Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tipy na stánky - Stavební veletrhy Brno 2011 (II)

Následující přehled zajímavostí vybírá z nabídky veletržních stánků letošních Stavebních veletrhů v Brně.


Výrobky společnosti FENIX na SHK Správná montáž okna - investice, která se vyplatí
Ytong si pro veletrh IBF přichystal řadu novinek Schiedel na IBF potvrdí svůj technologický náskok
Tepelná čerpadla NIBE pro zdravé a příjemné klima v domě Novinky značky Protherm
Buderus - Teplo je náš živel CIKO představuje nový komínový systém CIKO® PRAKTIK
Pozvánka STIEBEL ELTRON na SHK Atmos - Novinky pro rok 2011
Společnost Regulus Vás zve na SHK Brno REHAU na IBF
Navštivte stánek Danfoss na výstavě SHK Brno Navštivte expozici CEMEX na Stavebním veletrhu IBF
VELOX-WERK s.r.o. na IBF 2011 KM Beta představí novinky i stávající materiály



Výrobky společnosti FENIX
FENIX Trading spol. s r.o.
Hala F, stánek č. 075

Vážení zákazníci, vážení obchodní partneři, dovolte nám pozvat Vás co nejsrdečněji do své expozice na 12. mezinárodní veletrh technických zařízení budov SHK, který je součástí již 16. ročníku mezinárodního stavebního veletrhu IBF. Veletrh je jako obvykle konán v areálu brněnského výstaviště BVV a to v tradičním jarním termínu od 12. do 16. dubna 2011. S potěšením Vám představíme naše výrobky a rádi zodpovíme Vaše dotazy, nebo poradíme s Vaší aplikací.

nahoru



Správná montáž okna - investice, která se vyplatí
Tremco illbruck s.r.o.
pavilon V, stánek 060

V rámci letošního tématu brněnského stavebního veletrhu - Energeticky úsporné stavění / úspory energií můžete ve dnech 12. - 16. dubna navštívit stánek společnosti Tremco illbruck, výrobce sofistikovaných těsnicích systémů. Naleznete jen v pavilonu V, číslo stánku 060.

Přestože je dlouhodobou zkušeností ověřené, že ke správné montáži okna jen pěna nestačí, stále mnoho montážních firem tuto skutečnost ignoruje, neohlíží se reklamace svých zákazníků, kteří se pak potýkají plísněmi, trhlinami v připojovací spáře a následným únikem tepla, a používá nadále špatný druh montáže oken bez použití kompletního okenního systému.

Přijďte se na náš stánek podívat, co vše obnáší správná montáž okna, a jakou kvalitu je třeba vyžadovat, abyste předešly následným (často již zpětně neřešitelným) problémům.

Čeká zde na Vás také představení novinky v oblasti těsnění připojovací spáry - unikátní pásky illmod Trio+, druhé generace léty ověřené multifunkční pásky pro všechny druhy spár. Stejně jako každý rok na Vás i letos čekají odborníci, kteří Vám poradí nejen v oblasti správné montáže okna, ale také v oblasti zateplování nebo těsnění fasád.

Koncern Tremco illbruck je už 80 let vedoucím producentem sofistikovaných těsnicích systémů. Je průkopníkem celé řady technologií a zejména v oblasti průmyslových těsnění určuje celosvětový standart. V České republice se mj. věnuje vzdělávání veřejnosti v oblasti správné montáže okna, a je provozovatelem webu www.montazokna.cz.

nahoru



Ytong si pro veletrh IBF přichystal řadu novinek
Xella CZ, s.r.o.
Hala A2, stánek č. 036

Společnost Xella CZ vás ve dnech 12. - 16. 4. srdečně zve na brněnské výstaviště, kde bude v rámci veletrhu IBF 2011 prezentovat své novinky v sortimentu a koncept energetických úspor s pórobetonem Ytong. Stavebníkům rodinných domů představí aktuální kampaň "Nejvýhodnější nabídka", která v sobě zahrnuje výhodný balíček služeb a prémiových produktů za výjimečnou cenu.

