Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tipy na stánky - FOR ARCH Praha 2011 (I)

Následující přehled zajímavostí vybírá z nabídky veletržních stánků letošního veletrhu FOR ARCH Praha. Může směřovat jak kroky návštěvníků, tak může být alespoň stručnou informací o novinkách pro ty, kteří se na veletrh nedostanou.




Podzimní akce Ytong na veletrhu FOR ARCH
VELOX představuje moderní způsob bednění
AGC - Flat Glass Czech, a.s. - Skleněné interiéry na klíč
HELUZ přiveze na FOR ARCH žhavou novinku
Ekonomické stavby - úspora energie v rodinných domech
Thermwet představí rekuperační jednotku Helix Vent-box
Tremco illbruck s.r.o. představí inovativní a systémová řešení
Isover - nejširší sortiment tepelných, zvukových a protipožárních izolací
Senub - Teplo domova na 3 roky zdarma
Originální keramický komín Uni***Plus od společnosti Schiedel
Pražská energetika, a.s. se letos opět zúčastní veletrhu FOR ARCH
Představení tepelných čerpadel firmy BUDERUS
ATMOS představí novinky v oboru kotlů
Tepelná čerpadla STIEBEL ELTRON





YTONG na veletrhu FOR ARCH 2011 představí novinky a poradí stavitelům
Xella CZ, s.r.o.
Hala 1, číslo stánku A10

Společnost Xella CZ představí na veletrhu FOR ARCH 2011 své nové služby určené především pro koncové zákazníky, na fragmentu skutečného domu předvede kompletní sortiment YTONG a odborné veřejnosti nabídne aktualizované stavební příručky „Tepelná technika“ a „Statika“.

Vnitřní expozici společnosti Xella CZ návštěvníci naleznou v hale č. 1, stánek 1A10, venkovní prezentaci v prostorách výstavní plochy před halou č. 1. Dominantním prvkem stánku bude fragment skutečného domu, kde bude na názorných ukázkách předveden kompletní sortiment YTONG. Návštěvníci stánku si budou moci celý sortiment prohlédnout a v případě zájmu prokonzultovat své dotazy s přítomnými odborníky.

Venkovní prezentace bude zaměřena na představení nové služby – „Ytong Mistrů“, tedy odborníků na práci se stavebním materiálem Ytong, kteří budou jezdit k zákazníkům na stavbu a v případě zájmu mohou postavit i celý dům. Na veletrhu Ytong Mistři ukážou, jak snadno se s materiálem YTONG pracuje, představí správné stavební postupy a případní zájemci si práci s Ytongem budou moci vyzkoušet na vlastní kůži.

Pro návštěvníky, kteří navštíví náš stánek, máme samozřejmě připraven také další program. Zájemcům z řad koncových zákazníků rádi poradíme s přípravou stavby a představíme další služby, které jsou s materiálem YTONG spojené. Pro odborníky máme připraveny aktualizovaná vydání stavebních příruček Tepelná technika a Statika. Každý si tak přijde na své“, říká Ing. Zuzana Krausová, projektová manažerka ze společnosti Xella CZ.

Xella CZ očekává velký zájem návštěvníků ve spojení s Nejvýhodnější nabídkou. „V případě, že si stavitelé přinesou s sebou vlastní stavební projekt, rádi jim zodpovíme jejich dotazy, prokonzultujeme volbu vhodného stavebního řešení a zpracujeme nejvýhodnější nabídku i s výpisem potřebného stavebního materiálu na stavbu. Na stavbě jim tak nebude chybět ani přebývat stavební materiál a výrazně tak ušetří.“, dodává Ing. Krausová, k plánovanému programu na veletrhu.

Veletrh FOR ARCH 2011 bude probíhat v Praze-Letňanech od 21. do 25. Září 2011. Vnitřní expozice společnosti Xella CZ bude situována v hale 1, stánek 1A10, venkovní prezentace v prostorách před halou 1. Návštěvníkům budou k dispozici odborníci společnosti Xella CZ od 10:00 do 18:00 hodin, kteří poradí v oblastech hrubé stavby a rekonstrukcí. Další informace k expozici společnosti jsou dostupné na webu www.ytong.cz.


