot. K výpočtu je možné využít praktické online kalkulátory.

Společnost GLYNWED s.r.o. je dodavatelem kompletního řešení včetně příslušenství k nádržím. Naši produktoví manažeři se podílí na návrhu vhodného řešení již ve fázi projektu a také Vám rádi poradí, jakou sestavu zvolit a jak vybrat správné komponenty. Vámi vybranou variantu Vám po objednání zdarma dovezeme. Samozřejmostí je i technická podpora během realizace.

Podívejte se také, jak taková realizace probíhá.


 

logo Jesy

JESY, spol. s r.o. | www.tepelnacerpadla.info

JESY, spol. s r.o. – přední český výrobce tepelných čerpadel a měřicí a regulační techniky pro vzduchotechniku a kotelny s vlastním vývojem, projekcí i instalací.

Tepelná čerpadla

V naší nabídce naleznete tepelná čerpadla systému země–voda nebo voda–voda (typ GeoWatt), kde se využívá geotermálního tepla prostřednictvím hlubinných vrtů, plošných kolektorů nebo spodní vody, i tepelná čerpadla vzduch–voda (typ AirWatt, OK Watt), která čerpají teplo ze vzduchu.

Novinkou v naší výrobní řadě jsou tepelná čerpadla AirWatt-C a GeoWatt-C, která patří ke špičce v oblasti tepelných čerpadel a jsou zvláště vhodná pro nízkoenergetické domy.

Tato tepelná čerpadla nabízí mnoho nepřehlédnutelných výhod:

  • Jsou kompaktní – v jedné skříni je systém tepelného čerpadla, zásobníky topení a teplé vody včetně elektroohřevů, solární výměník pro ohřev vody ze solárních panelů, oběhová čerpadla, expanzní nádrž(e) a samozřejmě regulační systém – nepotřebujete už jinou technologii.
  • Jsou projektována na dlouhou životnost – nerezový výparník tepelného čerpadla s kvalitním nízkootáčkovým ventilátorem, SCROLL kompresor bez elektronické regulace otáček.
  • Jsou efektivní – výparník tepelného čerpadla má velkou plochu s velkým odstupem lamel, což umožňuje méně časté odmrazování. Systém DOIN (defrost only if need) zajišťuje odmrazování podle skutečného stavu výparníku, což zefektivňuje provoz tepelného čerpadla jak v období vysoké vlhkosti kolem 0 °C, tak i při teplotách velmi nízkých.
  • Jsou rozšířitelná – tepelná čerpadla umožňují integraci dalších technologií (bazén, krbová vložka…).
  • Jsou „zkušená“ – za 15 let jsme získali mnoho zkušeností, které aplikujeme při konstrukci a výrobě těchto tepelných čerpadel.
  • Mají kompletní podporu – vzhledem k tomu, že jsou tato tepelná čerpadla vyráběna českou firmou s více než 20letou existencí na trhu, mají plnou podporu jak při instalaci a uvedení do provozu, tak i v případě záručního a pozáručního servisu a poradenství.

Kompletní informace o těchto tepelných čerpadlech získáte na www.tepelnacerpadla.info.


 

logo

JOYCE ČR, s. r. o. | www.joyce-energie.cz/fotovoltaika/

Proč fotovoltaickou elektrárnu?

FVE (= fotovoltaická elektrárna) není jen moderní pojem pro ekologické nadšence a inovátory. Fotovoltaika je stále velmi zajímavou alternativou například k důchodovému připojištění. I když návratnost investice do FVE již není tak rychlá, jak tomu bylo v uplynulých letech, stále je to výhodná dlouhodobá investice. Je tu totiž důležitý aspekt pravidelného měsíčního příjmu, který dostáváte za výrobu vlastní elektrické energie. Vlastní FVE je zároveň také odpovědí na budoucí růst cen elektřiny dodavatele, který je téměř nepředpokládatelný a tím pádem dopředu nevyčíslitelný. Jako majitelé FVE si můžete být totiž vždy jistí, že budete mnohem více soběstační a nezávislí na stávající elektrické síti. A v neposlední řadě můžete mít také dobrý pocit z toho, že šetříte neobnovitelné energetické zdroje, které dennodenně vyčerpáváme, díky stále vyšší a vyšší spotřebě energie, dalším generacím.

