Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová KMB BETA EFEKT

Dvoubarevná povrchová úprava střešní krytiny pro ty, kteří se chtějí odlišit

Se střechou je to jako s pokrývkou hlavy – krytina i vlasy významně poutají pozornost a zejména svým barevným provedením zásadně ovlivňují celkový vizuální dojem domu, resp. člověka. S tímto estetickým kritériem na paměti navrhli designéři společnosti KM Beta a.s. novou variantu povrchové úpravy betonových střešních tašek KMB BETA EFEKT.

Povrchovou úpravu EFEKT tvoří speciální trojitý akrylátový nástřik kombinující dva různé odstíny – podkladní višňovou a vrchní černou, což vytváří na povrchu zajímavý barevný efekt. Základní tašky i betonové střešní doplňky v povrchové úpravě EFEKT jsou dodávány na objednávku do 30 dnů.

Více na www.kmbeta.cz.

KMB BETA EFEKT tvarově vychází z nejprodávanějšího typu střešní krytiny s názvem KMB BETA, jejíž všechny přednosti a vylepšení si ponechala, takže po technologické stránce se jedná o první třídu mezi krytinami, nyní navíc s atraktivní barevnou úpravou pro ty, kteří chtějí vybočit z řady.

Jak získává taška efektní barevné provedení?

Základní barva střešních tašek se stříká na ještě nevytvrzenou, vylisovanou krytinu. Následuje 6 - 8 hodin vysychání ve vytvrzovací komoře a poté tašky procházejí dvěma tunely. Před prvním tunelem je čeká první barevný nástřik, a to podkladní barva (višňová). Po dokonalém vyschnutí a vytvrzení v prvním tunelu putují tašky směrem ke druhému tunelu.

Ještě před druhým tunelem je proveden nástřik efektních černých ploch, v tunelu pak barva opět vyschne. Dva tunely, kterými tašky při vysychání procházejí, zajišťují kvalitní vytvrzení akrylátových nástřiků zajišťují bezchybnou povrchovou úpravu.


Dodatečným povrchovým nástřikem jsou opatřeny i veškeré potřebné betonové doplňky. Celkové množství doplňků KM Beta dosahuje počtu 50 různých druhů. Díky nim lze profesionálně řešit nejen odvětrávání střechy, anténní prostupy, ale i technické detaily i těch nejnáročnějších střešních konstrukcí. V řešení doplňků má společnost KM BETA náskok, díky propracovaným betonovým prvkům, které životnost střešního pláště prodlužují až na 100 let. Obvyklé plastové doplňky totiž zpravidla vydrží několikanásobně kratší dobu.

Střešní krytina KMB BETA je nejžádanější profilovanou betonovou střešní krytinou od společnosti KM Beta a.s. Podobně jako ostatní krytiny KM Beta je vyráběna z prvotřídních surovin, především z vysoce kvalitního křemičitého písku z lokality zvané "Moravská Sahara". Střešní taška KMB BETA se těší dlouhodobě důvěře jak architektů a projektantů, tak pokrývačů i samotných stavebníků. KMB BETA vyniká nižší hmotností, avšak při zachování vysoké pevnosti. Je vysoce odolná proti zatékání a vzlínání vody. Díky zvýšené vodní drážce totiž, při správné pokládce, nemá voda naprosto žádnou šanci dostat se do střešní konstrukce. Střešní taška KMB BETA má rozměry 420x331 mm, krycí šířku 301 mm, krycí délku 320 - 340 mm. Pokládá se na laťování s roztečemi 320 - 340 mm (dle střešního sklonu, viz. technická příručka na www.kmbeta.cz). Je vhodná pro sklon střechy 12 - 90°, použití není omezeno nadmořskou výškou. Taška vyniká nízkou nasákavostí (max. 9%) a dokonalou mrazuvzdorností (25 cyklů).

Povrchové úpravy

Kvalitní povrchové úpravy tašek zajišťují jejich dlouhou životnost, rovnoměrnou barevnost v celé ploše a barevnou stálost. Zákazník si nyní může vybírat již ze čtyř možností:

Standard - probarvený beton bez povrchové úpravy,
Elegant - dvojitý akrylátový nástřik,
Briliant - speciální dvojitý nástřik s leskem,
EFEKT - trojitý akrylátový nástřik vytvářející barevný efekt. Kombinace barev je višňová a černá.

 
 
Reklama