VELOX představuje moderní způsob bednění

VELOX WERK s.r.o.
hala 1 stánek B14

Zapomeňte na tradiční bednění z prken, fošen či hranolů. Představujeme vám moderní způsob bednění v čele s věnci VELOX, které byly oceněna Čestným uznáním Grand Prix na veletrhu For Arch. Bednění jednoduchého použití, rychlou montáží, širokou variabilitou a vysokou pevností.

V dnešní době se již přechází na moderní způsoby bednění, z nichž nade všemi ční bednění věnců VELOX-WERK s.r.o., které bylo oceněné Zlatou medailí IBF 2010 a Čestným uznáním Grand Prix na veletrhu FOR ARCH. Toto bednění si vás jistě získá jednoduchostí použití, rychlostí montáže, širokou variabilitou a vysokou pevností zabudovaného bednění.

Věncové desky VELOX jsou štěpkocementové desky tloušťky 35 mm v kombinaci s tepelnou izolací různé tloušťky, určené pro jednostranné bednění i oboustranné bednění věncové konstrukce ve spojení se stropní konstrukcí. Výchozí surovinou pro její výrobu je kulatina jehličnatého dřeva, z níž se mletím vyrábí tzv. dřevitá štěpka, která z celkového objemu desky činí 89%. Dalšími komponenty jsou cement zajišťující pevnost a soudržnost desek a roztok vodního skla, který stabilizuje desky proti vlhkosti a zvyšuje jejich odolnost proti plísním a hlodavcům. Díky tepelné izolaci dochází k podstatné eliminaci tepelných mostů. K nosným stěnám se bednění věnců připevňuje ocelovými sponami, které zajišťují požadovanou pevnost.


Společnost VELOX můžete najít na veletrhu FOR ARCH v termínu do 21. do 25. září.


AGC - Flat Glass Czech, a.s. - Skleněné interiéry na klíč

AGC Flat Glass Czech a.s.
Hala 6, číslo stánku 6A21

Společnost AGC Flat Glass Czech, a.s. si Vás dovoluje pozvat na veletrh FOR ARCH, který se koná ve dnech 21. - 25. 9. 2011 a veletrh FOR INTERIOR pořádaného ve dnech 6. - 9. 10. 2011.

Hlavním tématem prezentace jsou Skleněné interiéry na klíč - od zaměření po instalaci.

Dozvíte se veškeré informace spojené s využitím plochého skla do skleněných příček a dveří, vestavěných skříní, na obklady stěn apod. Prezentována bude široká škála dekorativních skel společnosti AGC, převážně pak lakovaná skla Lacobel, lakovaná skla se saténovou povrchovou úpravou Matelac, saténově průsvitná matovaná skla Matelux a NOVINKA - kalitelný Lacobel T.

Na místě budou každý den přítomni odborníci ze společnosti AGC Flat Glass Czech, kteří Vám ochotně odpoví na Vaše dotazy nebo poradí s technickým řešením daného projektu.

Budeme těšit s Vámi na viděnou v areálu výstaviště PVA Letňany v Praze, v hale č. 6, na stánku 6A21.


Heluz přiveze na FOR ARCH žhavou novinku

Heluz cihlařský průmysl v.o.s.
Hala 1, číslo stánku B9

Absolutní novinku v podobě broušených cihelných bloků s integrovanou tepelnou izolací přiveze na pražský veletrh For Arch společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. Cihelné bloky HELUZ Family 2in1 jsou v prodeji od léta letošního roku a na For Archu absolvují svou veletržní premiéru.