Neodolatelná nabídka pro každého stavebníka

"Na letošním veletrhu IBF se budeme snažit jako každý rok představit to nejzajímavější, s čím chceme oslovit zákazníky v průběhu roku. Naším hlavním lákadlem pro všechny stavebníky je kampaň "Nejvýhodnější nabídka". V rámci ní zdarma zpracujeme každému zákazníkovi podle jeho projektu kalkulaci na stavební systém Ytong, doporučíme mu nejvýhodnější řešení pro obvodové stěny a nabídneme celou řadu užitečných služeb, které mu usnadní a zkvalitní průběh stavby," říká marketingová ředitelka společnosti Xella CZ Ivana Havlíčková. Nejvýhodnější nabídku Ytong každému zákazníkovi vypracuje na základě donesené nebo zaslané projektové dokumentace, která bude obsahovat všechny okótované půdorysy, řezy a pohledy.

Dům, který vyhřejete vlastním tělem

Také v letošním roce se výrobce pórobetonu Ytong chystá svým zákazníkům představit jako lídr v oblasti energeticky úsporného stavění. Na rostoucí poptávku po nízkoenergetických a pasivních domech zareagoval svou novou reklamní kampaní: "Využili jsme v ní převratný koncept fungování pasivních domů, které jsou díky nejkvalitnějším stavebním technologiím nezávislé na externích zdrojích a s větší či menší nadsázkou lze říci, že se dají vyhřát lidským tělem. Ytong má ve svém sortimentu systémové řešení pro pasivní domy, které nad ostatními vyniká životností, odolností a výjimečným komfortem v zimě a v létě. Nasazením kampaně mimo jiné říkáme: nejde o extrémní řešení pro ekologické nadšence, ale nevyhnutelný trend, ke kterému spěje celá evropská výstavba. Za deset patnáct let budou pasivní domy normou," vysvětluje Ivana Havlíčková.

Energeticky úsporné a nízkoenergetické domy Ytong stále na výsluní

Podle očekávání ale pasivní domy i nadále zůstanou jen okrajovou záležitostí a největší popularitě se u českých stavebníků budou pořád těšit energeticky úsporné a nízkoenergetické domy Ytong. "V kontextu současné výstavby se stále jedná o řešení s výjimečně úsporným energetickým standardem, která s dostatečnou rezervou překračují požadavky současných norem," doplňuje Havlíčková.

Bohatý program pro odborníky i studenty odborných škol

Na své si na stavebním veletrhu přijde i odborná veřejnost. Výrobce se v Brně chystá představit svou letošní novinku v sortimentu, tvárnici třídy P6 pro bytové domy. Na odborníky rovněž čeká prezentace unikátních tepelněizolačních desek Ytong Multipor, které nabízejí široké spektrum využití v oblasti tepelných izolací a vápenopískových tvárnic Silka pro řešení akustických a nosných stěn.

Na veletrhu bude také představeno v pořadí již druhé, aktualizované vydání odborné publikace Statika, které obsahuje nejnovější výpočty a normy.

A konečně ani v letošním roce nebude na veletrhu chybět prestižní Studentská soutěž Xella. V den zahájení IBF předají zástupci společnosti Xella CZ a Xella Slovensko ceny vítězům letošního ročníku.

Stánek společnosti Xella CZ s číslem 036 se bude jako tradičně nacházet v pavilonu A2. Návštěvníci si zde budou moci denně od 9 do 18 hodin na vlastní oči prohlédnout a osahat veškerý materiál Ytong a pod vedením zkušených Ytong mistrů vyzkoušet, jak se s ním jednoduše pracuje.

nahoru



Schiedel na IBF potvrdí svůj technologický náskok
Schiedel, s.r.o.
pavilon V, stánek č. 075

Společnost Schiedel, přední český výrobce komínových systémů, vás ve dnech 12. - 16. 4. srdečně zve na brněnské výstaviště, kde bude v rámci veletrhu IBF 2011 prezentovat své technologické novinky, ojedinělý prodejní koncept a klientský servis. Na své si na veletrhu přijdou obchodní partneři, odborná veřejnost i koncoví zákazníci.

