Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Denní zpravodajství z veletrhů Bazény, sauny & spa - neděle

Dnes se naposledy otevřely brány 6. ročníku mezinárodního veletrhu BAZÉNY, SAUNY & SPA, nejprestižnějšího bazénového veletrhu v ČR s účastí zahraničních vystavovatelů a prezentací největších bazénových firem realizujících aquaparky, veřejné bazény, koupaliště a s prezentací firem z oblasti saun. V letošním roce je nově zařazena prezentace lázeňství. Další inspiraci bude možno načerpat až v roce 2013.

Pozvánka na dnešní den

Střípky z veletrhu

Generální ředitel ABF, a.s., Ing. Jaroslav Čížek, MBA, ocenil na letošním ročníku veletrhu Bazény, sauny, & spa zastoupení firem jak z oblasti privátních bazénů, saun, solárií, wellness a fittness, tak např. i nový trend dnešní doby – přírodní koupací jezírka, účast firem z oblasti veřejných bazénů, bazénových technologií a bazénové chemie i vybavení bazénových provozů a projektování.
A dodal: "Věřím, že jsme zde poskytli každému z vystavovatelů ty nejlepší podmínky k navázání kontaktů či uzavření obchodů a že si návštěvníci odnesou nejen mnoho inspirace, ale třeba i odborné rady a kontakty, které jim pomohou při řešení jejich projektů. Děkuji celému realizačnímu týmu, který se na přípravě veletrhu a festivalu podílel, a všem návštěvníkům a vystavovatelům přeji, ať je pro vás letošní veletržní ročník co nejúspěšnější."

V letošním ročníku překvapil i velký zájem o soutěž Bazén roku a Aquapark desetiletí, a to ze strany přihlašovatelů i návštěvníků veletrhu.

Souběžně s veletrhem Bazény, sauny & spa se koná také festival zdravého životního stylu For fitness & wellness, jehož patronkou je paní Olga Šípková.
Pokud zařizujete domácí posilovnu nebo saunu, hledáte osobního trenéra, individuální kondiční program, rady jak zdravě zhubnout, kterou masáž si vybrat pro své problémy se zády, jak můžete relaxovat a zapomenout na všední starosti a problémy, jistě zde naleznete odborníky a profesionální informace, které vám pomohou v cestě za dobrou fyzickou kondicí i psychickou pohodou, zkrátka napoví jak dosáhnout rovnováhy pro své tělo i duši.
Family Fitness Olgy Šípkové předvede exhibici sportovního aerobiku, zumby, bosu, step aerobiku a představí se také dětský klub Hopík, který nabízí různé sportovní aktivity pro děti všech věkových kategorií. Čekají vás i sportovní soutěže (kliky a sedy-lehy na stroji Gravity, nejlepší tanečník zumby, počet přeskoků na stepu za půl minuty atd.), ve kterých můžete vyhrát peněžní ceny nebo vybavení od firmy Nike.
Školicí institut Face Czech Academy vás prostřednictvím špičkových odborníků seznámí s novinkami z oblasti body&mind. Tato forma cvičení je stále více populární. Poutavý pro vás zcela nepochybně bude celodenní program na stánku Face - lekce bosu, flowin, port de bras. Kromě rychlých lekcí na hlavním pódiu budete mít příležitost vyzkoušet si také pomalejší formy cvičení.

Souběžně s veletrhem Bazény, sauny & spa se koná také mezinárodní veletrh golfového vybavení a turistiky GOLF SHOW.
Na výstavě se tradičně představují firmy s nabídkou golfového vybavení, oblečení, obuvi, doplňků, dále golfové simulátory, analyzátory švihu, zahradní technika a produkty na úpravu golfových ploch a další zajímavosti ze světa golfu. Doprovodný program - driving range, putting green, simulátory, ukázkové lekce golfu, soutěže.

Tematický výběr z tisku

Tepelné čerpadlo pro ohřev bazénové vody
Tepelná ztráta bazénu je poměrně velká, dokonce může klidně přesahovat i tepelnou ztrátu celého domu. Vytápět bazén plynem nebo elektrokotlem by vás proto přišlo hodně draho. Nejefektivnější a v dnešní době nejoblíbenější možnost ohřevu vody představují tepelná čerpadla, která za minimálních provozních nákladů umožňují prodloužení koupací sezony v kalendářním roce až na sedm měsíců. Díky relativně malým rozměrům je umístění jednodušší než například umístnění solárního panelu.
Po odborné montáži a zapojení tepelného čerpadla na konkrétní bazénovou technologii je majitel proškolen o údržbě. Bazénové tepelné čerpadlo nevyžaduje žádný zvláštní servis, jen je třeba před koncem sezony vypustit vodu z topného okruhu.
Pro bazény jsou nejlepší tepelná čerpadla systému vzduch/voda, která odebírají energii z teplého vzduchu a předávají ji bazénové vodě. Fungují i v zatažených dnech, a to od teploty +5 ° C. Aby tepelné čerpadlo dlouho a dobře sloužilo, je nutné dbát na správné chemické složení bazénové vody. Konkrétně je třeba hlídat hodnoty pH, množství volného chloru a obsah soli v bazénu.
Zdroj: Můj dům 16.2.2011