Nové broušené cihelné bloky jsou výsledkem několikaletého vývoje a spojují v sobě ty nejlepší vlastnosti kvalitního zdicího materiálu a tepelné izolace. Základem produktu je v Česku i na Slovensku oblíbená cihla HELUZ Family, do jejíchž dutin je vložena tepelná izolace v podobě expandovaného polystyrenu. Výsledkem je tak jedinečný zdicí materiál, který má nejlepší tepelněizolační parametry na trhu a je vhodný pro výstavbu domů s téměř nulovou spotřebou energie. Polystyren je v dutinách cihel pevně fixovaný a i při vyřezávání otvorů pro elektroinstalace či úpravách velikosti bloku zůstává uvnitř cihel. Nabízí výborné tepelněizolační vlast¬nosti, jež dosahují lepších výsledků než minerální vlna. Jednovrstvé zdivo z cihel HELUZ Family 2in1 díky tomu s rezervou splňuje požadavky na obvodové konstrukce nulových, pasivních a nízkoenergetických domů bez dodatečného zateplení a má předpoklad stát se lídrem na trhu stavebních materiálů.

Kromě cihelných bloků HELUZ Family 2in1 nebudou na stánku společnosti HELUZ chybět ani roletové a žaluziové překlady, komínové systémy, akustické a nepálené cihly, stejně jako ukázky použití omítek na jednovrstvé zdivo. Již 22. ročník veletrhu For Arch se bude konat ve dnech 21. – 25. 9. 2011 a bude zaměřen na nízkoenergetické stavění. Zájemci naleznou stánek společnosti HELUZ pod číslem B9 v hale 1.


Ekonomické stavby s.r.o.

Ekonomické stavby s.r.o.
Hala 1, číslo stánku B15

Ve dnech 21. - 25. září se bude konat již 22. mezinárodní veletrh For Arch v prostorách Pražského veletržního areálu Letňany. Mezi vystavujícími nebude ani letos chybět velká česká stavební firma Ekonomické stavby s. r. o. specializující se na výstavbu rodinných domů. Hlavním tématem provázející mezinárodní veletrh je i letos úspora energie v rodinných domech, výstavba nízkoenergetických a pasivních domů. Pro specialisty v Ekonomických stavbách je toto téma velmi důležité a výsledky práce využívají při stavbách nových rodinných domů ke spokojenosti svých klientů. Cílem je vyvinout a stavět domy energeticky zcela soběstačné.

Nízkoenergetický dům je ten, jehož maximální tepelná náročnost je nižší, než 50 kWh/m2. Běžný rodinný dům spotřebuje pro stejnou tepelnou pohodu 170 kWh/m2.

Jakým způsobem dosahují Ekonomické stavby s. r. o. takovou úsporu u svých staveb?

Používáním speciálních materiálů, zlepšením tepelné izolace, dodržováním správných stavebních postupů tak, aby nedocházelo k energetickým ztrátám tepelnými mosty, výběrem kvalitního a úsporného vytápění. Dále výběrem takového řešení, které zajistí návratnost zvýšených nákladů na stavbu úsporného domu a ještě zajistí úsporu peněz za energie i do budoucnosti.

Například: V běžném domě se spotřebuje energie v hodnotě 40.000 Kč, v nízkoenergetickém zhruba jednu čtvrtinu, což je 10.000 Kč. Klient uspoří každý rok 30.000 Kč. Při neustále stoupajících cenách za energii bude tato úspora v budoucnu ještě větší a rozhodně bude zajímavá pro stále větší množství lidí.

Firma Ekonomické stavby s. r. o. má pro své klienty více šikovných a kvalitních programů, které jim postavení vysněného rodinného domu ulehčí. Na Mezinárodním veletrhu For Arch v Praze - Letňanech najdete stánek Ekonomických staveb v hale 1, sektor B, číslo stánku 15 (1B15).


