Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Hliníkové systémy s požární odolností

Systémy protipožárních hliníkových oken dveří, fasád a prosklených dělících stěn jsou vhodné k provedení vnitřních i venkovních přepážek s protipožární odolností třídy EI15 až EI60, a to i s dveřmi jednokřídlými i dvoukřídlými, ven nebo dovnitř otvíravými.

Ve vyráběných hliníkových systémech s požární odolností jsou použity dva druhy ohnivzdorných vložek, sádrové a inovativní hlinitokřemičité.

Zákazník si dále může vybrat ze široké škály barev RAL, nanášené na hliníkové profily technologií práškového lakování (známé též pod názvem KOMAXIT), nebo v barevné provedení imitující dřevěný povrch (tzv. DŘEVODEKOR) anebo v povrchové úpravě ELOX.

Výroba a montáž všech druhů hliníkových protipožárních oken, dveří, fasád a dělících stěn, které stavbě fungují buď jako požárně kouřotěsný anebo pouze kouřotěsný uzávěr, probíhá dle platných českých a evropských norem.

Značení hliníkových protipožárních systémů

  • EI – konstrukce bránící šíření požáru izolační schopností (15, 30, 45, 60 minut)
  • EW – konstrukce omezující číření požáru sáláním (15, 30, 45, 60 minut)
  • C – požární uzávěr je opatřen samouzavíracím zařízením
  • S – uzávěr odolný proti průniku kouře
  • DP1, DP2, DP3 – druh konstrukce z hlediska hořlavosti a použití součásti stavebních hmot

PRUNIWERK a.s.
logo PRUNIWERK a.s.

PRUNIWERK a.s. vyrábí, dodává a instaluje hliníková okna, dveře a lehké obvodové pláště (prosklené fasády), střešní světlíky, zařízení pro přirozený odvod kouře a tepla (SOZ, ZOKT, RWA).

 
 
Reklama