Veletrh podle očekávání opět opanuje zájem o energeticky šetrné stavební technologie. Také na stánku společnosti Schiedel návštěvníci naleznou produkty vhodné pro nízkoenergetické a pasivní domy. Nejnáročnějším zákazníkům odborníci značky Schiedel představí unikátní komínový systém Schiedel Absolut - komín, který má na rozdíl od jiných systémových komínů tepelnou izolaci integrovanou do betonových tvárnic a díky nepropustné tenkostěnné vložce nepotřebuje tzv. zadní odvětrání. Jeho konstrukce odstraňuje tepelné mosty a eliminuje celkové tepelné ztráty na minimum.

Hlavním lákadlem pro návštěvníky stánku společnosti Schiedel bezesporu bude kompletní sada komínu Uni***Plus Komplet. Výrobce ji v letošním roce uvedl na trh za výjimečnou cenu 23 900,-Kč, která je shodná pro všechny koncové zákazníky. Na stánku budou nová balení komínu v jednom k vidění, návštěvníci si mohou obsah sady prohlédnout a jednotlivé komponenty detailněji prozkoumat.

Majitelům domů, kterým komín chybí, odborníci Schiedelu představí fasádní nerezový komín Schiedel, který je nyní dostupný na klíč ve společném projektu partnerů výrobce, společnosti Romotop a Modré pyramidy. Schiedel zákazníkům zajistí materiál a montáž komínu, Romotop dodá kvalitní krbová kamna, Modrá pyramida umožní financovat celý záměr pomocí rychloúvěru.

I v letošním roce se Schiedel rozhodl využít největšího svátku ve stavebním odvětví pro uspořádání tiskové konference. Novináře i širší veřejnost na ní seznámí nejen se svými technologickými úspěchy, ale jako každý rok zde vyhlásí vítěze 4. ročníku studentské soutěže Můj rodinný dům. Tisková konference se uskuteční ve čtvrtek 14. dubna od 11:00 v sále Press Center v pavilónu E.

Stánek společnosti Schiedel naleznete v pavilonu V, číslo stánku 075.

nahoru



Tepelná čerpadla NIBE pro zdravé a příjemné klima v domě
Nibe Energy Systems CZ
Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o
pavilon F, stánek č. 008

Ve špatně větraných budovách dochází k hromadění vlhkosti, plísní, prachu, pachů i různých dalších alergenů, které mají negativní vliv na zdraví. Švédská firma Nibe Energy Systems ví, jak tyto problémy překonat. Řízeným větráním se zpětným ziskem tepla pomocí tepelného čerpadla.

Pro nízkoenergetické a pasivní domy jsou určena například tepelná čerpadla NIBE F370 a NIBE F470, která jsou novinkou letošního roku. Zajistí větrání podle vašich potřeb a energii získanou z teplého odpadního vzduchu využijí pro vytápění a ohřev vody. Tepelné čerpadlo má integrovaný nerezový ohřívač vody o objemu 170 litrů, doplňkový elektrokotel, energeticky úsporné oběhové čerpadlo a inteligentní řídící systém. Předností je snadná instalace, možnost časového programování podle potřeb rodiny, dálkové ovládání pomocí GSM i barevný displej s mnoha uživatelskými funkcemi. Instalací takového tepelného čerpadla nejen získáte příjemné a hlavně zdravé prostředí ve svém domě, ale můžete ušetřit 6500 až 9300 kWh za rok a to už stojí za to požádat o konzultaci naše techniky. Nabídnou vám nejen ventilační teplená čerpadla, ale i tepelná čerpadla země - voda nebo vzduch - voda a poradí vám s výběrem nejlepšího řešení pro váš dům.

 

Přijďte se zeptat jak můžete ušetřit náklady na vytápění a ohřev vody a ještě přispět ke snížení emisí CO2. Představíme vám to nejlepší co je na trhu, protože švédská firma Nibe má víc jak třicetiletou zkušenost s vývojem a výrobou tepelných čerpadel.

nahoru



Novinky značky Protherm
Vaillant Group Czech s.r.o. (zn. PROTHERM)
pavilon F, stánek č. 024

Tímto Vás zveme k návštevě stánku č. 024 v pavilonu F na veletrhu SHK Brno, kde Vám představíme nejednu novinku značky Protherm. Jednou z novinek je solární sestava HelioSet jako efektivní systém pro přípravu teplé vody s jednoduchou instalací.

nahoru



Buderus - teplo je náš živel
Bosch Termotechnika s.r.o. , obchodní divize Buderus
pavilon F, stánek č. 013

Srdečně Vás zveme na 12. ročník mezinárodního veletrhu technických zařízení budov.