Thermwet představí rekuperační jednotku Helix Vent-box

Thermwet s.r.o.
stánek 5C28

Thermwet s.r.o.-český výrobce na trhu unikátního protiproudého trubkového výměníku, Vás srdečně zve na podzimní stavební výstavu Forarch 2011 do stánku 5C28. V termínu od 21.-25. září 2011 máte možnost se seznámit s parametry rekuperační jednotky Helix Vent-box, která je úspěšnou pokračovatelkou výroby rekuperačních výměníků Helix.

Výměníky Helix díky své konstrukci nezamrzají a tak jsou určeny pro stálé provětrávání jak RD, tak i bytů, kde to prostory dovolí. Jednotky je možné umisťovat horizontálně i svisle a to i do nebytových prostor. Zajišťujeme kompletní servis od projektu až po seřízení a servis. 22.9.2011 Vám předneseme v rámci TC AV i krátké pojednání o rekuperaci, tak jak ji vidí lidé v ThermWet.

Budeme se těšit na Vaši návštěvu a pokud máte projekt k projednání, rezervujte si prosím,
na něj čas na info@thermwet.cz, nebo 775973717.
Větrejte úsporně s ThermWet!




Tremco illbruck

Tremco illbruck s.r.o. představí inovativní a systémová řešení

Tremco illbruck, s.r.o.
Venkovní expozice, č. 6V47

Společnost Tremco illbruck, jejíž kořeny sahají na českém trhu až do roku 1991, si Vás dovoluje srdečně pozvat na 22. ročník mezinárodního veletrhu nízkoenergetického stavění FOR ARCH. Jako průkopníci inovativních a systémových řešení v oblasti fasád a montáže oken Vám představíme novou technologii suchého lepení zdiva, snadného zateplování a nejrychlejší výměnu oken.

Přijďte se přesvědčit, že ke stavbě domu již nepotřebujete kolečko, míchačku, a dokonce ani elektřinu. Moderní stavební technologie, jakou je lepení, Vám umožní postavit zeď bez cementu, zateplit dům bez čekání a namontovat okna s jen jediným produktem. Přijďte se podívat na praktické ukázky použití našich novinek. Najdete nás na venkovní expozici - č. 6V47 v Pražském veletržním areálu Letňany. Každý den od 21. do 25. září od 10 do 17 hodin.



Isover - nejširší sortiment tepelných, zvukových a protipožárních izolací

Divize Isover, Saint-Gobain Construction Products CZ a.s.
Stánek č. 1F14c

Zajímáte se o novinky v sortimentu izolačních materiálů? Potřebujete prokonzultovat konkrétní řešení Vašeho problému? Pak neváhejte a navštivte naši expozici na veletrhu For Arch. Najdete nás na společném stánku spoluvystavovatelů Centra pasivního domu pod číslem 1F14c. Těšíme se na setkání s Vámi…

Nejširší sortiment tepelných, zvukových a protipožárních izolací
Společnost Isover celosvětově vyvíjí, vyrábí a prodává izolační materiály v té nejlepší kvalitě již od roku 1936. V České republice je divize Isover zastoupena společností Saint-Gobain Construction Products CZ a.s. s hlavním sídlem v Praze a je jedinou firmou na českém trhu nabízející nejširší sortiment tepelných, zvukových a protipožárních izolací v té nejlepší kvalitě pod jednotnou značkou ISOVER.

Kompletní nabídka sortimentu značky ISOVER zahrnuje stávající produkty z čedičové vlny, skelné vlny, extrudovaného polystyrenu XPS a kvalitní izolační produkty z expandovaného polystyrenu EPS. Vedle tradičních výrobků pro izolace podlah, příček, stěn, fasád, stropů, podhledů, plochých a šikmých střech, potrubních rozvodů zahrnuje nabídka také unikátní fólie Isover Vario s proměnným difúzním odporem, lepící a těsnící pásky, tmely apod. Minerálně vláknité a polystyrénové materiály Isover určené pro tepelnou izolaci budov, slouží také jako ochrana před hlukem a navíc minerální izolace přispívají ke zvýšené požární odolnosti objektů.

