Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Redakce TZB-info a ESTAV.cz Vás zvou na veletrh For Arch Praha 2015

Portál ESTAV.cz oslaví své 1. narozeniny v nové historii projektem, který je přihlášen do soutěže GRAND PRIX FOR ARCH a konferencí o přírodních stavbách. Projekt Jak koupit bydlení je praktickým pomocníkem pro ty, kteří si chtějí pořídit byt nebo dům. Obsahuje otázky, které by měl zájemce položit, aby se dozvěděl nejen za kolik koupí, ale hlavně jak a za kolik bude bydlet.

JAK KOUPIT BYDLENÍ, pomocník z portálu ESTAV.cz

Pro zájemce o koupi bytu nebo domu připravila redakce ESTAV.cz praktickou příručku s texty a souborem otázek, které by měly při jednání o koupi bytu nebo domu zaznít.

"Nechceme jen nečinně přihlížet tomu, jak si lidé mnohdy kupují zajíce v pytli, tj. pořizují bydlení na základě adresy, a počítačové vizualizace. Tým odborníků nabízí veřejnosti soubor otázek, které pomohou získat relevantní informace o nemovitosti. Mohou tak nabídky lépe porovnat a získat obraz o tom, kolik je bude bydlení v budoucnu stát. Výběr bydlení je složitější proces než jen porovnání ceny a pěkného obrázku, chceme lidem pomoci jak nekupovat zajíce v pytli. Znalost odpovědí na připravené otázky ušetří řadu starostí a nepříjemných překvapení v budoucnu.“ říká Ing. Dagmar Kopačková PhD., ředitelka portálů ESTAV.cz a TZB-info.cz.

„Základními kritérii při výběru bydlení je odpovídající cena, lokalita, jasné právní vztahy a technický stav. Málokdo ale ví, kam se dívat a na co se prodávajícího před koupí ptát,“ přibližuje základní myšlenku projektu Ing. arch. Oldřich Rejl, vedoucí redaktor portálu ESTAV.cz.

Na projektu se podílel tým odborníků, kteří společně připravili více než 30 otázek k pozemku a okolí domu, architektuře, stavebnímu řešení, vodě, kanalizaci, plynu, větrání, elektru a vytápění nemovistosti. Získané odpovědi pomohou zájemcům lépe porovnat skutečnou budoucí kvalitu bydlení a lépe posoudit co se za danou cenu vlastně nabízí. Otázky jsou připraveny včetně prostoru pro poznámky a obrázky a zápisky mohou dále sloužit i jako podklad pro jednání s dalšími odborníky na rekonstrukci, inspekci nemovistosti apod.


  • celé téma JAK KOUPIT BYDLENÍ, které obsahuje nejen listy s otázkami, ale i cenové mapy a mnoho dalších informací například k financování bydlení.
Projekt JAK KOUPIT BYDLENÍ je přihlášen do soutěže GRAND PRIX FOR ARCH 2015

Konference "Zdravé bydlení a přírodní stavění"

Konferenci "Zdravé bydlení a přírodní stavění" pořádaná redakcí ESTAV.cz se koná v pátek 18. září 2015 na veletrhu For arch. Přinese zajímavá netradiční témata o stavění z přírodních materiálů, o designu interiéru na míru, o tom jak si dobře koupit bydlení a ukáže stavby ze slámy, nepálené hlíny a dřeva v praxi.
Na ESTAV.cz si u programu můžete stáhnout vstupenku zdarma, která platí na konferenci i pro celý veletrh.

Redakce TZB-info i ESTAV.cz na veletrhu For Arch Praha 2015



Těšíme se na Vás. Pro Vaši pohodu jsme připravili na stánku internetpoint, kde si můžete připojit notebooky a u kávy si vyřídit urgentní maily nebo nabít své mobilní telefony.

Srdečně Vás zveme na veletrh, najdete nás na stánku G11 v hale 1.

FOR ARCH Praha se koná 15. – 19. 9. 2015 (úterý – sobota) v PVA EXPO PRAHA v Letňanech každý den od 10.00 do 17.00 hodin.

 
 
Reklama