Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Denní zpravodajství z veletrhů Bazény, sauny & spa - sobota

I o víkendu otevírá brány 6. ročník mezinárodního veletrhu BAZÉNY, SAUNY & SPA. Souběžně s veletrhem Bazény, sauny & spa se koná také mezinárodní veletrh golfového vybavení a turistiky GOLF SHOW a festival zdravého životního stylu For Fitness & Wellness.

Vítáme Vás na 6. ročníku mezinárodního veletrhu BAZÉNY, SAUNY & SPA, nejprestižnějším bazénovém veletrhu v ČR s účastí zahraničních vystavovatelů a prezentací největších bazénových firem realizujících aquaparky, veřejné bazény, koupaliště a s prezentací firem z oblasti saun. V letošním roce je nově zařazena prezentace lázeňství.

Oba dny víkendu se budou brány Veletržní areálu PVA v Letňanech otvírat již v 9.00. Základní vstupné je 100 Kč, zvýhodněné pro žáky, studenty, seniory a rodiny s dětmi.

Pozvánka na dnešní den

Souběžně s veletrhem Bazény, sauny & spa se koná také mezinárodní veletrh golfového vybavení a turistiky GOLF SHOW.
Na veletrhu GOLF SHOW se představují firmy, které nabízejí golfové vybavení, oblečení, obuv, simulátory, stroje na úpravu trávníků, ale i turistiku a další zajímavé produkty. Mezi vystavovateli nikdy nechyběli ani zástupci golfových hřišť a klubů. V roce 2006 vstoupila výstava GOLF SHOW do svého druhého desetiletí s novinkou. Vzhledem ke zvyšujícímu se počtu golfistů, a tedy i zájmu o golfovou turistiku, jsme se rozhodli pro výraznou změnu a zavedli novou sekci s názvem Golfová turistika v České republice. V této části výstavy prezentovali a nyní již tradičně prezentují své nabídky a služby zástupci golfových hřišť, areálů, blízkých či partnerských ubytovacích a lázeňských zařízení. Od roku 2009 je zavedena sekce INCENTIVE GOLF HOUSE s podtitulem incentivní, resp. motivační turistika s nabídkou pro firemní klientelu.
Doprovodný program - driving range, putting green, simulátory, ukázkové lekce golfu, soutěže.

Souběžně s veletrhem Bazény, sauny & spa se koná také festival zdravého životního stylu For Fitness & Wellness, jehož patronkou je paní Olga Šípková.
Family Fitness Olgy Šípkové předvede exhibici sportovního aerobiku, zumby, bosu, step aerobiku a představí se také dětský klub Hopík, který nabízí různé sportovní aktivity pro děti všech věkových kategorií. Čekají vás i sportovní soutěže (kliky a sedy-lehy na stroji Gravity, nejlepší tanečník zumby, počet přeskoků na stepu za půl minuty atd.), ve kterých můžete vyhrát peněžní ceny nebo vybavení od firmy Nike.

Tematický výběr z tisku

Koupací jezírko
Jezírka působí esteticky velmi pěkně, dobře zapadají do krajiny a velice zajímavě oživí každou zahradu. Jejich jedinou nevýhodou jsou poměrně značné nároky na plochu a na objem vytěžené zeminy. Jezírko se totiž nedá udělat moc malé.
Plocha 65-70 m2 je naprosté minimum, aby byl celý tento uměle vytvořený ekosystém dostatečně stabilní a měl požadované samočisticí schopnosti. Je to rovněž praktické minimum, aby se v jezírku dalo plavat - vzhledem k tomu, že polovinu plochy zabírá čisticí zóna s mokřadními rostlinami, zbývá na plavání něco přes 30 m2, což obnáší koupací část o velikosti cca 4 x 8 m.
Obě části se liší hloubkou. Koupací zóna je hluboká 2-2,5 m - jednak proto, aby se do jezírka dalo skákat, a dále kvůli vyššímu objemu vody, který zajistí větší stabilitu ekosystému. Čisticí zóna s mokřadními rostlinami je naproti tomu mělká, od 0 do 80 cm.
Přechod mezi oběma částmi se řeší různě, firma Biotop například používá modřínový rám, který působí jako jasný optický předěl a přitom ve vodě nepůsobí nijak rušivě. Modřínové dřevo navíc ve vodě dlouho vydrží. Horní hrana modřínového rámu je v hloubce 30-40 cm.
Rostliny se osazují tak, jak odpovídá jejich přirozeným nárokům: V nejhlubší části se umisťují lekníny a další hlubokovodní rostliny, pak nastupuje celé spektrum dostupných vodních rostlin a u břehu jsou zasazeny mokřadní rostliny. Celkem se používá asi 30 druhů rostlin, např. leknín, kosatec, orobinec, rákos, traviny atd.
Zdroj: www.tzb-info.cz