Snahou Isover je poskytovat zákazníkům možnost objektivního řešení týkajícího se výběru a aplikace jednotlivých typů izolací. Samozřejmostí je odborné poradenství při volbě nejvhodnějšího typu izolačního materiálu pro dosažení optimálního řešení přesně dle potřeb a požadavků zákazníků, a to jak po stránce technické, tak také po stránce ekonomické.

Isover podporuje energeticky úspornou výstavbu
Projekt pasivní Multi-Komfortní dům Isover je orientován na podporu výstavby úsporných domů v pasivním standardu a aktivnímu přístupu k životnímu prostředí. Hlavním cílem je poskytovat majitelům těchto domů maximální komfort, úsporu nákladů za energie a bezpečné prostředí pro život. V této oblasti Isover nabízí možnost pomoci s realizací vlastního úsporného domu v podobě využití projektu SENUB s možností získání 3 let nákladů na vytápění zdarma.


SENUB - Teplo domova na 3 roky zdarma

SENUB (= Systémy energeticky úsporných budov)
stánek č. 1G8

Zajímáte se o energeticky úsporné bydlení? Společnost Saint-Gobain Isover CZ stojí za zrodem nového jedinečného projektu na podporu výstavby pasivních domů v České republice pod názvem SENUB (= Systémy energeticky úsporných budov). Při využití tohoto projektu pro realizaci Vašeho stavebního záměru nebudete po dobu 3 let platit náklady na vytápění.

Vzhledem ke stávajícím trendům moderní výstavby a požadavkům na snižování spotřeby energie na vytápění a na snižování emisí CO2 Isover již několik let podporuje výstavbu pasivních domů.

Dalším významným krokem v této oblasti se stává projekt SENUB. Jedná se o volné seskupení firem, které vzniklo za účelem pomoci investorům se bezpečněji dostat k jejich vlastním pasivním domům, a to od fáze financování stavby, přes architektonický návrh až po vlastní realizaci stavby s využitím kvalitních materiálů a technologií renomovaných značek dostupných na českém trhu.

SENUB poskytne investorovi osvědčené a dostupné řešení jeho pasivního domu. Nabízí poradenství v oblasti financování stavby včetně zajištění hypotéky se zvýhodněnými podmínkami pro pasivní domy, individuální návrh projektové dokumentace, kvalitní materiály a technologie pro stavbu pasivních budov. Navíc jako speciální bonus pro všechny ty, kteří využijí těchto služeb, nabízí SENUB úhradu celkových nákladů na vytápění budovy a to minimálně po dobu 3 let od kolaudace.

V projektu jsou zapojeny významné osobnosti a firmy zabývající se výstavbou pasivních domů v ČR. Oblast financování zajišťuje společnost Partners. Návrhy projektové dokumentace poskytují Ing. arch. Josef Smola, Ing. arch. Mojmír Hudec a Ing. arch. Lubomír Křivka ve spolupráci s ateliérem Náš Dům. Oblast stavebních materiálů je zastoupena produkty a technologiemi významných značek: Isover (izolační materiály), Weber (fasádní systémy), Slavona a Dafe-Plast (výplně otvorů), Nilan (rekuperační jednotky), KM Beta (zdící systémy), H.L.C. (realizace dřevostaveb), Brilon (vytápění a solární systémy). V roce 2011 dojde k rozšíření o další firmy, především v oblasti realizace zděných staveb.

Navštivte naši expozici na veletrhu For Arch v Praze v Letňanech. Stánek naleznete v sektoru 1G pod číslem 8. Využijte možnost sestavení individuální nabídky na zpracování Vašeho projektu prostřednictvím využití služeb SENUB.

Více informací o možnostech využití hlavních výhod v rámci projektu SENUB včetně kontaktů naleznete na webových stránkách www.senub.cz.


