Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Stavební veletrh For Arch 2015 zahájen

Největší tuzemský stavební veletrh otevřel své brány. Na pražském výstavišti PVA dnes 15. 9. 2015 mají ode dneška až do soboty 19. září návštěvníci možnost se seznámit s novinkami ve stavebním průmyslu na českém trhu. Zároveň je možné navštívit bohatý doprovodný program přednášek, soutěží a konferencí. Například tu pořádanou redakcí ESTAV.cz, o přírodních stavebních materiálech.

Na ploše přesahující 40 000 m2 se prezentuje 830 tuzemských i zahraničích firem. Veletrh zahájil slavnostní akt přestřižení pásky na zahajovacím ceremoniálu. Ceremoniál se uskutečnil za moderování Daniely Písařovicové. Přestřižení pásky se ujali předseda představenstva ABF Pavel Sehnal, náměstek ministra průmyslu a obchodu Jiří Koliba, náměstek ministryně pro místní rozvoj Jan Blecha a generální ředitel ABF Tomáš Kotrč. Zahajovacího ceremoniálu se účastnilo přes 1000 lidí v novém kongresovém sále výstaviště.

„Oproti loňskému roku se nám mírně navýšil počet vystavovatelů, a razantně zvýšila velikost zadané výstavní plochy, narostly obory stavebních materiálů a vytápění,“ sdělil Pavel Sehnal.

Veletrh slouží nejenom pro inspiraci koncovým stavebníkům, ale slouží i pro setkání zástupců firem, kteří zde mají jedinečnou možnost vzájemných setkání na jednom místě.

Pavel Sehnal zprostředkoval i zajímavou zahraniční zkušenost: „Před dvěma dny jsem se vrátil z veletrhu v Číně, tam jsme mohli pozorovat, že obor výstavnictví roste. Viděli jsme velká a nová výstaviště, která se stanou určitě svědkem mnohých významných jednání. Ačkoliv žijeme v době internetu a internet je velmi silné médium, osobní kontakty mezi lidmi jsou stále nenahraditelné. A to ve světě i v ČR.“

Letos se podle ředitele obchodního týmu veletrhu For Arch Martina Františka Přívětivého přihlásilo více vystavovatelů z oborů stavebních materiálů a vytápění. Právě stavební část veletrhů by pořadatelé rádi posílili, na příští rok tak chystají novinku. "Chceme se zaměřit na stavební hmoty, stavební chemii a stavební stroje. Pro ně uspořádáme vlastní nový veletrh For Stav," řekl Přívětivý.

Podle něj je veletrh obrázkem celého českého stavebnictví, kterému se po letech propadu opět daří. "To úzce souvisí s chutí vystavovatelů prezentovat se. S představením letošních novinek často čekali až na náš veletrh. Podle našich průzkumů je důvodem návštěvníků právě získat novinky a informovat se o aktuálních trendech," podotkl Přívětivý. Právě návštěvníků letos očekávají na 80.000. To by bylo o 5000 více než loni.

Redakce TZB-info i ESTAV.cz na veletrhu For Arch Praha 2015



Těšíme se na Vás. Pro Vaši pohodu jsme připravili na stánku internetpoint, kde si můžete připojit notebooky a u kávy si vyřídit urgentní maily nebo nabít své mobilní telefony.

Srdečně Vás zveme na veletrh, najdete nás na stánku G11 v hale 1.

Zítra For Arch 2015 pokračuje druhým dnem

Ve středu se uskuteční mimo jiné organizované schůzky českých a zahraničních firem Matchmaking FOR ARCH 2015, které mají umožnit českým dodavatelům navázat nové obchodní příležitostí. Společnost Rigips pořádá Školu suché výstavby. Ve výstavní hale číslo 6 proběhne Soutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO.

Organizátoři vyhlásí nejlepší exponát (technologii veletrhu) GRAND PRIX 2015 a nejpůsobivější expozici veletrhu TOP EXPO 2015.

Už druhým dnem bude pokračovat výstava Young Architect Award 2015 a jedinečná live show osmi architektů z atelieru de.fakto, které navrhují domy na výstavišti přímo ve výstavní hale.

 
 
Reklama