Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinky ze světa stavebnictví na brněnském výstavišti

Od 23. do 26. dubna se na brněnském výstavišti uskuteční další ročník Mezinárodního stavebního veletrhu IBF, který přinese novinky a aktuální trendy ze všech oborů stavebnictví a technického zařízení budov.

Souběžně konané veletrhy URBIS INVEST, URBIS TECHNOLOGIE a ENVIBRNO rozšíří prezentovanou problematiku o aspekty ochrany životního prostředí, odpadové hospodářství investiční příležitosti anebo regionální inovační strategie.

Nová zelená úsporám a Operační program Životní prostředí

Doprovodný program veletrhu se bude věnovat například energeticky úspornému stavění, facility managementu, aktuálním dotačním titulům nebo problematice sociálního bydlení. Ministerstvo životního prostředí a Státní fond životního prostředí ČR budou na Stavebních veletrzích Brno 2014 prezentovat program Nová zelená úsporám a aktuální možnosti podpory z Operačního programu Životní prostředí. Chybět nebudou ani světově unikátní praktické ukázky protipovodňových opatření v bazénu před pavilonem Z.

 

Změny požadavků na bydlení

Problematice sociálního bydlení se bude věnovat konference Změny požadavků na bydlení, která se uskuteční 24. dubna 2014 v pavilonu P brněnského výstaviště. Konference se zaměří na legislativní rámec sociálního bydlení, možnosti financování a představení realizovaných projektů (bydlení pro seniory, startovací byty a bydlení ve „vyloučených lokalitách“. Jednotlivé příspěvky se budou věnovat například podpoře výstavby sociálních bytů a možnosti jejich financování z dotačních titulů a Evropských fondů.

Pohodlí a bezpečí v každém věku

Tento seminář se bude věnovat integraci elektrotechniky, elektroniky a komunikační techniky do prostor pro bydlení, efektivním způsobům dosažení klimatické pohody nebo bezpečnostnímu hledisku technických zařízení v prostorách pro bydlení. Stranou pozornosti nezůstane ani technika pro bezpečnost a lepší kvalitu života seniorů a osob se zdravotním hendikepem, monitorováni situace v prostorách pro bydlení s ohledem na konflikt zdravotních a osobnostních hledisek. Nedílnou součástí budou také specifika koncipování staveb, kde mají být tyto technologie provozovány, elektromagnetická kompatibilita.

Progresivní řešení energetické hospodárnosti budov a provozoven služeb

V rámci doprovodného programu veletrhu se uskuteční odborná konference z cyklu Energie pro budoucnost, která se bude věnovat progresivnímu řešení energetické hospodárnosti budov a provozoven služeb. Jedním z témat bude například využití moderních prostředků založených na integraci elektrotechniky, elektroniky a komunikační techniky do budov a provozoven služeb za účelem efektivního využívání energie. Konference je určena především odborníkům zabývajícím se technickými zařízeními budov, na své si přijdou také zástupci příslušných odborů veřejné správy.

Novinky a trendy vystavovatelů v předstihu

V rámci výstavních expozic budou prezentovány novinky, trendy, ale i stávající sortiment ve všech oborech stavebnictví, technického zařízení budov, environmentálních a komunálních technologií a služeb. Návštěvou získáte jedinečný komplexní přehled nejen o jednotlivých výrobcích, ale i možnost jejich srovnání. Již nyní Vás zveme na malou ochutnávku novinek několika vystavovatelů.

Světová premiéra nových průmyslových vrat SPU 67

V rámci veletrhu představí své novinky i společnost Hörmann, významný dodavatel garážových a průmyslových vrat, pohonů, dveří a zárubní. Firma zde ve světové premiéře uvede nová sekční průmyslová vrata SPU, jež disponují lamelou o tloušťce 67 mm vypěněnou polyuretanem. Tento typ sekčních průmyslových vrat dosahuje tepelného koeficientu 0,62 W/m2K. Pokud zájemce vrata navíc doplní izolačním rámem ThermoFrame, pak vrata dosahují hodnot dokonce 0,51 W/m2K.

Technologické a produktové novinky v systému Porotherm

Zahájení výroby cihel plněných minerální vatou v České republice je pro společnost Wienerberger cihlářský průmysl, a. s. významným milníkem v technologickém rozvoji firmy. Společně s novými cihlami Porotherm T Profi domácí produkce bude od 1. dubna 2014 zavedena na trh i nová technologie zdění na lepidlo Porotherm Dryfix.extra. Stále opakující se otázky, jak účinně a jednoduše realizovat ochranu zdiva proti vodě, řeší nová cihla Porotherm 38 S Profi.