Nejnovější trendy v oblasti sanitární techniky a interiérů koupelen, ale prezentují se tu rovněž výrobci a dodavatelé vytápěcí techniky, vzduchotechniky a klimatizací, armatur, potrubí, čerpadel, alternativní zdroje vytápění a dalších technických zařízení v budovách. Dále jsou pod tento projekt zahrnuty spolu s projektem ELEKTRO nomenklatury z oblasti elektroinstalací a osvětlovací techniky.

Veletrh se koná ve dnech 12. - 16. dubna 2011 na Výstavišti v Brně.

Bosch Termotechnika s.r.o., obchodní divize Buderus se na všechny své návštěvníky těší na stánku č. 013 v pavilonu F.

nahoru



CIKO představuje nový komínový systém CIKO® PRAKTIK
CIKO s.r.o.
pavilon V, stánek 089

Komínový systém CIKO® PRAKTIK je nejvýznamnější novinkou v sortimentu českého výrobce komínových systémů CIKO (CIHELNÉ KOMÍNY) pro rok 2011. Tento systém je určen pro všechny druhy paliv a všechny druhy spotřebičů s přirozeným nebo nuceným odvodem spalin.

Základ systému tvoří tepelně izolované nerezové vložky a broušené cihelné tvarovky obvodového pláště. Jedná se tedy o třívrstvý komínový systém se zadním odvětráním, které je pro spolehlivou funkci komína důležité a pro komíny CIKO charakteristické.

Vnitřní nerezové vložky jsou dodávány v tloušťce stěny 0,6mm nebo 1mm. Vzniklý komínový průduch odolává teplotám do 600°C, je tedy vhodný k odvodu spalin od všech typů podtlakových spotřebičů na všechny druhy paliv. Pro přetlakové spotřebiče jsou nerezové vložky doplněny těsněním certifikovaným pro provoz do 200°C (plynové kondenzační a turbokotle).

Vnitřní průměry vložek se prodávají ve čtyřech provedení - 130 mm, 160 mm, 180 mm a 200 mm.

Komínový systém CIKO® PRAKTIK je tak zajímavou volbou umožňující připojení široké škály spotřebičů. Mimoto se vyznačuje vysokou mechanickou odolností vnitřních nerezových vložek a také rychlou a jednoduchou montáží.

Rádi Vás přivítáme na našem stánku č. 089 v pavilonu V a představíme Vám všechny novinky v našem sortimentu.

nahoru



Pozvánka STIEBEL ELTRON na SHK
STIEBEL ELTRON spol. s r.o.
pavilon F, stánek 5A13

Srdečně Vás zveme na návštěvu naší expozice na výstavišti BVV, v hale F, stánek 5A13, kde Vám rádi představíme přístroje na vytápění a ohřev vody značek STIEBEL ELTRON, AEG Haustechnik, TATRAMAT a DE DIETRICH v termínu 12. - 16. 4. 2011.

Široký sortiment ohřívačů vody, přístrojů na vytápění, topných kabelů a rohoží, tepelných čerpadel, ventilačních jednotek, solárních systémů a kondenzační kotlů Vám nabízí komfortní řešení pro každou situaci a zároveň i všestranné možnosti snížit Vaše náklady na energie.

Úsporu Vám přinese naše nabídka akčních solárních setů.

Těšíme se na Vaši návštěvu

nahoru



Novinky pro rok 2011
ATMOS, JAROSLAV CANKAŘ a SYN
pavilon F, stánek 054

Automatické kotle ATMOS na pelety D14P, D21P a D25P pro každý rodinný dům.