Aktuální stav možnosti připojení FVE v ČR

6x8 MONO
6x8 MONO
6x8 POLY
6x8 POLY

Pro mnohé zajisté krásná a lákavá představa uložit své peníze do něčeho tak smysluplného jako je FVE není bohužel jen o našem vlastním rozhodnutí. Zájemci o připojení do sítě daného distributora se musí potýkat s novými a novými záludnostmi ze strany jak legislativní, tak ze strany distributorů. Jaká tedy je situace v ČR dnes?

Nejmenší ze tří distributorů Pražská energetika a.s. si drží svůj standard a připojuje průběžně menší elektrárny – do konce dubna tohoto roku připojila FVE o celkovém výkonu 24 kW. E.ON vydal 15. června oznámení o naplnění limitu připojitelného výkonu pro fotovotaické a větrné elektrárny. Doba schvalování tedy trvala pouhých 8 dní. Dále se ve zprávě uvádí, že žádosti o nové připojení FVE a VTE přijaté po termínu 15. 6. 2012 budou i nadále individuálně posuzovány s přihlédnutím k daným skutečnostem. A ČEZ zobrazuje lokality s možností připojování z pohledu volné kapacity elektrizační soustavy stanovené provozovatelem přenosové soustavy na své mapě, kterou má na svých stránkách.

Podle zapojení FVE rozlišujeme tři varianty:

Brno Jehnice

Planinka
  • Ostrovní systém – výroba energie pouze pro svoji spotřebu v místě, kde není elektrická síť. Typicky se využívá v chatách, karavanech apod. Elektrická energie se potom skladuje v bateriích.
  • Připojení na síť samostatnou přípojkou – elektrárna dodává proud pouze do sítě.
  • Připojení pro vlastní spotřebu energie a prodej přebytků do sítě – využití tzv. zelených bonusů, který se nejvíce používá u rodinných domů. Aby bylo možné rozlišit proud dodávaný ze sítě a do sítě, je třeba ještě hlavní elektroměr nahradit tzv. čtyřkvadrantním.

Proč stavět FVE s námi?

  • Garance a jistota – jsme na trhu 15 let.
  • Realizace na klíč: vyřízení legislativy, zprovoznění i připojení do distribuce.

Kontaktujte nás a my Vám pošleme zdarma náš katalog, který Vás provede tématem Fotovoltaika.
Navíc akce: pokud si od nás objednáte do 31. 10. 2012 FVE na klíč, získáte jako součást řešení optimalizace spotřeby WATTrouter a 2 hodiny instalačních prací zdarma.


 

logo

PREFA Aluminiumprodukte s.r.o. | www.prefa.com

Společnost Prefa Aluminiumprodukte, přední výrobce lehkých a vysoce odolných hliníkových střešních, okapových a fasádních systémů se zárukou 40 let, v letošním roce představila řadu novinek.

Kromě již známých maloformátových falcovaných prvků a plechu na falcování Prefalz byla na trh nově uvedena nová skládaná krytina FX.12 s nepravidelnými povrchovými zlomy, upravená střešní a fasádní šablona PREFA, prvky Sidings určené speciálně pro oplechování štítů i nové barvy v odstínech bronzová, patina šedá a patina zelená.

PREFA  obr. 1
PREFA obr. 2
 

Systémy Prefa jsou extrémně lehké a současně odolné. Hodí se jak pro rekonstrukce, tak pro novostavby. Falcovanou střešní krytinu Prefa lze vybírat z tašek, šindelů, šablon nebo klasických plechových pásů Prefalz a nově také z panelů FX.12 s nepravidelnými povrchovými zlomy. Díky rozsáhlé nabídce barev střešních krytin i odvodňovacího systému můžete zcela individualizovat vnější tvář vašeho domu.