Liberec vybral stavební firmy, které pověří dostavbou bazénu a rekonstrukcí budovy městských lázní
Jména společností, které v soutěži uspěly, ani částku, za níž mají práce provést, zatím město nezveřejnilo. Učiní tak až poté, kdy dostanou tyto informace zastupitelé.
Náklady na přestavbu lázní by měly překročit 300 milionů korun, dostavba bazénu má podle dřívějších informací stát asi 140 milionů. Projekty mají být hrazeny z evropských zdrojů prostřednictvím integrovaného programu rozvoje města Lidové sady. Údajně jsou výsledné ceny nižší, než se předpokládalo.
O dostavbu bazénu projevili zájem čtyři uchazeči a dva z nich byli vyloučeni. Lázně chtěly rekonstruovat tři firmy. Hodnoticí komise zasedala několikrát a nabídky posuzovala asi dva měsíce. Obě stavby by prý měly začít ještě letos. Jisté pochyby panovaly o zadání, ale nízký počet zájemců, především u lázní, zdůvodňují někteří členové vedení města mimo jiné obtížností rekonstrukce.
Zdroj ČTK 2. 3. 2011

Francouzský bazén v činžovním domě
Jen málokdo by čekal, že uvnitř nenápadného činžovního domu v Praze-Nuslích se může skrývat plně vybavený plavecký bazén 7 x 3,5 metru s částečným zapuštěním do země. Řešení se podařilo najít především díky patentům společnosti Desjoyaux.
Koncept pojmenovaný příhodně jako "francouzský bazén" je totiž založen na bezpotrubní filtraci a stavbě pomocí ztraceného bednění. Kombinací těchto dvou technologií vznikne bazén, který nemá žádné potrubí ani otvory ve stěně. Filtraci i ohřev zajišťuje kompaktní jednotka bezpotrubní filtrace umístěná na hraně bazénu.
Při realizaci byl problém s omezeným přístupem úzkými dveřmi, což vyřešila konstrukce ztraceného bednění skládající se z úzkých plastových modulů. Z nich se sestaví libovolný tvar bazénu a vybetonováním vznikne železobetonový skelet s takřka neomezenou životností. Pak se do plastových modulů upevní tzv. liner, který tvoří vnitřní stěn. Odsáním vzduchu se docílí dokonalého přilnutí k železobetonové konstrukci.
Zdroj: Stavitel 10. 1. 2011.

Tipy na stánky

• Bazény Brandejský Hala 2 - C 2
Výroba a montáž bazénů fóliových, keramických, kompozitních, plastových. Zastřešení bazénů, lamelové zakrytí, bazénová technologie. Od návrhu až po realizaci.

• STAR BUILD s.r.o. Hala 2 - B 18
Projekty a realizace. Voda v zahradě: přírodní biotopy, přírodní koupaliště, zahradní jezírka, bazény, chovná zařízení, filtrační systémy přírodních koupališť a chovných zařízení. Rovné střechy a spodní stavby: hydroizolační systémy fóliové a živičné, zelené střechy včetně výsadby.

• KONTIS Praha s.r.o. Hala 2 - A 15
Výroba a prodej bazénů a zimních plachet na bazény.

• DYMA Hala 2 - A 16
Dodáváme vířivé vany, sauny a infrakabiny v široké paletě od základních až po nejluxusnější modely. Vedle nabídky privátních modelů nabízíme i komerční řady určené do nejnáročnějších wellness provozů, kde splňují veškeré hygienické normy.

Soutěže pro návštěvníky

Vstupenka poukázkou na vířivou vanu - přijďte vyhrát vířivou vanu od společnosti UnitedSpa!

Společnosti UnitedSpa a ABF pro všechny návštěvníky připravily lákavou soutěž. Na jednoho návštěvníka čeká vířivá vana od společnosti UnitedSpa v hodnotě 139 000 Kč! A jak se můžete do soutěže zapojit? Je to velmi jednoduché. Stačí si ve dnech 10. – 13. 3. 2011 zakoupit vstupenku na veletrh, vyplnit slosovatelný kupón a ten vhodit do osudí, které bude umístněno v expozici společnosti UnitedSpa. Expozice je umístněna v hale 6 pod číslem B23. Losování všech vhozených kupónů proběhne dne 13. 3. 2011 ve 14.30 hod. na uvedené expozici. Přejeme Vám mnoho příjemných zážitků v areálu PVA a mnoho štěstí v návštěvnické soutěži.

Let vrtulníkem a další ceny na GOLF SHOW 2011


- Fly for fun - slosování vizitek o let vrtulníkem a mnoho dalších soutěží různých vystavovatelů.
 
 
Reklama