Jedná se o jedny z nejmenších a zároveň nejmodernější kotlů na trhu na spalování pelet určeny pro širokou veřejnost. Kotle jsou cenově velmi výhodné oproti konkurenci. Např. kotel D21P s hořákem A25, dopravníkem 1,5m a zásobníkem na 1 týden o objemu 500 1itrů vychází na 55 500Kč bez DPH.

Kotle jsou konstruovány tak, že hořák můžeme umístit podle dispozice v kotelně z levé nebo pravé strany a zároveň si zvolit délku dopravníku a velikost zásobníku. Těleso kotlů je vyrobeno jako svařenec z ocelových plechů o síle 6-3 mm. Tvoří je spalovací komora, která je ve vrchní části osazena třítrubkovým výměníkem pro vysokou účinnost přes 90% a kvalitní spalování. Spalování je řízeno elektronickou regulací s automatickým zapalováním paliva. Vše tedy funguje automaticky s maximálním komfortem. Kotle je možné dovybavit automatickým odvodem popela s přídavnými popelníky o různých velikostech.

Kotel ATMOS s úpravou pro hořák ve vrchních dvířkách

Teplovodní kotle ATMOS s úpravou pro zabudování hořáku do vrchních dvířek zplynovacího kotle jsou určeny pro komfortní vytápění rodinných domů, chalup a ostatních objektů peletami kusovým dřevem, dřevěnými briketami a dalšímí palivy podle druhu kotle. K topení používáme suché kusové dřevo a kvalitní dřevěné pelety o průměru 6 až 8 mm.

Délka a velikost paliva je různá podle typu kotle viz. návod ke konkrétnímu zplynovacímu kotli.

Úpravu a zabudování hořáku do vrchních dvířek je možné provést u jakéhokoliv zplynovacího kotle ATMOS vybaveného odtahovým ventilátorem do výkonu 40kW. Kromě typů kotlů DCxxGS, DCxxGSX. Přestavba spočívá v tom, že původní vrchní dvířka kotle jsou zaměněna za dvířka s otvorem umožňující osazení hořáku na pelety ATMOS A25. Pro tyto účely je vytvořena speciální sada pro přestavbu.

Vedle kotle je posazen zásobník na pelety o potřebném objemu, lze buď 250, 500 nebo 1000l. Mezi hořákem a zásobníkem paliva je šnekový dopravník o délce 2m nebo 2,5 m, který zajišťuje pravidelné dávkování paliva do spalovací komory hořáku. Mezi šnekovým dopravníkem a hořákem je průhledná propojovací hadice.

nahoru



Společnost Regulus Vás zve na SHK Brno
REGULUS spol. s r. o.
pavilon F, stánek 025

Datum: 12.-16. 4. 2011
Místo: SHK Brno - Výstaviště
GPS: 49°11'18.08"N; 16°35'8.26"E
Otevírací doba veletrhu: denně 9.00 - 18.00 hod, poslední den do 17.00 hod

Společnost Regulus je ryze česká firma působící na trhu již od roku 1992. Zabýváme se mj. tepelnými čerpadly, solárními systémy a větráním s rekuperací tepla.

Naše tepelná čerpadla CTC vynikají vysokou účinností a nízkou hlučností. Kvalitní technické provedení těchto švédských výrobků garantuje bezporuchový chod po mnoho let. Díky našim dlouholetým zkušenostem se solárními systémy a také s kombinacemi tepelných čerpadel se solárními systémy jsme se stali dominantní firmou na trhu topenářské techniky s výrobky využívajícími obnovitelné zdroje energie.

Přijďte nás navštívit na mezinárodní veletrh technických zařízení budov SHK Brno, který probíhá ve dnech 12. - 16. 4. 2011. Náš stánek naleznete v hale F. Představíme Vám solární systémy, moderní tepelná čerpadla, centrální rekuperační jednotky a akční sestavy společně s dalšími výrobky.