PREFA, střecha silná jako býk. Pro více informací nás neváhejte kontaktovat na www.prefa.com.


 

logo PROFI AM BAU

PROFI am BAU CM, spol. s r.o. | www.profiambau.cz

Kvalita a spolehlivost – stavte s profesionály PROFI am BAU CM

Jde stavět bez starostí a z kvalitního materiálu? Ano! Pokud stavíte a potřebujete dodat kvalitu, obraťte se na odborníky z PROFI am BAU CM.

Dlouholeté zkušenosti hovoří za vše

Proč si na pomoc vzít právě PROFI am BAU CM? Odpověď je jednoduchá. Společnost PROFI am BAU CM, spol. s r.o. je dceřinou společností rakouské firmy Ernstbrunner Kalktechnik GmbH a na českém trhu působí již od roku 1993. Za tuto dobu se stala jedním z nejvýznamnějších dodavatelů v oblasti omítkových a maltových směsí. Hlavní devizou PROFI am BAU CM je kromě vysoké kvality dodávaných materiálů také spolehlivě fungující tým zkušených pracovníků, připravených plnit rozmanitá přání zákazníků.

Co PROFI am BAU CM nabízí?

Nabídka je široká a zahrnuje vše, co je potřebné ke stavbě. PROFI am BAU CM nabízí zdící malty, omítky, betony, potěry a betonové směsi včetně širokého sortimentu příslušenství. Pro zákazníky experti z PROFI am BAU CM připravili i zateplovací a podlahový systém PROFI včetně sanačního omítkového systému pro vlhké a zasolené zdivo. Tím ovšem nekončí. V nabídce naleznete i unikátní ochranné omítky Faradayus proti elektrosmogu nebo Vital omítky.

Kompletní služby

PROFI am BAU CM chce plnit individuální potřeby všech zákazníků. Proto, pokud budete chtít, jsou například připraveni zhotovit zkušební vzorky nabízených omítek přímo u vás na stavbě. Dále provedou i vlhkostní průzkumy, tepelně technické výpočty stavebních konstrukcí, zajistí veškerý servis omítací techniky a mnohem více. Samozřejmostí jsou i odborné rady! Pokud se tedy chystáte stavět a nebo stavíte a hledáte kvalitního partnera, spojte se s odborníky z PROFI am BAU CM.

Kompletní nabídku služeb, ceník a kontakty naleznete na www.profiambau.cz.


 

logo

KOMPLET 2012
KOMPLET 2012

Prvky systému ABSOLUT
Prvky systému ABSOLUT

Schiedel, s.r.o. | www.schiedel.cz

Společnost SCHIEDEL, s.r.o. je předním výrobcem komínových systémů na českém trhu s více než 65letou zkušeností v tomto oboru. Vyvíjí, testuje a vyrábí tradiční betonové komínové systémy pro novostavby i rekonstrukce, nerezové vícevrstvé komíny či materiály pro obnovu stávajících komínů.

Stoupajícím nárokům na ekologické topení dnes Schiedel vyhovuje v celém rozsahu díky univerzálním komínovým systémům a ukazuje tak nové cesty v oblasti komínové techniky. Pro Schiedel je to důležitý impuls se zaměřením do budoucnosti.

Nabízíme Vám zdarma:

  • Technicko – poradenský servis (návrh vhodného systému a jeho parametrů v závislosti na Vámi vybraném typu paliva a spotřebiče)
  • Cenovou nabídku na míru pro Váš dům
  • Technická pomoc při založení komína

Produkty:

  • Komínové systémy pro novostavby – UNI***PLUS, ABSOLUT, AVANT, S-komín
  • Komínové systémy pro vícebytové domy – MULTI, QUADRO
  • Nerezové vícevrstvé komínové systémy – ICS 25, ICS 50, Kerastar
  • Materiály pro rekonstrukci a vložkování stávajících komínů – Keranova, Unisan, PRIMA PLUS, PRIMA 1, Flex

Podzimní akční cena:

Komín Schiedel již od 16 800 Kč bez DPH.