Originální keramický komín Uni***Plus od společnosti Schiedel

Schiedel s.r.o.
hala 1, stánek 1A10

Komíny Schiedel

Společnost Schiedel, s.r.o., přední výrobce komínových systémů v České republice, začala v letošním roce na trh dodávat originální keramický komín Uni***Plus za jednotnou cenu pro všechny koncové zákazníky, která činí 23 900 Kč a je srovnatelná s jeho neprověřenými kopiemi. Systém je dodáván v kompletní sadě zabalené na jediné nevratné paletě. Díky novému balení komínu „v jednom“ se nemusíte složitě dopočítávat finální ceny celého stavebnicového systému, ani ve stavebninách tápat při shánění všech jeho originálních součástí.

Moderní třísložkové komíny se skládají z obvodových tvárnic, izolační rohože a vnitřní keramické vložky. Pozornost stavebníků by se při nákupu komínu měla zaměřit především na provozní vlastnosti keramické vložky. Na prvotřídní keramice stojí know-how již zmiňovaného výrobce Schiedel. Schiedel se výrobou a vývojem keramických vložek zabývá 65 let a díky jejich dlouholetému testování a prověřování v praxi si může dovolit poskytovat na své komíny až 30letou záruku. Liší se tak od konkurenčních výrobců nebo prodejců komínové techniky, kteří podobné záruky deklarují i přes své krátkodobé působení na trhu. Komínový systém Uni***Plus má keramickou vložku, která je odolná vůči vlhkosti a vyhoření a vyjma kondenzačních spotřebičů nabízí univerzální použití. Váš nový komín bude fungovat bezpečně a s minimální údržbou po dlouhá léta.

Pokud uvažujete o stavbě domu či si nevíte rady se svým stávajícím komínem, přijďte se poradit na stánek firmy Xella, hala 1, stánek 1A10, kde Vám ochotně poradí obchodní zástupci společnosti Schiedel, s.r.o.


Pražská energetika, a.s. se letos opět zúčastní veletrhu FOR ARCH

Pražská energetika, a.s.
Stánek 5B14 v hale č. 5.

Pražská energetika, a.s. se letos opět zúčastní veletrhu FOR ARCH, který se koná ve dnech 21. - 25. 9. 2011 v Pražském veletržním areálu Letňany. Přijďte si na náš stánek zasoutěžit nebo si třeba jen prohlédnout nabíjecí stanici, tzv. ePoint, elektroskútr nebo elektrokolo. Součástí expozice je i 3D TV, k jejímuž sledování nepotřebujete speciální brýle. Odborní poradci na stánku jsou připraveni odpovědět na Vaše dotazy.

Najdete nás pod číslem 5B14 v hale č. 5.
Těšíme se na Vaši návštěvu.
Najdete nás i na dalších výstavách.


Představení tepelných čerpadel firmy BUDERUS

Bosch Termotechnika s.r.o.
hala 5 stánek číslo D14

Ve společném stánku firmy Buderus a Mijava Vám rádi představíme tepelná čerpadla firmy Buderus.

Neporazitelná kombinace švédské technologie a německé preciznosti
Tepelná čerpadla se stále více dostávají do popředí zájmu zákazníků, kteří hledají technologii zaručující v současnosti , ale i budoucnosti nízké provozní náklady za vytápění a ohřev teplé či bazénové vody. Ve spolupráci technických specialistů značky Buderus s montážními firmami se realizovala řada instalací pro zákazníky, kteří neváhali a rozhodli se investovat do tohoto moderního zdroje vytápění. V mnoha případech zákazníci využili systémové nabídky řešení, kvality tepelných čerpadel Logafix se systémem vzduch-voda a Logatherm se systémem země-voda značky Buderus.

Tepelná čerpadla Logatherm WPS se systémem země/voda

Tepelná čerpadla od Buderusu Vám načerpanou energií přímo z půdy příjemně ohřejí vaše místnosti, a to úsporně a efektivně. Díky vysoce kvalitnímu provedení všech komponentů dokáží tepelná čerpadla řady Logatherm získat až 4/5 energie ze země pro vytápění a ohřev vody. Špičkové konstrukční řešení čerpadel umožňuje dosáhnout výstupní teploty topné vody až 65 °C. Tím je zajištěn maximální komfort ohřevu teplé vody. Bonusem čerpadel řady Logatherm je jejich kompaktní provedení se všemi komponenty umístěnými pod opláštěním, které zajišťuje velmi malou prostorovou náročnost a minimalizaci hluku.