Děčín bude na začátku léta bez venkovního koupaliště
Město v areálu buduje druhý bazén a kvůli komplikacím se areál bude moci otevřít až na začátku července. Komplikace způsobilo komplikované podloží a podezření, že je prasklý starý bazén. Práce na novém nerezovém bazénu se loni zastavily poté, co se na stavbě objevila spodní voda. Někteří odborníci se domnívali, že může jít o vodu ze současného bazénu, který je hned v sousedství, ale toto podezření se nakonec nepotvrdilo. Právě probíhající práce na novém bazénu a úpravy terénu neumožní otevřít ani starý bazén. Výstavba nového bazénu v areálu koupaliště, které sousedí s děčínskou plaveckou halou, bude stát 98 milionů korun. Část je hrazena z evropských dotací, město bude muset z vlastních prostředků zaplatit 54 milionů.
Zdroj: ČTK 4.2.2011

Rekonstrukce školního bazénu bude pro Sokolov dražší
Město Sokolov v letošním roce zrekonstruuje bazén na 6. základní škole ve Švabinského ulici. Celkové náklady na rekonstrukci mají dosáhnout 10,9 milionu korun. Na opravy získalo město dotaci z evropských fondů, muselo však navýšit svou spoluúčast z původních 818 tisíc na 1,6 milionu, protože stát přestal přispívat na dotace z Regionálního operačního programu. Původně dotace z Regionálního operačního programu tvořily 85 procent nákladů, 7,5 procenta dával stát a 7,5 procenta žadatel. Nyní musejí žadatelé přispívat 15 procenty. I když to města stojí peníze navíc, 85procentní dotace je i tak výhodná.
Zdroj. ČTK 23.11.2010

Tipy na stánky

• PoolLockHala 2 - A 16 a
Bezpečnostní bazénové kryty PoolLock a PoolStar. Tepelná čerpadla Proteam a Green Heat Pump.

• Bumerang - zastřešení bazénů s.r.o.
Výroba zastřešení bazénů včetně bezkolejnicového provedení.

Technická řešení pro inspiraci

Antibakteriální sklo ničí mikroorganismy, jakmile přijdou do kontaktu s povrchem skla.

Účinek antibakteriálního skla je, stejně tak jako u mnoha jiných velkých objevů, velice prostý. Je založen na stříbře, o jehož antibakteriálních vlastnostech svědčí důkazy už z dob starého Říma. Důstojníci římské armády se vždy těšili lepšímu zdraví než pěchota a jedním z důvodů mohla být skutečnost, že římským důstojníkům bylo servírováno na stříbrném nádobí, zatímco pěchota jedla z obyčejných plechových talířů. Rozsáhlý výzkum zabývající se vlastnostmi stříbra jeho silný antibakteriální účinek Výrobní proces vyvinutý a patentovaný společností AGC Flat Glass Europe zahrnuje difuzi stříbrných iontů do vnějších vrstev skla: ionty reagují s bakteriemi, brání jejich metabolismu a narušují dělení buněk, čímž bakterie ničí. Dr. Jean Vanderpase z oddělení epidemiologie a nemocniční hygieny v nemocnici Brugmann v Bruselu tvrdí: „Už před začátkem výstavby si musíme uvědomit, že je potřeba použít materiály, které rozvoj bakterií omezují. Výzkumy ukazují, že stačí pouhých 5 vteřin dotyku a přenesete na sebe z kontaminovaného povrchu 99% přítomných bakterií. Antibakteriální sklo ničí 99,9% všech bakterií na povrchu. Díky této významné vlastnosti se stává dokonalým výrobkem pro aplikace s přísnými hygienickými nároky." Tj. i pro bazénové prostory a prostředí wellness a fitcenter.

  • Chromované madlo Kaldewei Pool-Griff vyčnívá 25 cm přes okraj vany a zaručuje tak bezpečný vstup do vanové lázně a výstup z ní. Je pohodlně uchopitelné z vně i vnitřku vany a elegantní polokruhová podpěra madla navíc slouží k odkládání ručníků. V kombinaci s koupelovou a sprchovou vanou z 3,5mm ocelového smaltu tak vzniká maximální stabilita a bezpečnost, kterou umějí ocenit jak děti, dospělí, tak rovněž i starší lidé.
  • Zvuk tlumící odpadní systém FRIAPHON s koncepcí protipožární ochrany. Vysoká protihluková ochrana a jednoduchá instalace. Odolný proti horké vodě a korozi, plně recyklovatelný domovní odpadní systém z vysoce jakostní umělé hmoty. Výborné hodnoty odhlučnění.





  • Sklápěcí sedátko Abu lifestyle sedátko pro sprchy, koupelny a lázeňské prostředí, masivní termoplastické sedátko s moderním designem. Nerozbitné, 10 let záruka na pevnost. Komfort sezení díky velké, ergonomicky tvarované sedací ploše. Bezhlučné sklápění pomocí sklápěcí automatiky. Snadná údržba – hladká a nepórovitá povrchová úprava. Skryté upevnění a montážní deska z nerezové oceli. Zatížitelné do 120 kg, plocha sedu 370 x 260 mm.

 
 
Reklama