Komíny Schiedel – kvalitní a bezpečné komíny od výrobce s jasně deklarovanými zárukami

www.schiedel.cz


 

logo

SOLODOOR, a. s. | www.solodoor.cz

SOLODOOR: výběr dveří přes internet a 5 let záruka

Společnost SOLODOOR patří k předním českým výrobcům interiérových dveří a zárubní. Sortiment SOLODOOR v současné době zahrnuje 17 modelových řad interiérových dveří, s desítkami možností volby povrchové úpravy, barevného dekoru nebo prosklení. Drtivá většina dveří je nabízena v otočné i posuvné variantě a s možností přidat i obložkovou zárubeň ve stejném designu. SOLODOOR přitom každoročně uvádí na trh nové modelové varianty sledující nejmodernější světové trendy. Firma se tak v Česku stala například průkopníkem strukturovaných 3D povrchů dveří, pro letošní rok zase připravila řadu POLAR s nyní velmi moderním sněhobílým lakem.

SOLODOOR

Mimořádný důraz klade SOLODOOR na kvalitu svých produktů. Jako jediný český výrobce poskytuje na kompletní sortiment záruku 5 let! Navíc je, opět jako jediná firma v oboru, držitelem známky kvality CZECH MADE.

Mimořádný důraz klade SOLODOOR na to, aby maximálně ulehčila výběr dveří zákazníkům. Výsledkem toho jsou internetové aplikace na www.solodoor.cz, které dovolují vše zařídit v klidu domova prostřednictvím počítače. Takzvaný konfigurátor dveří umožňuje do nejmenších detailů „vypilovat“ sestavu interiérových dveří – nejen technické parametry, ale i povrchovou úpravu, barevný dekor či typ prosklení. Další aplikace, nazývaná vizualizace dveří v interiérech, pak umožňuje sledovat, jak dveře pasují přímo do interiéru. Naprostou novinkou je varianta, kdy uživatelé mohou do aplikace nahrávat přímo fotografie svého vlastního interiéru a posuzovat jednotlivé varianty přímo „u sebe doma“.

Vybírejte dveře v klidu domova bez listování katalogy a běhání po prodejnách. Na www.solodoor.cz!


 

logo STAVBA

STAEG, spol. s r.o. | www.staeg.cz

Staeg facility spol. s.r.o. je dlouhodobě respektovanou, ryze českou, společností. Našim hlavním cílem je zajistit pro všechny uživatele svěřeného majetku jeho bezproblémový chod a klidné užívání. Zajišťujeme trvalou péči s vysokou kvalitou a profesionálním přístupem s efektivním hospodařením. Veškeré procesy u svěřeného majetku pečlivě analyzujeme a snažíme se dosáhnout vždy takové optimalizace, aby naše služby byly pro vlastníka majetku efektivní a bezproblémové. Naše služby jsou vhodné zejména pro organizace, které se soustředí na svůj obor činnosti a potřebují profesionálního partnera pro zajištění podpůrných služeb, jako jsou:

  • Technický Facility Management
  • Administrativní Facility Management
  • Infrastrukturální Facility Management
  • Energetický Facility Management
  • Property management
Technický Facility Management

Jde o komplexní technickou správu objektu, tedy každodenní údržbu, odborné revize, servisy a audity. Tým společnosti STAEG facility má v rámci každého managementu nastavené standardy tak, aby docházelo ke konstantnímu zvyšování hodnoty nemovitostí našich klientů. Díky pečlivé správě svěřeného objektu nebo areálu umíme prodlužovat životní cyklus nemovitosti a šetřit prostředky na provoz. Známe dokonale technické zařízení budov, moderní technologie nevyjímaje. Umíme nalézat nejefektivnější a nejúspornější řešení, a to i v rámci pravidelných preventivních kontrol a revizí.