Navštivte nás na FOR THERMU, hala 5, stánek číslo D14 a informujte se o další široké nabídce tepelné techniky Buderus.


ATMOS představí novinky v oboru kotlů

ATMOS, JAROSLAV CANKAŘ a SYN
hala 4, stánek č. 4A26

Ekologické a plně automatické kotle na pelety ATMOS jsou konstruovány pro dokonalé spalování a vysokou účinnost.

kotel atmos

Automatické kotle na pelety dnes přestavují moderní způsob vytápění domů. Kotle na topení peletami s hořákem na pelety ATMOS A25 nebo ATMOS A45 mají hodně společného s topením zemním plynem nebo topným olejem. Hořáky se standardně dodávají s automatickým zapalováním paliva, které zajišťuje komfort topení a minimální obsluhu. Sestava kotle s hořákem na pelety, externím dopravníkem a zásobníkem paliva pracuje v průběhu provozu zcela automaticky a je řízena elektronickou regulací, za pomoci snímače plamene (fotocely) a dalších senzorů.

Automatické kotle na pelety ATMOS – vysoce účinné a přitom ekologicky šetrné

kotel Atmos

Speciální automatické kotle na pelety ATMOS jsou konstruovány k dosažení vysoké účinnosti přes 90 % a ekologicky šetrného spalování podle normy ČSN EN 303-5 třetí a vyšší třídy. U speciálních kotlů řady DxxP je možné hořák na pelety zabudovat z levé nebo z pravé strany podle situace v kotelně. Kotle jsou vybaveny velkým popelníkem, který postačí vybírat jednou za 14 dní až jednou za měsíc. Pro zvýšení komfortu zákazníka lze vybavit kotel automatickým odpopelněním s přídavným popelníkem 28,68 anebo 135 1. Tyto kotle se vyrábějí v provedení čistě na pelety (D14P, D21P a D25P) nebo v provedení, kde je možné v případě nouze topit i kusovým dřevem (D15P, D2OP, D3OP a D45P).

V případě, že chcete topit peletami a plnohodnotně kusovým dřevem, je ideální vybírat automatické kotle z řad DC15EP, DC18SP, DC25SP a DC32SP, které umožňují zplynování dřeva a spalování pelet s vysokou účinností.

Kotle na pelety ATMOS jsou konstruovány pro dokonalé spalování
Pro zákazníky, kterým nevadí vyjímat hořák z vrchních dvířek kotle při topení dřevem, je nabízena varianta zplynovací kotel ATMOS se zabudovaným hořákem ve vrchních dvířkách. Hořák je možné zabudovat do jakéhokoliv kotle s odtahovým ventilátorem do výkonu 40 kW. Kvalitní automatické kotle na pelety i na dřevo a další informace najdete na www.atmos.cz.

Tepelná čerpadla STIEBEL ELTRON

STIEBEL ELTRON spol. s r. o.
hala 4, stánek 4A23

Stiebel Eltron

Srdečně Vás zveme na návštěvu naší expozice na výstavišti PVA Letňany, v hale 4, stánek 4A23, kde Vám rádi představíme přístroje na vytápění a ohřev vody značek STIEBEL ELTRON, AEG Haustechnik, TATRAMAT a DE DIETRICH v termínu 21. - 25. 9. 2011.

Široký sortiment ohřívačů vody, přístrojů na vytápění, topných kabelů a rohoží, tepelných čerpadel, ventilačních jednotek, solárních systémů a kondenzační kotlů Vám nabízí komfortní řešení pro každou situaci a zároveň i všestranné možnosti snížit Vaše náklady na energie.



 
 
Reklama