Mezi exponáty budou vystaveny:

  • Sestavy se solárními systémy využívající moderní sluneční kolektory KPG 1, sloužící k přípravě teplé vody a přitápění pro domácnosti
  • Solární sestavy s krbovými vložkami se zabudovanými teplovodními výměníky, umožňující připojení slunečních kolektorů pro ohřev teplé vody.
  • Systémy odkouření plynových kondenzačních kotlů a kotlů s nuceným odtahem spalin. Mezi novinkami se i objeví systémy pro odkouření kaskád plynových kondenzačních kotlů.
  • Čerpadlová termostatická skupina THERMOVAR LK 810, pro řízení minimální teploty vratné větve kotlů na tuhá paliva.
  • Nová řada expanzních nádob na pitnou vodu s výměnnou membránou.
  • Inteligentní regulátor IR12 - IR12- Je schopen řídit až tři tepelná čerpadla CTC v kaskádě, ohřev TV a solární systém. Součástí regulátoru je internetový webserver.
  • Termostatický ventil TSV3 na regulaci teploty zpátečky ke kotlům na tuhá paliva.
  • Zásobník 120l s integrovaným výměníkem 1,2m2.

K dispozici Vám budou naši odborníci, se kterými budete moci konzultovat výhody a nevýhody využití alternativních způsobů vytápění a možnost získání státních dotací na výrobky značky Regulus.

nahoru



REHAU na IBF
REHAU, s.r.o.
venkovní plocha F 003

Vážené dámy a pánové,

stále více majitelů a uživatelů rodinných domů i jiných nemovitostí začíná pociťovat potřebu odpovědi nejen na výši úhrady za stále se zvyšující ceny energií, ale hlavně zda existují účinná úsporná řešení.

Investice do úspor se vyplatí!

Firma REHAU pro Vás připravila v rámci brněnského veletrhu od 12. do 16. dubna 2011 neobvyklou expozici energeticky úsporných systémů a technologií pro bydlení. Na výstavní ploše o 50m2, venkovní plocha F 003, naleznete systémy pro geotermii, tepelná čerpadla, systémy pro podlahové vytápění/chlazení a solární technologie. Prostřednictvím vystavených exponátů, modulů a dotykových displejů Vám nabídneme řadu užitečných informací o jedinečném uceleném systému REHAU - účinném řešení pro pohodlné "zelené" bydlení.

Při osobní návštěvě se Vám budou věnovat naši poradci a poskytneme Vám i kompletní projektovou a technickou podporu.
Při rychlém rozhodování na Vás čeká slevový kupón.

REHAU BAU - VÁŠ SPOLEHLIVÝ PARTNER.

nahoru



Navštivte náš stánek na výstavě SHK Brno v termínu od 12.4. do 16.4.
DANFOSS, s. r. o.
Pavilon F, stánek č. 062

Danfoss - divize tepelné techniky

  • Nabízíme komplexní řešení systému vytápění
  • Navrhneme Vám řešení přímo na míru
  • Nabízíme Vám kvalitní a spolehlivé výrobky díky naší dlouholeté zkušenosti
  • Elektrické podlahové vytápění
  • Termostatické hlavice, ventily a šroubení
  • Novinka systém living by Danfoss

living by Danfoss je vynikající bezdrátový řídící a regulační systém pro rodinné domy a rezidenční budovy. Z jednoho místa může uživatel bezdrátově řídit žádanou teplotu v jednotlivých místnostech prostřednictvím bezdrátových termostatických hlavic-TRV, může regulovat i smyčky vodního i elektrického podlahového vytápění a také časově spínat a vypínat i jiné el. spotřebiče.

Danfoss Link CC může bezdrátově regulovat až 50 jednotek, z toho může být až 30 hlavic living connect.
Danfoss Link CC je otevřený systém a je průběžně zdokonalován a doplňován o další prvky.
Bezdrátový systém je konstruován s dosahem 30m, s použitím přenašečů signálu až 120 m.
Napájení řídící jednotky 230V, napájení termostatických hlavic 2ks AA-alkalických tužkových baterií.
Při výměně starších TRV za Danfoss Link+ living connect lze uspořit až 23% nákladů na energii.

nahoru



Navštivte expozici CEMEX na Stavebním veletrhu IBF v Brně
CEMEX Czech Republic, s.r.o.
Pavilon A1, stánek č. 016

CEMEX představí své speciální produkty od základů po střechu na největším stavebním veletrhu ve střední a východní Evropě, který se koná od 12. do 16. dubna na Výstavišti Brno. Navštívit nás můžete v hale A1,stánek číslo 016.