Administrativní Facility Management

Jedná se především o kancelářské činnosti vedené s nájemci a dodavateli spravované nemovitosti. Administrativní FM zaštiťuje měřitelné výstupy technického, energetického a infrastrukturálního facility managementu – například na úrovni vyúčtování, smluvní dokumentace, pojištění nebo fakturace. V případě některých našich klientů je administrativní FM součástí administrativní správy objektu pro společnost, která nemovitost vlastní. Součástí těchto služeb může být proto i kompletní daňové poradenství a účetnictví, podobně jako právní služby nebo správa odpadového hospodářství. Běžně vypracováváme provozní a bezpečnostní řády budov, včetně jejich aktualizace a požární ochrany. Samozřejmostí je i důraz na bezpečnost všech dat, včetně kontroly zabezpečení nemovitostí a spravovaných společností před úniky informací a hackerskými útoky.

Infrastrukturální Facility Management

Naše nejviditelnější služba. Pokrývá totiž veškerý provoz a organizaci života ve spravované nemovitosti. Proškolení zaměstnanci jsou prvním kontaktem pro pracovníky i návštěvníky objektu nebo areálu. Podporují je a vytvářejí nejvhodnější podmínky pro jejich práci. Všechny složky infrastrukturálního FM podléhají vedení jednoho manažera, který je i kontaktem pro majitele spravované nemovitosti. Jednou z hlavních konkurenčních výhod, společnosti STAEG facility, je sehraný tým profesionálů, kteří jsou soustavně vzděláváni a podílejí se na bezchybném chodu všech spravovaných nemovitostí.

Energetický Management

Energetická bilance nemovitostí stala předmětem zájmu Evropské unie i národních vlád. Ty mají zájem na co nejhospodárnějším a nejšetrnějším provozu nemovitostí. Právě také proto dokáže naše společnost šetřit majitelům všech typů objektů nezanedbatelné finanční objemy. Naše týmy se dokážou postarat o energetické hospodářství jakékoliv nemovitosti – od nejvýhodnější správy nebo integraci moderních technologií (např. tepelná čerpadla či rekuperační jednotky) až po získání energetických štítků nebo certifikaci tzv. zelených budov (green buildings). Speciální služby nabízíme orgánům statní správy a samosprávy tak, aby bylo energetické hospodářství v souladu s jejich dlouhodobými strategiemi či vyhláškami.

Property Management

Jsme jednou z předních firem v oboru, která bezproblémově ovládá Property management. Tedy komplex administrativních, ekonomických a obchodních procesů, které souvisejí s vlastnictvím nemovitosti klienta. Jedná se o tyto služby:

  • Služby spojené s komerčním využitím budov
  • Právní služby
  • Správa orgánů a majetku

STAEG facility, spol. s.r.o.
Praha, Kubánské nám. 1391/11, PSČ: 100 00
Brno, Tomešova 503/1 ,PSČ: 602 00
Vyškov, Průmyslová 738/8f, PSČ: 682 01

Podrobnější informace o společnosti STAEG facility a všech našich produktech naleznete na www.staeg.cz


 

logo Tepelná čerpadla Spirála

Tepelná čerpadla Spirála | www.tepelna-cerpadla-spirala.cz

Jsme česká firma specializující se na tepelná čerpadla voda-voda. Vyrábíme tepelná čerpadla SPIRÁLA uzpůsobená k odběru tepla přímo ze zdrojové vody. Využijte studnu jako zdroj tepla, TČ Spirála je konstruované přímo pro využití studniční vody.