Bezúdržbové hliníkové ploty ROLUX

Firma ROLUX přichází s novinkou v podobě hliníkových plotových systémů. Hliníkové ploty vynikají zejména svou bezúdržbovostí a designovým zpracováním. Rolux nabízí širokou škálu řešení hliníkového bezúdržbového oplocení pro dům, chatu či zahradu. Hliníkové ploty vyrábí jen z kvalitních hliníkových materiálů a tyto ploty nerezaví!

Flexibilní kamenné obklady ASSEMBLY UNIT

Společnost ASSEMBLY UNIT nabízí flexibilní kamenné obklady v základních 70 odstínech a v 11 tvarech tj. 770 možných provedení, tuto nabídku máme jako jediní na světě. Tyto flexibilní obklady, které jsou věrnou imitací přírodního kamene a vypadají velice věrohodně. Díky našim produktům je snadné proměnit exteriér či interiér domu nebo bytu v útulný domov.

Keramické kompozitní bazény firmy ART Bazény

Kompozitní keramické bazény ART POOLS jsou moderní a luxusní bazény určené i pro nejnáročnější klientelu. Bazény vynikají svými nádhernými 3D povrchy, detailním zpracováním, jednoduchou montáží. Konstrukce bazénu složená ze 7 unikátních vrstev dovoluje poskytnout na konstrukci bazénu mimořádnou záruku 20 let. Na veletrhu IBF se můžete těšit na nejprodávanější keramický kompozitní bazén BALI 650.

Tradiční český výrobce dřevěných oken TTK CZ

Firma TTK CZ bude na veletrhu prezentovat svoji letošní novinku, kterou je nejmodernější typ dřevohliníkového okna TTK Triplex plus. Toto jedinečné dřevohliníkové okno disponuje vysoce izolačním trojsklem s vynikajícími tepelně izolačními, protihlukovými vlastnostmi a proti sluneční ochranou.

Novinka firmy ITES – polyuretanové formy značky FLEX MOLD

Společnost ITES se zabývá prodejem a servisem strojů a zařízení pro zpracování betonu a betonářské oceli. V letošním roce přicházíme s novinkou – polyuretanovými formami značky FLEX MOLD, které dokonale imitují přírodní materiály. V tomto sortimentu nabízí polyuretanové formy na výrobu dlažby, pro výrobu umělého obkladového kamene nebo formy pro výrobu plotového systému. Formy vznikají kopírováním struktury přírodních materiálů (např. kámen, dřevo). Díky použití jeho textury je dosahováno povrchu s co nejpřesnější simulací přírodního materiálu. Vysoce kvalitní měkké polyuretanové formy přenáší tuto strukturu na konkrétní betonový produkt.

JAMI – obchodní, servisní i poradenské služby nejenom pro oblast stavebnictví

Firma JAMI poskytuje obchodní, servisní i poradenské služby v oblasti stavebnictví a strojírenství. Na veletrhu IBF představí například třmínkovací automaty PEDAX, který je jedním z nejnovějších a nejmodernějších třmínkovacích automatů. Firma ELEMATIC OY AB Toijala Finsko představí inovovanou řadu tvarovacích strojů pro předpjaté stropy, EXTRUDER S5 – 1.200, které jsou vybavené osvědčeným systémem zhutnění betonu, systémem „Shear compaction“. Firma HESS Maschinenfabrik, Burbach – Wahlbach představí linku na zušlechťování povrchů, typ TUMBLE MASTER, která patří do skupiny strojů zabezpečujích umělé stárnutí výrobků. Nesmíme opomenout ani poslední a nejnovější typ vibrolisu je MULTIMAT RH 1.400-3A, který v několika provedeních slouží spolehlivě zákazníkům v České a Slovenské republice.

Více informací naleznete na www.ibf.cz


Veletrhy Brno, a.s.
logo Veletrhy Brno, a.s.

Největší realizátor veletrhů a výstav v České republice s více než třicetiletými zkušenostmi v oboru. Hlavními obory činnosti je poskytování obchodních (výstavářských) služeb pro podniky a pronájem vlastních nemovitostí (výstavních ploch a pavilonů). ...