Odborníci CEMEXu vám poradí jak rychle a snadno připravit základy domu, jak lze udělat absolutně rovnou podlahu během jednoho odpoledne nebo vám předvedou stavební akademií oceněný produkt CemLevel určený pro všechny typy vnitřních podlahových ploch a vymývaný beton Granisol vhodný na velké plochy.

Těšíme se na setkání s Vámi!

nahoru



Co si pro Vás nachystala na veletrh IBF 2011 společnost VELOX-WERK s.r.o.?
VELOX - WERK s.r.o.
Pavilon A2, stánek č. 017

Společnost VELOX-WERK s.r.o. vás ve dnech 12. 4. - 16. 4. srdečně zve na své stánky v rámci veletrhu IBF 2011.

Hlavní stánek VELOXu naleznete, stejně jako v předcházejících letech, v pavilonu A2, na stánku č. 17. Zde se budete moci osobně seznámit s veškerými produkty VELOX, které se dají ve stručnosti shrnout do tří kategorií: ztracené bednění ze štěpkocementových desek pro kompletní hrubou stavbu rodinných domů, bytových domů, občanských objektů počínaje obchodními stavbami, administrativními budovami přes školy, sportovní centra, hotely dále protihluková opatření a doplňkové produkty.

Základním prvkem univerzálních stavebních systémů VELOX je štěpkocementová deska VELOX, jejíž výchozí surovinou je kulatina jehličnatého dřeva, dalšími komponenty jsou cement zajišťující pevnost a soudržnost desek a roztok vodního skla, který stabilizuje desky proti vlhkosti a zvyšuje jejich odolnost proti plísním a hlodavcům.

Mezi hlavní výhody stavebního systému VELOX patří:

  • Vynikající tepelně izolační vlastnosti (R=3,53 až 6,31 m2K.W-1 v závislosti na požadované tloušťce izolace - polystyrenu)
  • Vynikající statické vlastnosti zajišťuje masivní a stabilní monolitická konstrukce, vyplněná 15 cm nosným betonovým jádrem, která systém předurčuje i pro využití v oblastech s málo únosnou zeminou a zvýšeným nebezpečím sedání či zemětřesení.
  • Vysoká tepelná akumulace, která je asi 7x vyšší než u klasických materiálů a asi 22x vyšší než u plynosilikátů. V parném létě oceníte příjemný chládek uvnitř domu bez nákladné klimatizace a v mrazivé zimě nízké náklady na vytápění.
  • Minimální plochy tepelných mostů - pouhých 0,015 % z plochy stěn.
  • Výborné zvukově izolační vlastnosti desek se využívají i při výstavbě protihlukových stěn na dálnicích i železnicích.
  • Přírodní materiál desek VELOX vytváří uvnitř domu příjemné klima.

Na všechny vaše otázky Vám na tomto stánku rád odpoví tým odborníků složený se zástupců společnosti VELOX a partnerských stavebních a obchodních firem VELOX Mikulov a HOFFMANN. Firma Hoffman, která získala v tomto roce ocenění TOP DŮM 2011 v pasivním energetickém standardu za projekt domu LIME 20, představí na IBF nový katalog rodinných domů ze systému VELOX.

Novinkou pro tento rok bude komplexní stavební systém NATUR-BLOCK, jehož základem není deska VELOX, nýbrž tvárnice. NATUR-BLOCK je vhodný nejen pro stavbu rodinných a bytových domů, ale jeho využití jistě ocení i stavební firmy realizující výstavbu občanských objektů např. administrativních budov, škol, sportovních center, průmyslových či zemědělských staveb. Díky výborným zvukově izolačním vlastnostem se dá úspěšně použít i na výstavbu protihlukových stěn.

Tomuto produktu bude věnován samostatný stánek, který naleznete taktéž v pavilonu A2, ale pod č. 41, kde si budete moci sami prohlédnout kompletní sortiment tvárnic NATUR-BLOCK včetně stropní konstrukce.