Funguje na principu otevřeného okruhu, kdy zdrojová voda protéká přímo výměníkem TČ - energie zdroje je využita maximálně. Díky originálnímu řešení výparníku čerpadlo získává teplo s nejmenšími ztrátami, nezanáší se, nevadí tvrdá ani železitá voda. Stačí průtok 15l/min na 10kW výkonu. Na kvalitu zdrojové vody klade minimální nároky.

Pro tato TČ vyrábíme trubkové výparníky z měděných trubek se zvětšenou teplosměnnou plochou na straně chladiva.

  • TČ Spirála ohřeje vodu až do 60°C.
  • Topný faktor COP má 5,5 (W10/W35)
  • Pracuje bez filtrace, údržby a servisních prohlídek.

 

logo Thermotip

Thermotip s.r.o. | www.thermotip.com

Nádrže Tipex představují výkonné, ekonomické, komfortní a čisté technické řešení ohřevu teplé vody (TV). Produkty Tipex jsou spojením sofistikované a efektivní konstrukce a designu. Tipex vám vždy poskytne dostatek teplé vody ve správný čas.

Konstrukce + design

Vnější designové provedení Tipexu je lehké a kompaktní, použité materiály chrání zařízení před poškozením a minimalizují tepelnou ztrátu.

Spolehlivost a dlouhá životnost

Celá konstrukce je vyráběna ve třech materiálových variantách: z nerezové oceli AISI 316Ti, z oceli (S 235JR) se speciálním povrchem Keramtech, případně oceli (S 235JR) s ochrannou vrstvou smaltu.

Efektivita podle požadavků
  • Pouze akumulace TUV
  • Nepřímotopné zásobníky TUV
  • Akumulace tepla pro vytápění
  • Kombinace ohřevu TUV a akumulace tepla
Použití

Komerčně v hotelích, školách, sportovištích, nemocnicích, činžovních domech,domácnosti s více koupelnami nebo vyšší spotřebou TV.

NEJŠIRŠÍ NABÍDKA NÁDRŽÍ NA TRHU !


 

logo TONDACH

TONDACH Česká republika, s.r.o. | www.tondach.cz

Tondach Česká republika největším výrobcem střešní krytiny v České republice. Výrobní kapacita přesahuje 80 mil. ks pálených střešních tašek za rok. V současné době zásobuje Tondach ČR svými výrobky kromě České republiky také exportní trhy v Rusku, Polsku, na Ukrajině a Slovensku, částečně také v Německu a Rakousku. Nabídka Tondach je uceleným systémem. Nabízený sortiment totiž nesestává jenom z keramických střešních tašek a doplňků v mnoha modelech, barvách a povrchových úpravách, ale také z uceleného systému nekeramického příslušenství Tondach Tuning. Tondach je tak beze zbytku schopen uspokojit i nejnáročnější požadavky investorů.

Součástí naší nabídky nejsou pouze pálené střešní tašky. Nabídka keramických střešních krytin a nekeramických doplňků je rozšířena o doplňkové služby, které umocňují výhodnost koupě střešní krytiny u tuzemského výrobce (doprava po celé ČR, rychlost dodávky, výpočet krytiny zdarma, výběrové řízení na pokrývačské práce zdarma, speciální slevové možnosti,…).

Naše společnost spolupracuje s odborníky z řad specializovaných prodejců střešních krytin a odborných pokrývačských firem. Jejich poradenství vám rádi zprostředkujeme prostřednictvím našich obchodních zástupců nebo si je můžete vyhledat sami ve vašem nejbližším okolí.

Za 20 let působení naší společnosti na českém stavebním trhu vznikla celá řada úspěšných realizací, na které jsme právem hrdi. Svou krásou dominují svému okolí a působí radost svým majitelům.

Naším cílem je i nadále uspokojit potřeby každého, kdo uvažuje o výstavbě či rekonstrukci střechy! Pokud jste právě v tomto postavení, neváhejte, kontaktujte nás a my vám rádi zprostředkujeme naší nabídku.


 

 
 
Reklama