Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

První vlaštovky doprovodného programu FOR ARCH Praha 2016

Nadcházející ročník mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH, který se uskuteční od 20.9.2016 v areálu PVA EXPO PRAHA, nabídne v doprovodném programu například Vytápění a větrání v moderních úsporných budovách a konferenci Požární bezpečnost staveb.

21.9. 2016 přednáška Vytápění a větrání v moderních úsporných budovách

Český právní řád ukládá za povinnost, aby nové budovy (od r. 2018 veřejné a od r. 2020 všechny) spadaly do kategorie s velmi nízkou energetickou náročností a spotřebou energie pokrývanou ve větší míře z obnovitelných zdrojů. Zvyšování nároků na tepelnou ochranu budov zároveň stále více ukazuje na nutnost udržet požadovanou kvalitu vnitřního prostředí. S přijatelnou kvalitou vzduchu v interiéru a eliminací kondenzace však může zároveň vyvstávat problém nadměrného větrání.
Přednášku Vytápění a větrání v moderních úsporných budovách pořádaná Společností pro techniku prostředí (STP) a zahrne problematiku energeticky efektivních budov, akumulace tepla a chladu a nízkoenergetického chlazení. Výklad se také zaměří na využití alternativních zdrojů energie a představí řešení založená na solárním vytápění a chlazení, použití biomasy v budovách, tepelných čerpadlech, případně s využitím energie okolního prostředí.

21.9. 2016 - Konference Požární bezpečnost staveb, kongresový sál ve vstupní hale 2


Další zajímavou středeční akcí pak bude konference Požární bezpečnost staveb, pořádaná odborným internetovým portálem TZB-info. Hlavním cílem konference je setkání specialistů napříč obory. Proto se kromě novinek v normách na požární ochranu budov a tomu odpovídajících stavebních řešení bude zabývat požární signalizací, integrací systémů v požární ochraně staveb, návrhem větrání na odvod tepla a kouře a požárními vodovody. Nepůjde však vždy jen o technická řešení jako taková, ale i o provoz a údržbu těchto zařízení v rámci facility managementu.

Konferenci zahájí Ing. arch. David Vávra a zkušenosti z rekonstrukce divadla v Kladně

Jelikož jednou ze zajímavých staveb poslední doby s moderními systémy pro zabezpečení budov je rekonstrukce divadla v Kladně, konferenci zahájí Ing. arch. David Vávra, který je autorem projektu architektonického návrhu rekonstrukce divadla.
Přijďte si poslechnout, jak se prolínaly představy architekta a požadavky na bezpečnost a techologie při rekonstrukci sto let staré budovy Městského divadla v Kladně, která se konečně dočkala tolik potřebné kompletní rekonstrukce po několika letech průtahů.
Odbornou záštitu konferenci poskytly: ČKAIT, IFMA CZ a HZS ČR.


ABF, a.s.
logo ABF, a.s.

Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory výstav a veletrhů v České republice. Svými veletrhy vytváří prostředí pro prezentaci nejnovějších výrobků, technologií a služeb. Během doby se naše veletrhy staly místem pro ...