"Návštěvníci si mohou tvárnice prohlédnout, zkusit si jejich malou hmotnost či si vyzkoušet, jak snadné je s tímto produktem postavit metr stěny. Každý kdo se rozhodne do této aktivity zapojit, dostane osvěžující odměnu," říká vedoucí prodeje Pavel Frydrych.

Hlavní výhody komplexního stavebního systému NATUR-BLOCK

  • Úspora nákladů! S NATUR-BLOCKem stavíte rychle, levně a téměř bez odpadu.
  • Výborná zvuková izolace! Kombinace dřeva a betonového jádra poskytuje nadstandartní ochranu před obtěžujícími ruchy zvenčí.
  • Výborná tepelná izolace! Díky použití různorodých materiálů ve stěnové konstrukci poskytuje NATUR-BLOCK výbornou tepelnou izolaci i akumulaci, která Vám zajistí po celý rok velmi příjemné klima - v zimě teploučko a v létě chládek.
  • Bezpečnější bydlení! Masivní betonové jádro, kterým se NATUR-BLOCK vyplňuje, zajišťuje vysokou odolnost stavby i při zatížení mimořádného charakteru jako jsou záplavy, sesuvy půdy či zemětřesení. Vyloučeno je také praskání stěn a trhliny ve zdivu.
  • Zdravější životní prostředí! Pro svou porézní strukturu umožňuje NATUR-BLOCK bezproblémovou výměnu vlhkosti, akumuluje teplo a přesto je propustný, stavba dýchá.

"Na našem stánku je zkrátka vítaný každý návštěvník, od těch, kteří už mají z našeho systému postaveno až po ty, kteří se chystají stavět a touží mít kvalitně postavený dům s dobrými izolačními vlastnostmi či se jen chtějí dozvědět informace z oblasti nízkoenergetických staveb," dodává Pavel Frydrych.

nahoru



KM Beta představí novinky i stávající materiály
KM Beta, a.s.
Pavilon A2

Také v letošním roce si Vás společnost KM Beta a.s., největší český výrobce betonové střešní krytiny, vápenopískového a páleného zdiva, dovoluje srdečně pozvat na Stavební veletrhy v Brně, které se konají ve dnech 12. - 16. 4. 2011. Každý den získá prvních padesát návštěvníků stánku KM Beta dárek! Pozor: Veletržní sleva na základní krytinu KM BETA - 30 %!

Stánek KM Beta v pavilonu A2 určitě nepřehlédnete. Na první pohled upoutá vysoko umístěným logem KM BETA a dlouhými šikmými "střechami", které opticky rámují zasklené konferenční prostory. Prostoru vévodí firemní barvy, modrá v kombinaci se žlutou a červenou.

I v letošním roce bude součástí stánku praktická ukázka fungování podstřešního okapového systému, za který získala společnost KM Beta a.s. již dvě ocenění. Odvodňovací taška KM Beta, jež je součástí podstřešního okapového systému, byla v soutěži Výrobek roku 2009 oceněna prestižní Cenou za nápaditost a dále Cenou stavebních škol. Novinkou je finanční pomoc na rekonstrukci střešního pláště bytových domů, kterou KM Beta nově nabídla majitelům panelových a bytových domů. Program "Dotace na podporu oprav a modernizace bytových domů" zahrnuje nové, modernější řešení střechy právě se skrytým podstřešním okapovým systémem, které ušetří až 28 % nákladů na rekonstrukci střechy, a k tomu minimálně 25% slevu na střešní systém KM Beta. Spolu s čerstvou novinkou Ministerstva pro místní rozvoj, znovuotevřením dotačního programu Nový Panel, se tak majitelům panelových domů otevřela cesta k dostupné rekonstrukci jejich domu.

Kromě zajímavé prezentace podstřešního okapového systému představí KM Beta i novinku - kohouta na hřeben střechy z řady střešních okrasných prvků. Prostor bude samozřejmě věnován i novinkám z oblasti zdicích systémů, například prvku Profiblok 300, a stávajícím výrobkům.

KM Beta bude i letos vidět také v rámci doprovodného programu. Každoročně se totiž spoluúčastní akcí týkajících se protipovodňových opatření a ukázek dovedností žáků učňovských škol.

nahoru



 
 
Reklama