Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dřevostavby poskytnou příjemné klima i v horkém létě

Dřevostavba, na rozdíl od jiných typů konstrukcí se díky malé akumulační schopnosti dřeva rychle vyhřeje, ale i velmi rychle vychladne. V zimě tak ušetří finanční prostředky a v létě zpříjemní život.

Více informací zájemcům o dřevostavbu poskytne veletrh FOR ARCH konaný ve dnech 19. až 23. září 2017
Více informací zájemcům o dřevostavbu poskytne veletrh FOR ARCH konaný ve dnech 19. až 23. září 2017

Cihlové nebo betonové konstrukce v horkých letních dnech akumulují teplo. Tohoto naakumulovaného tepla nejsou díky svým fyzikálním vlastnostem schopné se zbavit v chladnějších nocích. U dřevěných domů tento nepříjemný jev ale díky nízké akumulační schopnosti dřeva odpadá. Již po několika hodinách dochází k příjemnému zchlazení celé stavby, a tím i interiéru.

Pokud chtějí majitelé dřevostaveb před případným vyhříváním nemovitost ještě lépe zabezpečit, je potřeba instalovat předokenní stínicí techniku nebo skleněné plochy chránit před přímým sluncem stavebními úpravami, jako je například přesah střechy či horního patra přes spodní. Největším problémem jsou zvláště velkorozměrové okenní plochy, kterou jsou orientované na jih, nebo jihozápad.

Ani dřevostavba, která má ze všech stavebních materiálů nejlepší vlastnosti obvodových materiálů, nedokáže zcela odolat extrémně dlouhým teplotám, které neklesají na příjemné hodnoty ani v noci. V takovém případě je nutné zabezpečit dům klimatizací.

Více informací poskytnou zájemcům o dřevostavbu společnosti, které budou své stavby, jako každý rok, prezentovat na mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH ve dnech 19. až 23. září 2017 v PVA EXPO PRAHA v Letňanech.

Redakce TZB-info vás zve na 2. ročník konference Požární bezpečnost staveb, která se koná 21. září v rámci veletrhu FOR ARCH

ONLINE PŘIHLÁŠKA



ABF, a.s.
logo ABF, a.s.

Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory výstav a veletrhů v České republice. Svými veletrhy vytváří prostředí pro prezentaci nejnovějších výrobků, technologií a služeb. Během doby se naše veletrhy staly místem pro ...

 
 
Reklama